Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A meditáció lehet káros?

A meditáció lehet káros?

Figyelt kérdés
Kb.egy hónapja járok meditációs tanfolyamra.Eddig úgy érzem pozitív hatással van rám,viszont néha "megijedek"közben.mintha kezdenék elemelkedni a földtől v vmi ilyesmi...Más is érez így?most utánaolvastam s itt írták h lehet káros...nem szeretném abbahagyni,de ha árt,akkor inkább:(Köszi a válaszokat!20/L

2012. ápr. 14. 18:40
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Most már kezdek megnyugodni picit :)Akkor folytatom az egészet,ha nincs félnivaló.Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 14. 19:25
 12/25 A kérdező kommentje:
Ja még annyi kérdésem lenne h pszichiátriai betegeknek miért nem szabad?Súlyosbítja a tüneteiket?
2012. ápr. 14. 19:26
 13/25 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom:)

Szerintem mindenki képes megoldani a saját dolgait.

2012. ápr. 14. 19:27
 14/25 A kérdező kommentje:
á,sztem sajnos nem:)én is azért kezdtem meditálni h jobban megismerjem magamat,és hogy ne emésszen fel a stressz
2012. ápr. 14. 19:31
 15/25 anonim ***** válasza:

"Ja még annyi kérdésem lenne h pszichiátriai betegeknek miért nem szabad?Súlyosbítja a tüneteiket?"

Nem biztos, hogy amit éreznek közben az valós, ezért ha nincs megfelelően kontrollálva a dolog, akkor előfordulHAT, hogy téveszmékkel gazdagodnak. Ez is egyénenként változó. De a meditáció lényege pont az, hogy közelebb kerülj önmagadhoz, semmi káros nincs benne. Ha valami előjön, akkor azt ideje megoldani, mert képes vagy rá.

2012. ápr. 14. 19:56
 16/25 anonim ***** válasza:

Súlyosbítja a pszichiátriai megbetegedéseket.

Pl., amikor valaki skizofrén, és nincsenek én-határai, akkor a meditáció kimondottan káros.

Mert ellazítja és szétlazítja a személyiséget, ami egy skizofrénnél amúgy is szét van esve.

Ha valaki pszichotikus, vagy erős pszichotikus hajlama van, annál a meditáció ezt felerősíti.

Ja, és nem tudhatod, hogy mennyire vagy stabil személyiség, mennyi benned a potenciális pszichózis lehetősége, ami egyébként mindenkiben megvan, csak különböző mértékben.

Szóval, azért nem veszélytelen a meditáció, és káros is lehet.

Ha fura, vagy ijesztő dolgokat tapasztalsz, akkor inkább hagyd abba.

Nem szükséges a pszichiátrián kikötnöd, gondolom te sem akarod ezt!

2012. ápr. 14. 20:15
 17/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az utóbbi hónapokban időről időre abba kellett hagynom a meditálást, mert borzalmas rémálmaim voltak utána, annak ellenére hogy a meditációt reggel végeztem.

Most megint elkezdtem, két napja, eddig nem álmodtam rosszat, ha így marad, akkor már nem fogok felhagyni vele :)

2012. ápr. 14. 20:26
 18/25 Sarvamangalam válasza:
Manapság a rohanó, stresszes életvitelünk során mindig gondolkozunk vagy aggódunk valamin. Ez azt is maga után vonja, hogy nincs időnk arra, hogy megfigyeljük önmagunkat, milyenek is vagyunk, mi is történik velünk. Így pedig sok problémát el is nyomunk, jó mélyen el is rejtünk. Amikor meditálsz, akkor magaddal foglalkozol, és akkor ezek a dolgok felszínre tudnak kerülni. Ez éppen, hogy jó, mert így dolgozhatsz magadon, megoldhatod a problémáidat. Lehetnek felismeréseid, megérzéseid, amelyek segítenek a fejlődésedben, pl. felismerheted egy konfliktus mélyebb okát, és így megoldhatod azt. Vagy egyszerűen csak rájösz, hogy valamit, ami történt az életedben, eddig nem tudtál elfogadni, és most megteszed. Ezáltal is egy nagy teher esik le a válladról. Nagyon sok dolog végbemehet lelki szinten. Aztán ha elég érzékeny és érett vagy, akkor mélyebb spirituális dolgok is előkerülhetnek, pl. testkilépés, előző életekből képek. Ez sem árthat, de megijeszthet, ha nem vagy felkészülve rá.
2012. ápr. 15. 12:22
 19/25 homo ludensz ***** válasza:
A meditáció kiüresedés, lassan elcsitul a zajos fecsegő mindennapi tudat és befelé önmagadba figyelsz. A "felemelkedés" illúzió mint ahogy a látomások is csak átsikló emlékfoltok a elmén.Ettől nem kell félni. Sokat meditáltam és most is vezetek felvételről meditációt s közben vigyázok a meditálóra vagy meditálókra.Arra most nem térnék ki hogy miyen az idális környezet de én levédem azt a teret. Még MNS-en vagy skypen i szoktam vezetni.
2012. ápr. 15. 13:14
 20/25 anonim válasza:
Attol fugg milyen fajta meditaciot gyakorolsz,milyen szintu.Nekem sajnos nem volt ezzel jo tapasztalatom,Transzendetalis meditacioval foglalkoztam ket evig,kicserelodtem,karaktervaltozas ment vegbe nem pozitiv iranyban es vegul mikor szerettem volna abbahagyni,nem tudtam,szinte megvonasi tuneteket ereztem,nagy szenvedest,fizikai fajdalmat is ami nem tudtam honnet jon.Lehet hogy te jo uton vagy,de legy resen
2012. ápr. 16. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!