Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért űldözik innen el a...

Miért űldözik innen el a szkeptikusok a normális vitára vágyókat?

Figyelt kérdés
Egyre inkább megszállták ezt a fórumot, rovatot a rossz értelembe vett szkeptikusok. Nagyon sok érdekes kérdést offolnak és értetlenkednek tele, sokszor már rögeszmés kötekedésük, gúnyolódó hangnemük és még enyhe voltam, lehetetlenné teszi az értelmes párbeszédet a kérdező és a nyitott szellemű válaszoló között. Hogyan lehetne jobbá tenni a rovatot ? Miért járnak ide ennyi trollok ?
2012. ápr. 1. 21:02
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

"de józanul átgondolva ki lehet belőle szűrni a hazugságot és azt amiben van igazság. "

Érdekelne a metodológia a belső vallásos élmény valóságosságának tesztelésére. Természetesen létezik vallásszociológia, valláspszichológia, de ez jelenségként kezeli a vallást, amit leír, tekintet nélkül arra, hogy most igaz vagy sem. De a vallásos állításokból ami ellenőrizhető, az nem úgy van. Ami meg nem, azt kár a tudományra tukmálni.

"Csak gondolj bele. a mai elektromosság hajtotta világban jól tudjuk hogy egy valamit nem hajthat meg két energia rendszer egyetlen helyre bevezetve. A vezetékeinkben két szálon fut az elektromosság két pólusa a pozitív és negatív szigetelt vezetékben. "

Na, ezért képtelenség a kommunikáció a két oldal között. Ha röviden leírom, hogy gőzöd sincs miről beszélsz, akkor én vagyok a gonosz vaskalapos, méricskélős , rágicsálós szkeptikus. Hosszan meg nem írom le, mert nem vagyok mazochista.

2012. ápr. 18. 08:48
 32/40 anonim ***** válasza:
18%
Én sem értem, hogy akik annyira SZŰK LÁTÓKÖRŰEK, hogy nem látnak tovább az orruknál és nem fogadják el a spirituális dolgokat, miért nézik meg egyáltalán az Ezotéria témájú kérdéseket!
2012. máj. 1. 22:25
 33/40 anonim ***** válasza:

31/32 Nem mondom azt hogy vaskalapos vagy hisz még a tudományos kutatóknak is feladja a leckét,- mitől élő az élő?

az életben két energia rendszer van. az egyik vezetékben futkos-- pozitív töltésű-- idegi energia.

A másik vezeték nélkül hálózza be a testet belül majd ki jön a bőr felszínére azt is behálózza az íveivel-- ez negatív töltésű, mágneses, energia szálrendszer.

az idegi és ez a mágneses a középagyban keletkezik majd elválik egymástól. az általuk alkotott energia rendszerek egymásra ellentétesen mozognak.

Az idegi szelvényezetten rajzolja meg a köríveit előre jönnek a gerinctől,- csigolyáktól elöl középre, ott összeérnek majd fordul és visszatér a csigolyákba és végül vissza az agyba. Információt szállít. Tulajdonképpen az agy nem több mint memória és egy vezérlő egység.

A másik erre ellentétesen rajzolja meg a köríveit le és fel körbe a fejtől a lábig és vissza majd vissza az agyba azt is behálózza.

S tulajdonképpen egy olyan nyílt-zárt elektromágneses rezgőkört alkotnak, ahol minden egyes szinapszisnál érintkeznek-- igy az amit átélsz külsőleg az befordul a testbe és mint infót átadja a szinoptikus végződéseknél egy elektrokémiai reakció során-- ezért meleg a test, igy valósulhat meg a külső élmények hatására a pszichés változás a testben.

Na már most, ezt érzékelnie kellene más embernek is, mert én hiába érzem ha előttem esetleg i.e. az öreg kínai érzékelte és azóta senki. Hisz Neki köszönhetjük tulajdonképpen a klinikai akupunktúrát. Hogy annak idején ő érzékelte és talán segítője is volt.

Na már most ha én nem a kommunista érában élek, akkor talán elmondtam volna a képességeimet és segíthettem volna a tudománynak-- de hallgatnom kellett-- mert a politika lecsapott volna rám.

amikor pedig valaki szólt közületek hogy van egy ilyen lehetőség és még fizetnek is érte-- akkor már elkéstem.-

Mert nem elég azt érzékelni amit manapság sokan mesélnek, hogy kisugárzás, hogy elektromos rezgés meg egyéb halandzsa--

egy bizonyítani kell, honnan tudom hogy azokon a mágnes szálakon születik a gondolatunk?-- nem pedig az agyban-- az agy segítségével a fantáziánk jön létre a képi adatok hozzá adásával. születik.

Honnan tudom hogy azok a pontok valóban gyorsan száguldó töltések alkotta szálon vannak ahogy a kínai lejegyezte?

De igy ráadásul elég nehéz megfogalmazni, hogy érthető is legyen, ne is misztifikáljon, és orvosilag is használható legyen.

19. f. A két csodálatos lelkünk.

Tulajdonképpen az élet e két energia szálrendszernek köszönheti hogy él és mozog, szaporodik s hogy tudatos lény.

2012. máj. 2. 18:39
 34/40 anonim ***** válasza:

Egyébként még mindig jobb ha szkeptikus valaki, mintha a vallásos dogmákba, vagy épp a manapság egyre több se nem vallás se nem tudományos EZO- ba beragadt gondolatilag, mert ők aztán nem igen segítik a logikus gondolkodást.

Mindegyik tartalmaz igazságokat csak az egyik túl sok antik mesét, a másik pedig modern kori színezékeket ami lepattogni képes

2012. máj. 2. 18:51
 35/40 anonim ***** válasza:

Tudod Melkizédek, nem vagyunk egyformák. A szkeptikusokkal rengeteg szópárbajom volt. Holott én részben materialista vagyok és igyekszem a tudományos dolgokat is számításba venni, még akkor is ha egy-egy megállapításuk csak időleges, hipotézis, mert holnap születik valaki, aki jobb hipotézist tesz le az asztalra és a többség azt fogja elfogadni. A tudósok épp úgy harcolnak a maguk igazáért-- vagy a Nobel díjért, hírnévért?-a csuda-tudja.

De aki hisz az sem mindegy miben és mennyire-- logikusan el is gondolkodik rajta a mai tudással vagy egyszerüen elfogad mindent, szemellenzősen, mert valami baromagyú külföldi szövegeli inglis vagy épp jenki vagy hindu szövegeket bele szőve. Sajnos manapság túl sok lett a sóder ebben a vonatkozásban EZO, és a vallási csoportok vonatkozásában-- beáramlott keletről és nyugatról haza jött hazánkfia Amerikából, vagy épp Tibetből vagy Indiából és itt vagy atyát játszik, vagy épp gurut, mestert szóval még a hit is üzletté vált szép hazánkban!

Úgy hogy egyáltalán nem lehet csodálkozni ha megszaporodott a szkeptikusok száma.

El kell fogadni egymást mert minden gondolat valamivel előbbre visz az igazsághoz. Meg kell vizsgálni a vallási hagyatékokat amit a múlt emberei hagytak ránk és össze kell vetni a tudományos megállapitásokkal.

Hisz nem az a fontos hogy a másikat a földbe döngöljük hanem az hogy megválaszoljuk az eddig megválaszolatlan kérdéseket-- miképp keletkeztünk, van e Isten mi a lélek, és mit jelent a halál megsemmisülést vagy halhatatlanságot.

Egyáltalán mi a célja, értelme az életünknek azonkívül hogy végig loholjuk?

2012. máj. 2. 21:47
 36/40 anonim ***** válasza:
A szkeptikus csupán kételkedő. A szkeptikus hozzáállás nem tévesztendő össze az itt nagy részben megtalálható tapírokkal. Az Ezo pro és kontra táborban egyaránt fellelhető szép számmal az a fajta ember típus, amelyik spirituálisan és intellektuálisan egy kőműveskanál szintjén van.
2012. aug. 17. 11:30
 37/40 Kisertet ***** válasza:

en a bibliaval allok hadilabon, en azzal szemben vagyok szkeptikus.

Mindenki a maga psyhologiajaval,tapasztalataival all a temakhoz, fontos hogy minden temakorben megszolaljon mind ket oldal is, hat amikor a raptoidokat meglattam elgondolkodtam rajta hogy sirjak v rohogjek mennyi hulye van.kerdezo attol hogy trollkodnak szokszor jobban osszefoglaljak a lenyeget mint akik vakon mennek a hulyesegek utan. Szeretem elmondani a velemenyemet, de sose zavart hogy belekotnek, a vitakkal is fejlodik az ember gondolkodas modja.

2012. szept. 4. 02:43
 38/40 anonim ***** válasza:

Kisértet/ igazad van csak a gondolat és tapasztalatok cseréjével tudhat többet az ember.

A vallási dogmák is tartalmaznak igaz részeket. Csak ki kell belőle szűrni és összehasonlítani mi az ami azonos esetleg a régi mesékből.

Miért fontos, hogy értsük az élet keletkezését, annak végtelen érzékenységének, torzulásainak okait, vagy miért fontos hogy az élet tökéletesedjék?

Nagyon sok ember fél a haláltól-- erre viszont sok babonaság a válasz vagy a másik véglet, a túl racionális a tudományos- amelyik a megsemmisülést tanítja.

De itt van az emberi tudat- az orvostudomány még mindig nem ismeri miképp működik.

Nem is feltételezi azt, hogy egy agyhalott ember érzi a fájdalmat, láthat, hallhat és bizony ha visszahozzuk érti amit mondunk neki.Sőt sírni képes!

Vagy nem agyhalott komás valaki és az orvostudomány szeretné visszahozni az életbe holott nem minden ilyen komás hozható vissza-- miért az az orvostudomány nem is sejti-- mert a lélek már eltávozott!

Ha a elektromos érzékelő készülékek fejlettebb lesznek akkor esetleg érzékelni lesz képes az orvos is hogy van lélek és érdemes küzdeni az életéért vagy nincs már lélek viszont a szervei egészségesek ami felhasználható lehetne és életet lehetne megmenteni vele.

Ezért fontos, hogy a szkeptikus is nyitott legyen és ne csak azt fogadja el amit lemért amibe belerághatott.

Ugye itt van a kínai akupunktúra bár használják, de a legtöbb orvos nem hisz benne és kutatják sokan hogy talán csak pszichésen gyógyul valaki tőle.

Való igaz sokszor elég hogy foglalkoznak valakivel és már attól gyógyul igy van ez az akupunkt nál is- hisz nem érzékeli valaki azokat a pontokat, nem biztos hogy jó helyre szúrta ezért szkeptikus vele szembe az orvostudomány-- s mint írtam ha tökéletesebb készülékek vannak amelyek a test leheletnyi elektromos szálait is képes érzékelni és a pontokat is akkor rengeteg embert lehetne meggyógyítani-- akiket ma is képtelen az orvos.

Vagy is fontos hogy miért kell becsületesnek lenni-- a vallások beleéreztek valamibe és kitalálták az utolsó ítéletet-- részben megfélemlítésből a rendfenntartása miatt is.

Holott nincs utolsó ítélet-- még is fontos a becsületesség, mert az ember saját maga itélkezik életével cselekedeteivel a lelkének sorsa felett.

Na de, -- mint a vallások is írták van lélek-- de nem tudták megmondani mi is a lélek, csak ráéreztek egyes emberek.

A szkeptikus nem hisz benne se az orvoslás azt mondja psziché de csak orvosilag.

Az EZO sok pedig összegyűjtöttek hetet havat és körbe sóderolják a témát holott fogalmuk sincs- ha már valaki kimondta ők is használják-Élet energia de hogy mifán terem arról halvány dunsztjuk sincs.

Pedig jó lenne ha az ember tisztába lenne vele hogy létezik és bizony annak tisztasága teszi lehetővé a halhatatlanság elérését

-- és akkor ott a következő megválaszolandó kérdés? mit jelent a halhatatlan LÉT és hol miképp érheti el az élet a halál után-- mert a vallások meséiből egyik se igaz.

Viszont az orvos tudomány amikor azt mondja a totális megsemmisülés a halál, akkor a fizika tudományát cáfolja meg, mert az energia nem vész el még a lélek energia se!!

2012. szept. 4. 09:09
 39/40 Kisertet ***** válasza:

homepatiashoz jarok, kerszteny es kinai gyogyaszatot hasznal. testtol kerdezi meg mire alergia es kezeli egy rahedli alergiabol kigyogyitott, apukunkturat is kiprobaltam bejott, ha neha besipolok vegigmaszirozom a fobb energia csomopontokat es helyre jovok

a regi fuveszeket a sajat marketingjukkel forditotta sarokba a keresztenyseg, ha nepi nevekkel emlitjuk a fozetet azt mondjak boszorkanysag, de ha latin nevekkel adjak elo orvossagnak nezik sokan

Chi Kung ozok napi 15 perc es tobb energiam van mint valaha, az alvasi idoszakom lecsokkent 8 orarol 4 re es kivagyok pihenve.

sokmindent nem tud a nyugati orvoslas gyogyitani, talan nem a tunetet kene kezelniuk, hanem az okot es akkor tobbre haladnanak.

pl vedooltas

csak Magyarorszagon hivjak vedonek

mashol szimplan injekcionak v amerikaban lovesnek

rohelynek tartom hogy Mo on ha a szulok nem adatjak be a kotelezoket buntetik oket. Miert idegen anyagot juttatnak be egy egyeszseges szervezetbe.

Szuleim odavoltak a vedooltasoke minden evben influenza ellen oltas utana beteg voltam mindig. Amint elkoltoztem abbahagytam 2 eve nem voltam beteg

2012. szept. 4. 13:51
 40/40 anonim ***** válasza:

kisértet/ A védőoltás nagyon fontos-- a magyar neve felel meg ennek a legjobban.

Nagyon sok olyan vírus, baktérium van, amelyet ha megkap valaki vagy soha nem gyógyul ki belőle vagy belehal.

Annak idején volt több gyermekbetegség amit megkaptak a gyerekek és még lappangás ideje alatt már másokat fertőztek nagyon sok gyermek halt meg e miatt. Aztán itt van a TBC az is egy világméretű betegség volt-- a gyermekkori oltásoknak köszönhetően valamint a korai RTG vizsgálatoknak-- mára lecsökkent.

Mi a védőoltás lényege; A vírus illetve a baktériumot legyengítik és azt adják be a szervezet ennek köszönhetően ismeri meg és tanul mag védekezni ellene.

Vagy immúnis lesz az oltás után az ilyen kórokozókkal szemben-- vagy mint a vírusokat megkaphatja, viszont enyhébb lefolyású lesz de soha nem halálos.

Az hogy nem lettél influenzás azt nem csak annak köszönhetted, mert nem kaptál oltást, hanem azért mert részben erősebbé váltál másrészt nem fertőződtél meg.

2012. szept. 5. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!