Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A meditáció lehet káros?

A meditáció lehet káros?

Figyelt kérdés
Kb.egy hónapja járok meditációs tanfolyamra.Eddig úgy érzem pozitív hatással van rám,viszont néha "megijedek"közben.mintha kezdenék elemelkedni a földtől v vmi ilyesmi...Más is érez így?most utánaolvastam s itt írták h lehet káros...nem szeretném abbahagyni,de ha árt,akkor inkább:(Köszi a válaszokat!20/L

2012. ápr. 14. 18:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
17%

Kedves utolsó!

Nagyon igazad van!

A Transzcendentális Meditáció nagyon veszélyes!

Így van, ahogy írod: személyiségváltozást, személyiségtorzulást okoz.

Láttam ilyet, és most sem hiszem el!

Az illető mintha nem is ő lenne!

És ő is rossz irányba ment, nagyon rossz irányba!

Örülj neki, hogy te kijöttél belőle!

Veszélyes a meditáció, nézzetek utána, eltorzulhat a személyiséged, skizofrénia alakulhat ki, nem a relaxáció veszélyes, amikor ellazulsz, hanem a meditálás!

Baj lehet belőle, tudom, mert láttam, és rémisztő látvány egy agymosott ember.

2012. ápr. 16. 22:14
 22/25 A kérdező kommentje:
Huu..az utolsó 2 elég rémisztő:/remélem nem lesz baj és jó irányba haladok.
2012. ápr. 17. 14:06
 23/25 anonim válasza:
100%
A meditáció célja hogy megteremtsd a kapcsolatot a belsõ isteni éneddel. Ezt úgy hogy az elméd nyugszik de a tudatod éber. A meditációnak káros hatása az életben nem volt nincs és nem is lesz. Az interneten mindenféle dolgokat meg lehet találni hülyeségekkel együtt beleértve ezt a "káros hatás"-t is... Magyarul ne idegeskedj teljesen felesleges ilyesmin rágódnod, mert a meditáció csak jót tesz. És nem csinálná sok ember ha az "káros" lenne. Amit irtá hogy emelkedõ érzés nekem is volt már nem is.egyszer és nagyon jó átélni. Üdv! ;-)
2012. ápr. 23. 13:42
 24/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Szeretnék figyelmedbe ajánlani egy nagyon témába vágó videot. Sajna, angolul van. Mindenképp érdemes a végéig megnézni a képsorokat, mégha nem is vagy magas szinten angolból. Félelmetes, ahogy becsapják az embereket és bábokká teszik. Nem kell módosult tudatállapotra törekdni, ahhoz, hogy az ember megismerje magát. Persze tudom, hogy az ember keresi a mélyebb igazságot, és hogy miért ilyen a világ és hogy hogy találhatná meg benne a helyét. Például fontos kérdés, hogy miért van a szenvedés és az igazságtalanság a földön? Más választ ad a hinduizmus - a meditáció keletről származik és nem leválasztható a hinduizmus/buddhizmus világlátásáról, - és mást a kereszténység..

A video linkje:

http://www.youtube.com/watch?v=hNC1-hc2KsU&feature=relmfu

2012. máj. 4. 20:35
 25/25 anonim ***** válasza:

Egy kiváló írás:

[link]

2012. máj. 19. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!