Miért űldözik innen el a szkeptikusok a normális vitára vágyókat?
"Miért járnak ide ennyi trollok ?"
Hát kezdetnek lehet azért, hogy a nyelvtanoddal csináljanak valamit... :D
Viccet félretéve, akit az ezósok "kérdező és a nyitott szellemű válaszoló"-nak tartanak, az általában az a fajta, aki bizony beszopja a bullshitet, és nem érdekli, hogy tényleg van valami alapja, vagy csak egy akárki kitalálta egy borongós vasárnap délutánon, feltöltötte a netre, és azóta egyes körök terjesztik, mint a szentírást.
Példának itt a szélmalomharc az őrülttel, aki nem képes felfogni, hogy alapból megalapozatlan hülyeségből indítja el a gondolkodását, aminek a forrásában is téved:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__2..
Na, az ilyenek húzzák ide a szkeptikusokat.
Ezen az alapon a szkeptikus fórumban is nyivákolhatnánk, hogy mi a szarért vannak ott az ezós trollok.
De helyette szétszedjük a hülyeségeiket.
Attól még nem trollok, hogy racionálisan gondolkodnak, és másokat is arra buzdítanak. Igaz van, aki gúnyolódik, de azt nem kell felvenni. De te is megértheted őket. Mindenki a saját hitét erőlteti, és még ők attól kapnak agyf.szt, hogy megint valami egetverő marhaságot hisz a kérdező, vagy a válaszadók, addig az ebben a témában hittel megfordulók azon akadnak fenn állandóan, hogy a szkeptikusok a maguk tudományos és egyéb cáfoló erejű megmondásaikkal, és kirohanásaikkal teleszemetelik a topicot, vagy éppen nem hiszik el a számodra megdönthetetlen bizonyítékkal lefektetett elméleteket.
Azért meg kell hagyni, nem egy pár butaságot olvasok ebben a témában, aminek semmi alapja, csak bemagyarázzák maguknak az emberek, esetleg hallucinálnak, vagy olyanban is logikát keresznek, ami tök véletlenszerű, stb.
Lehetséges okok szerintem: A.)Szűk látókörűek, B.Vagy még sosem történt velük semmi "irracionális" dolog. C.)Próbálnak másokat is a "helyes" útra terelni jóindulatból, mivel szerintük csak a látható világ létezik, így neked is "beajánlják", hogy csak azt láthatod, amit ők. Ez a tapasztalatuk, így nem tudnak mást nyújtani. D.) Írígylik, hogy itt legalább néhány ember megtapasztalja a "természetfelettit", persze soha nem vallanák be maguknak, hogy ezt ők is szeretnék. E.) Azt hiszik, hogy ide csak drogosok írnak szétszívott aggyal.
És: mentségükre szolgáljon, hogy néha tényleg hülye kérdések vannak kiírva, amiken nagyon sok ezoterikus is röhög.
A kérdés a GYIK alapvető félreértésén alapul. Ez nem egy zárt kör, ahol egyfajta gondolkodás hívei szépen elvannak magukkal, hanem egy nyílt fórum, ahol minden válasz, ami a kérdésre válaszol, helyes válasz.
Rendkívül nyílt gondolkodásra vall, ha bizonyos nézőpontokat eleve kizársz, és azt tekinted nyílt szelleműnek, aki egybites szemmel nézi a kérdést.
Szerintem is kellenek a szkeptikusok, szerinted most hogyan fejlodott volna a vilag ha ok nincsenek! Mindig minden meg KELL kerdojelezni!!
Egyet tartok bajnak a sajat tudomanyukat nem merik! Vagy ha merik 1.) hulyenek nezik oket s nem lesznek tobb egy ezosnal, pl parhuazomos dimanziok kutatasa. Szerinted ez egy ezos tema? Vagy a fizika egyik kutatasi terulete?
2.) Valamit sikerul bizonytaniuk akkor meg ok a Zsenik.
Vagy hulye vagy zseni mas ut nincs.
Boldgok akik hisznek!
Az ezoteria egy hitrendszer amit nem lehet tudomanyosan ala tamasztani. Ha lehetne akkor mar tudomanynak hivnak! Szerintem minden ezoterikus irnyzat hasznos addig amig az embert az elorebb mozditja. Pl ha valaki nagyon beteg s segit rajta a vonzas torvenye vagy az agykontroll, kristlygyogyaszat, akupunktura stb akkor igen is hsznos volt annak az egyennek az elteben. S TELJESEN mindegy miert mukodott eppen az a modszer!
Szoval szerintem az ezoterikus ember legyen tolerans a csak anyagi vilagban elo emberekkel szemben. Az ezoteri befele fordulast jelent, ha vitazol egy szkeptikussal akkor kifele fordulsz ugyanott vagy mint o. (Tudom ezt sokszor en sem tudom megallni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!