Miért űldözik innen el a szkeptikusok a normális vitára vágyókat?
Yossairan--
"Ezt nehezen találom hihetőnek. Azt nem, hogy írtál, és hogy válaszoltak, hanem azt, hogy az űrutazás veszélyeiről, és a saját űrállomásainak elégtelen állapotáról a NASA ne tudott volna."
Vannak dolgok amit csak bizonyos lét-állapotban lehet megtapasztalni -ilyen az amikor nincs IDŐ. A másik ami szintén főleg ilyen állapotban észlelhető, a gravitáció-és mágnesesség hatásának teljes megszűnése.
Jelen pillanatban még mindig a Föld energetikai zónáján belül téblábolnak még ha csökkent is a gravitáció és másképp fejti ki a hatását a mágnesesség. De még van és még is számtalan egészségügyi problémájuk van az űrállomáson dolgozóknak.
Ezen egyébként volt sok vitám a szkeptikusokkal szintén, mert szerintünk nincs idő. Csak az ember találta ki-- holott az ember csupán egy eszközt talált ki saját élet-beosztásához. Az IDŐ jelen van nagyban a Földön mert Tér-feszültség, és ennek függvényében van jelen a testben mint élet idő-- energetikailag.
a másik a nyomás amin azért is gondolkodtam-- mivel neurológián dolgoztam intenzív nővérként A felszínen van a gravitáció amely vonz és van annak köszönhetőnek légnyomás kívülről ami hat a szervezetre-- na már most a szervezetben és főleg az agyaban is van egy egészséges belső nyomás a földi nyomáshoz igazodva biológiailag--- ha megszűnik teljesen a külső nyomás vagy nem elégséges az űrhajón hiába van levegő-- akkor az agyban megnövekszik a nyomás. Tehát az idő hiánya és a nyomás megszűnése= koma állapotot okozhat!
"Egyébként szkeptikus kollégám-- én 70 éves vagyok és sajnos szürke-hályog van a szememen ami miatt olykor nagyon rosszul látok--ezek a betű méretek nekem mindig aprók még akkor is sajnos, ha gyógyítom a látásom és ismét jobb a látásom egy ideig."
"Próbáltad lenyomni a Ctrl billentyűt, és (egy időben) az egér görgőjét előre görgetni? Akkor ráközelít a Google Chrome, vagy a Firefox az oldalra, amit éppen olvasol. Az Internet Explorer nem tudom, hogy csinál-e valamit erre a billentyűparancsra."
Ezt a tanácsot köszönöm, majd megkérdezem az unokámat ő nem is gondolt rá pedig infot tanul és 18 éves igaz nem is panaszkodtam neki. Én legfeljebb pötyögtetéshez értek--többre nincs időm. De ez is elég volt hogy megírjam a blogomat-- hogy valamennyi ember eltérítsek a babonaságtól illetve a túlzott bigottságtól. Második éve írom, és naponta 3-4-600 ember olvassa, és tér vissza.
Pedig semmi olyasmit nem találtál ki, amit ne tudnának.
Amit meg nem tudnak ebből, az nem úgy van.
Amíg nem egy fekete lyuk közelében vannak, addig a gravitáció hatása a téridőre nem számottevő. A gázok nyomásának sem ártana egy kicsit utánaolvasni.
Kedves Kérdező!
Olyant már láttam, hogy szkeptikus jobban értett az ezotériához, mint egy hívő. (Mint ahogy az átlagos ateista is többet tud a Bibliáról, mint egy kocahívő.)
Olyat, hogy ezós egyáltalán megértette miről szól az ezotéria kritikája ellenben felette ritkán.
Szóval ha olyan kérdést teszel fel, ami mindkét félhez szól, akkor egy kicsit hátrább az agarakkal.
mami a SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL !
"Olyant már láttam, hogy szkeptikus jobban értett az ezotériához, mint egy hívő. (Mint ahogy az átlagos ateista is többet tud a Bibliáról, mint egy kocahívő.)"
Ezen az oldalon Én még nem olvastam ilyen esteet ! Tudnál példát mondani ? A kockahívők azok nem tudom neked micsodák, da pl a papok sokkal jobban ismerik a bibliát és annak értelmezésést, olyat is tudnak amit te nem, tehát nem tudod jólmegítélni ha te sem ismered annyira, nem gondolod ?!
yossarian44 neked az elemi gondolkodás misztériumába kellene beavatódnod.
"yossarian44 neked az elemi gondolkodás misztériumába kellene beavatódnod."
Na, amint látod, nekem nincs azzal gondom, hogy kifejezzem magam. Ellentétben veled.
"Beavatódnod"?
Most komolyan?
Beavatást nyerned, ember, beavatást nyerned, nem vagyunk angolok, hogy a szenvedő szerkezetet beleerőszakoljuk ennek a szerencsétlen kis magyar nyelvnek minden zegébe, zugába.
"da pl a papok sokkal jobban ismerik a bibliát és annak értelmezésést, olyat is tudnak amit te nem, tehát nem tudod jólmegítélni ha te sem ismered annyira, nem gondolod ?! "
Az lehet, de nem a papokról volt szó, hanem a kocahívőkről.
Komolyan nem tudod, hogy milyen a kocahívő?
Mellesleg egy ateista vallástudós valószínűleg több és átfogóbb értelmezését ismeri a Bibliának, mint bármely pap.
Már ha a kereszténységgel foglalkozik.
Nagyon le vagy te itt maradva. Elemi gondolkodás, fityfene, egy betemetett gödörből mondod nekem, hogy nem látom a napot.
Az a különös, hogy az emberi gondolkodás kijelenti én materialista vagyok a másik azt hogy vallásos vagyok a misztikumban hiszek-- aztán a szkeptikus mind kettőt megcsócsálja majd kiköp egy marhaságot. Mert logikával, még inkább fantáziával, vagy isten ments transzcendens gondolatokkal nem rendelkezik,csupán bemagolt a tudása.
Pedig ha belegondolnának az emberek akkor nem ártana a tudományos ismereteket és a vallásokban szereplő különleges megtapasztalások elbeszéléseit összevetni, mert csak együtt adják ki azt amit az emberi elme évezredek óta kutat de ez eddig nem tudta megválaszolni.
Miképp keletkezett, és mitől élő az élő? S ez nem EZO marhaság és nem csak matematikai méricskélés, de nem is papi szóf..sás. Ha nem válaszok megtalálása összerakása részlet ismeretekből.
Szükségtelen a teremtőket az életet misztifikálni, de szükségtelen a tudományos dogmatikába" ragadni is.
Ha a tudomány egy helyben topog, akkor annak az -az oka hogy félnek a vallási szövegek tartalmát is használni. Külön dobozolják" egyiket és a másikat is.
" a szkeptikus mind kettőt megcsócsálja majd kiköp egy marhaságot."
Ez általánosítás, ergo szinte biztosan téves.
"Mert logikával, még inkább fantáziával, vagy isten ments transzcendens gondolatokkal nem rendelkezik,csupán bemagolt a tudása."
Tévedés. A szkepticizmushoz tárgyi tudással kell rendelkezni, ahhoz meg nem elég magolni. Egyetlen szkeptikus sem működhetne csak bemagolt tudással, ugyanis az nem elég az indokláshoz, illetve a bizonyításhoz, ami a szkepticizmus vesszőparipája.
"Pedig ha belegondolnának az emberek akkor nem ártana a tudományos ismereteket és a vallásokban szereplő különleges megtapasztalások elbeszéléseit összevetni"
Az a baj, hogy amikor ez megtörténik, és az ezoterikus oldal olyan választ kap a szkeptikus részről, amely nem tetszetős, akkor olyan hőbörgés és durva személyeskedés kezdődik, hogy az a legtöbb szkeptikus kedvét elveszi bármilyen vallásokkal kapcsolatos vizsgálódástól.
A vallásos emberek nagyon undorítót bírnak köpni, ha a hitükről van szó.
" mert csak együtt adják ki azt amit az emberi elme évezredek óta kutat de ez eddig nem tudta megválaszolni."
Már miért lenne így? A sötét középkortól a késő középkorig a fejlődés stagnált, a (tudományos) reneszánsztól kezdtünk ismét felérni a Római Birodalomig.
Ez aligha lehet véletlen.
"Miképp keletkezett, és mitől élő az élő? S ez nem EZO marhaság és nem csak matematikai méricskélés, de nem is papi szóf..sás."
Nem hát. A biológia és az orvostudomány tárgykörébe tartozik, nagyon érdekes téma.
"Szükségtelen a teremtőket az életet misztifikálni, de szükségtelen a tudományos dogmatikába" ragadni is."
Milyen is egy tudományos dogma?
"Ha a tudomány egy helyben topog, akkor annak az -az oka hogy félnek a vallási szövegek tartalmát is használni. Külön dobozolják" egyiket és a másikat is."
A tudomány legutoljára akkor topogott egy helyben, amikor vallási szövegeket erőltettek rá.
Azóta fejlődött óriásit, hogy kipakolták a szent kódexet a tudományos könyvtárakból.
yossarian44 igen bizonyos értelemben igazad van amikor a vallások diktáltak akkor a tudományt elnyomták.
Én viszont fordítva fogalmaztam a tudományos kutatás foglalkozzon a a vallásokban fellelhető tapasztalások leírására-- most nem azt mondom minden igaz abból mert régen és ma is sokat hazudoztak és hazudnak ma is az emberek-- de józanul átgondolva ki lehet belőle szűrni a hazugságot és azt amiben van igazság.
amikor azt mondjuk lélek-- az csupán valaminek az elnevezése, mint a két kerekűnek a kerékpár vagy motorkerékpár-- szóval misztika nélkül kell kezelni a hozzá fűzött különböző leírásokat. -- vagy itt van a kinai akupunktúra-- amikor még dolgoztam nem is fogadták el, ma használják a gyakorlati gyógyításban--- még ha tökre semmit nem érzékel belőle maga a szurkálgató orvos sem csak méricskél az újaival... még van benne rengeteg nagyon is fontos információ akkor is a az öreg kínai-- sez elég baj- nem mindent jól értelmezett, de még is ott van az a plusz energia hálózat... miért????
Na ez az amikor a nagyon régi dolgokat amelyeket csak érzékeléssel érzékeltek de lejegyeztek meg kellene tudományosan vizsgálni és párhuzamba hozni a mai ismeretekkel-- nem pedig elvetni, mert babonaság, misztika.
Nyilvánvaló hogy régen amikor nem volt elégséges technikai eszköz akkor csak a megérzéseket és a gyakorlatokat használták de abban is sok igazság van ami felett ma már átlépnek helytelenül, mert nincs minden a mikroszkóp alatt és nem is helyezhető alá a a kinai meridiánokat se lehet se megfogni se RTG -ni se megmérni-- holott ott van és létező csak ritka képessége az embernek aki érzékelni is képes.
Csak gondolj bele. a mai elektromosság hajtotta világban jól tudjuk hogy egy valamit nem hajthat meg két energia rendszer egyetlen helyre bevezetve. A vezetékeinkben két szálon fut az elektromosság két pólusa a pozitív és negatív szigetelt vezetékben.
S én aki klinikán dolgoztam újra megdöbbenek azon, hogy elvetik, nem keresik az okát még ma se, amikor szabad gondolkodni nem fentről mondják meg mit kutathatnak..
Miért van két energia rendszer az élő testben? miért fut az egyik vezetékben a másik vezeték nélkül-- nem tudatos alkotás ennek az oka? honnan tudta maga a természet hogy a két különböző töltésű energia nem türi egymást?
Vagy amikor elszenesedett végtagokkal találtak embereket -- és csodálkoztak miképp történhetett? holott annak csak egy oka volt, hogy az idegszálak abban a végtagban elvesztették a szigetelő képességüket-- szép lassú égés mellett elszenesedett az a végtag--- miért mert még egy energia szálrendszer van a szervezetben egy negatív töltésű mágneses is.
S lehetne folytatni még sokáig-- hogy mi az ami tudományos és mi az ami régi természettudományos még is igaz és felhasználható lehetne-- persze misztika és filózás nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!