Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha már nem tudok...

Mit tegyek, ha már nem tudok hinni Istenben?

Figyelt kérdés

Édesapám egy éve lett rákos beteg.Mindent megteszek a gyógyulásáért,erőmön felül,és mindennap amióta beteg lett imádkozom Istenhez,hogy segítsen,de apám állapota csak romlik,úgy érzem Isten nem hallgat meg elfordult tőlem,vagy nem is létezik,mert milyen Isten az,aki ennyi könyörgés,és fájdalom után nem segít,hagyja szenvedni az embereket?

Mit tegyek hogy visszanyerjem a hitem?Szerintetek létezik Isten,vagy magunkra vagyunk hagyva?

2012. ápr. 26. 16:46
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Ő nagyon szeretne meggyógyulni és hisz is benne,hogy meg fog,az orvos meg azt mondta persze csak nekem,hogy nem sok van hátra,és meg fog fulladni mert a tüdeje kapacitása nagyon kevés(tüdőrákos) egyedül Istenben hittem a könyörületességében,de már abban sem tudok,amikor ránézek az apámra :(
2012. ápr. 26. 17:15
 12/26 A kérdező kommentje:
Igen Isten szabad akarattal rendelkező lényt teremtett az általa elképzelt összes tulajdonsággal felruházott minket,és mi használjuk is ezeket a tulajdonságokat,ezért büntetni minket mégis milyen Istenre vall?
2012. ápr. 26. 17:17
 13/26 anonim válasza:

Szerintem nem létezik Isten, mint egyetlen felsőbb irányító lény. Szerintem mindenki maga a saját ura, és minden ami történik miattad is van, valami miatt.

Szerintem vedd a kezedbe az irányítást, és ne gondold azt, hogy valaki más irányít, mert így hatás állapotba kerülsz!

Légy okozó, és te dönts az életedről!

2012. ápr. 26. 19:27
 14/26 anonim válasza:
Utolsó vagyok, nem akarok ezzel senkit megbántani, ez az én véleményem, és tanácsom is egyben másoknak!
2012. ápr. 26. 19:28
 15/26 anonim ***** válasza:
Isten létezik! De Ő nem a keresztények által kitalált emberi tulajdonságokkal rendelkező kaporszakállú öregapó! Nekem az anyukám halt meg tavaly...kértem segítséget az Égiektől (Isten, angyalok) de nem akadályozhatják meg hogy meghaljon valaki, ha azt tervezte meg "odaát" hogy meghaljon...a szabad akaratba nem gázolnak bele, és a fejlődésébe sem....én sem akartam ezt elfogadni, de ez van... Elárulok egy titkot! Nem fekete és fehér az élet! Az emberek akarnak szenvedni! Ez az egész dolog, nagyon összetett! Szóval...olvass egy kicsit utána a dolgoknak, de ne a bibliából....
2012. ápr. 26. 20:14
 16/26 anonim ***** válasza:
Ja, és Isten egyáltalán nem büntet, mert Ő nem egy haragvó Isten! Ez is egy emberi tulajdonság, amivel felruházták....a keresztényeknek, stb, sokkal könnyebb elképzelni ha emberi tulajdonságokkal kezelik, mintha az igazat tudnák Róla....nekik kell a megszemélyesítés....pedig Ő sokkal több mint azt ők el tudnák képzelni...
2012. ápr. 26. 20:17
 17/26 anonim ***** válasza:
egyetertek az utolsoval, Isten sajat kepmasara teremtette az embert nekunk viszont orokos kisertetunk h ezt a visszajara forditsuk es Istent hasonlitsuk az emberekre es sajat magunkbol kiindulva gondolkodunk ezert nagyon nehez megertenunk, elfogadnunk Isten terveit
2012. ápr. 26. 21:41
 18/26 anonim ***** válasza:

angolul ertok figyelmeben ajanlom!:

http://www.youtube.com/watch?v=i9CjBtv7j78

2012. ápr. 27. 01:18
 19/26 anonim ***** válasza:
Akkor ne higgy és egy újabb lépést tettél az értelem felé.
2012. ápr. 27. 18:11
 20/26 yossarian44 ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy magunkra lettünk hagyva, én úgy hiszem, hogy a kezdetektől fogva egyedül vagyunk.

Az isteneink csak azért születtek meg, mert őseink nagyon féltek a sötétben, és szerették azt gondolni, hogy valaki odafenntről vigyáz ránk.

Amióta fajtánk az evolúcióban eljutott arra az értelmi szintre, hogy isteneket hozzon létra a képzeletében, azóta ezer meg ezer isten volt már. A zsidó-keresztény isten azért terjedt el ennyire, mert a feudális rendszerben nagyon komoly szerepe lett az egyháznak. Ugyanez igaz a többi vallásra is, azok terjedtek el, amelyek képesek voltak politikai rendszerekkel szimbiózisban élni.

Az, hogy ki milyen istenben hisz, szinte kizárólag a környezetének köszönheti. Ha Indiában nőttél volna fel, akkor egészen más istenekhez imádkoztál volna, és azok is figyelmen kívül hagytak volna, mert ők sem léteznek.

Részvétem édesapád miatt, de ne keseregj a hited elvesztése miatt, olyasvalamitől szabadultál meg, amire semmmi szükséged.

2012. ápr. 28. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!