Mit tegyek, ha már nem tudok hinni Istenben?
Édesapám egy éve lett rákos beteg.Mindent megteszek a gyógyulásáért,erőmön felül,és mindennap amióta beteg lett imádkozom Istenhez,hogy segítsen,de apám állapota csak romlik,úgy érzem Isten nem hallgat meg elfordult tőlem,vagy nem is létezik,mert milyen Isten az,aki ennyi könyörgés,és fájdalom után nem segít,hagyja szenvedni az embereket?
Mit tegyek hogy visszanyerjem a hitem?Szerintetek létezik Isten,vagy magunkra vagyunk hagyva?
Szerintem nem létezik Isten, mint egyetlen felsőbb irányító lény. Szerintem mindenki maga a saját ura, és minden ami történik miattad is van, valami miatt.
Szerintem vedd a kezedbe az irányítást, és ne gondold azt, hogy valaki más irányít, mert így hatás állapotba kerülsz!
Légy okozó, és te dönts az életedről!
angolul ertok figyelmeben ajanlom!:
Én nem hiszem, hogy magunkra lettünk hagyva, én úgy hiszem, hogy a kezdetektől fogva egyedül vagyunk.
Az isteneink csak azért születtek meg, mert őseink nagyon féltek a sötétben, és szerették azt gondolni, hogy valaki odafenntről vigyáz ránk.
Amióta fajtánk az evolúcióban eljutott arra az értelmi szintre, hogy isteneket hozzon létra a képzeletében, azóta ezer meg ezer isten volt már. A zsidó-keresztény isten azért terjedt el ennyire, mert a feudális rendszerben nagyon komoly szerepe lett az egyháznak. Ugyanez igaz a többi vallásra is, azok terjedtek el, amelyek képesek voltak politikai rendszerekkel szimbiózisban élni.
Az, hogy ki milyen istenben hisz, szinte kizárólag a környezetének köszönheti. Ha Indiában nőttél volna fel, akkor egészen más istenekhez imádkoztál volna, és azok is figyelmen kívül hagytak volna, mert ők sem léteznek.
Részvétem édesapád miatt, de ne keseregj a hited elvesztése miatt, olyasvalamitől szabadultál meg, amire semmmi szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!