Mit tegyek, ha már nem tudok hinni Istenben?
Figyelt kérdés
Édesapám egy éve lett rákos beteg.Mindent megteszek a gyógyulásáért,erőmön felül,és mindennap amióta beteg lett imádkozom Istenhez,hogy segítsen,de apám állapota csak romlik,úgy érzem Isten nem hallgat meg elfordult tőlem,vagy nem is létezik,mert milyen Isten az,aki ennyi könyörgés,és fájdalom után nem segít,hagyja szenvedni az embereket?
Mit tegyek hogy visszanyerjem a hitem?Szerintetek létezik Isten,vagy magunkra vagyunk hagyva?
2012. ápr. 26. 16:46
1/26 anonim válasza:
Isten nem köteles teljesíteni az akaratodat, még ha milliószor kéred is. Bár a Biblia szerint előbb-utóbb meghallgat (lásd az özvegyasszonyról és a bíróról szóló példabeszédet), kéréseink sokszor mégsem teljesülnek.
2/26 A kérdező kommentje:
De az apám életéért könyörgök...miért nem hallgat meg?
2012. ápr. 26. 16:58
3/26 anonim válasza:
Talán meghallgat, csak mások a szándékai. Talán próbára akarja tenni a hitedet. Vagy talán... nincs Isten.
4/26 A kérdező kommentje:
Ha próbára akarta tenni a hitemet,akkor elbuktam,mert már nem nagyon tudok hinni.Amúgy is sokat gondolkodtam,Isten ha van,és olyan jó és könyörületes,miért hagyja hogy annyi szörnyűség történjen a földön,éhező gyermekek,gyilkosságok,háborúk,miért?
2012. ápr. 26. 17:05
5/26 anonim válasza:
Mert "az én országom nem innét való". Egyelőre hagyja, hadd garázdálkodjon a Sátán.
6/26 A kérdező kommentje:
Hát baromi rendes.
2012. ápr. 26. 17:10
7/26 anonim válasza:
Mi vagyunk az oka, mert ettünk az almából.
8/26 A kérdező kommentje:
Isten megteremtett minket,ő alkotott ugyebár,tehát ő alkotta a tulajdonságainkat a kíváncsiságot a kapzsiságot,az ismeretlen felfedezése iránti vágyunkat,akkor miért csodálkozik,ha olyat tettünk amit nem szabad?Teremthetett volna tökéletesnek is és szófogadónak minket.
2012. ápr. 26. 17:13
9/26 anonim válasza:
Talán más tervei vannak. Vagy talán nem a te imádságodon múlik. A beteg embernek az akaraterején is sok múlik, te nem sokat tehetsz érte, csak ő saját magáért.
10/26 anonim válasza:
Isten nem bábot teremtett, hanem szabad akarattal rendelkező lényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!