A meditáció lehet káros?
Azt nem tudom:)
Szerintem mindenki képes megoldani a saját dolgait.
"Ja még annyi kérdésem lenne h pszichiátriai betegeknek miért nem szabad?Súlyosbítja a tüneteiket?"
Nem biztos, hogy amit éreznek közben az valós, ezért ha nincs megfelelően kontrollálva a dolog, akkor előfordulHAT, hogy téveszmékkel gazdagodnak. Ez is egyénenként változó. De a meditáció lényege pont az, hogy közelebb kerülj önmagadhoz, semmi káros nincs benne. Ha valami előjön, akkor azt ideje megoldani, mert képes vagy rá.
Súlyosbítja a pszichiátriai megbetegedéseket.
Pl., amikor valaki skizofrén, és nincsenek én-határai, akkor a meditáció kimondottan káros.
Mert ellazítja és szétlazítja a személyiséget, ami egy skizofrénnél amúgy is szét van esve.
Ha valaki pszichotikus, vagy erős pszichotikus hajlama van, annál a meditáció ezt felerősíti.
Ja, és nem tudhatod, hogy mennyire vagy stabil személyiség, mennyi benned a potenciális pszichózis lehetősége, ami egyébként mindenkiben megvan, csak különböző mértékben.
Szóval, azért nem veszélytelen a meditáció, és káros is lehet.
Ha fura, vagy ijesztő dolgokat tapasztalsz, akkor inkább hagyd abba.
Nem szükséges a pszichiátrián kikötnöd, gondolom te sem akarod ezt!
Szia!
Nekem az utóbbi hónapokban időről időre abba kellett hagynom a meditálást, mert borzalmas rémálmaim voltak utána, annak ellenére hogy a meditációt reggel végeztem.
Most megint elkezdtem, két napja, eddig nem álmodtam rosszat, ha így marad, akkor már nem fogok felhagyni vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!