Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért űldözik innen el a...

Miért űldözik innen el a szkeptikusok a normális vitára vágyókat?

Figyelt kérdés
Egyre inkább megszállták ezt a fórumot, rovatot a rossz értelembe vett szkeptikusok. Nagyon sok érdekes kérdést offolnak és értetlenkednek tele, sokszor már rögeszmés kötekedésük, gúnyolódó hangnemük és még enyhe voltam, lehetetlenné teszi az értelmes párbeszédet a kérdező és a nyitott szellemű válaszoló között. Hogyan lehetne jobbá tenni a rovatot ? Miért járnak ide ennyi trollok ?
2012. ápr. 1. 21:02
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Miért? miért? egyszerű a szkeptikus egy olyan állatfaj amelyik csak azt ismeri el amit megrágott amit lekakált amit megmért amit maga bocsájtott ki a levegőbe-- okoskodó egy fajzata az emberiségnek ugyan akkor a legkevesebb a fantáziája és a tudása!

Ha ilyen írna be válaszként a kérdéseidre, -egyszerű nem kell tudomást venni róla!

Vitatkozni lehet nézeteket is lehet cserélni egy a fontos, ne sértegessünk senkit se! Aki ezt megszegi- annak a beirásán túl kell lépni!

Tehát kérdezz nyugodtan, mert csak így lehetünk egyre felvilágosultabbak ha kicseréljük tudásunkat illetve tapasztalatainkat.

2012. ápr. 3. 13:44
 12/40 anonim ***** válasza:
0%

TE pedig --yossarian44 HÚZZÁL EL INNEN A SZEPTIKUSOKHOZ!!

Ennek az oldalnak az a cime, hogy itt megkérdezhetsz bármit olyat is, amit máshol nem mer valaki, vagy nem lehet.

Tehát aki szkeptikus, húzzon el sürgősen a "maga rágicsálós, méricskélős fajtájához"

2012. ápr. 3. 13:49
 13/40 A kérdező kommentje:
Figyeljetek, amiket linkeltetek abban semmi kivetnivalót nem látok, az hogy agyunknak csak kis részét használjuk gondolkodásra azt azt hiszem minden józanúl gondolkodó láthatja, azt hogy ezt Einstein mondta ki előszőr csak a nagyságát bizonyítja. Az pedig valóban érdekes kérdés, hogy a spiritualitás művelésével felszabadítható-e agyunk maradék része. Szerintem ez nagyon jó gondolat, mert az ember már így is túlmaterializálódott, mindenben az érdeket, a hasznot nézi és az emberek élete már nem is számít, inkább vesznek időórát millárdokért mint a haldoklónak a korházba gépet fillérekért. Yosharian pedig szerintem brutálisan leszolja és leostobázza minden spirituálisan gondolkozót, aki nem materiális szinten látja a világot. Szerintem ilyen agresszív begyöpösödöttekre nincsen szükség, az ilyenek égették el mágján a másképpen gondolkozókat, akik a szellemben látták az emberiség szellemi felemelkedését.
2012. ápr. 3. 14:53
 14/40 anonim ***** válasza:

"Figyeljetek, amiket linkeltetek abban semmi kivetnivalót nem látok, az hogy agyunknak csak kis részét használjuk gondolkodásra azt azt hiszem minden józanúl gondolkodó láthatja, azt hogy ezt Einstein mondta ki előszőr csak a nagyságát bizonyítja."

- Ha mondott is ilyet (amit kétlek), az csak a hozzá nem értését bizonyítja. Valami sehonnan jött, ezerszer megcáfolt téveszme, hogy az agy csak a gondolkodásért felel, mi meg csak kis részét használjuk ki a kapacitásnak. A valóság az, hogy 1. agyunk rengeteg funkciót ellát, és még ha egy időben nagy része nem is működik, általánosságban nagy része aktív. Valamikor a beszédért felelős rész aktív, valamikor a mozgásért stb. 2. Ha agyunkat teljese mértékben ki kellene használnuk a legkisebb agysérülés is súlyos hátránnyal járna. Ehelyett van rá példa, hogy valaki akár fél aggyal is képes élni, főleg ha az agyi lateralizáció lezárása előtt válik működésképtelenné az agy nagy része.

"Szerintem ez nagyon jó gondolat, mert az ember már így is túlmaterializálódott, mindenben az érdeket, a hasznot nézi és az emberek élete már nem is számít"

- Ügyesen, de átlátszóan mosod össze a 'materiális' szó két jelentését.

"az ilyenek égették el mágján a másképpen gondolkozókat, akik a szellemben látták az emberiség szellemi felemelkedését."

- Ha ez megnyugtat, annak idején veled együtt elégették volna őket is, akikről beszélsz.

2012. ápr. 3. 17:48
 15/40 yossarian44 ***** válasza:
61%

"Az itteni szkeptikusoknak még behatóbb pszichiátriai kivizsgálás kéne, mint a legelvakultabb ezosnak, gondolok itt yoshi félékre."

Egy olyan embertől, aki még a nicknevemet sem tudja helyesen leírni, ezt bóknak veszem.

"Miért? miért? egyszerű a szkeptikus egy olyan állatfaj amelyik csak azt ismeri el amit megrágott amit lekakált amit megmért amit maga bocsájtott ki a levegőbe-- okoskodó egy fajzata az emberiségnek ugyan akkor a legkevesebb a fantáziája és a tudása!"

Ugyanakkor (egybe írandó) a szkeptikus legalább képes a magyar nyelv használatára. Legalábbis az esetek túlnyomó részében. Félreértés ne essék, nyelvtanba legfeljebb cikizés okán szoktam belekötni, de ebben a mondatban annyi volt a vesszőhiba (konkrétan a vessző hiánya), és a szóismétlés, hogy az már általános iskolában sem megengedhető.

Arról ne is beszéljünk, hogy tárgyi tudást azért nehezen lehet egy ezósnál tetten érni - mesevilágokkal kapcsolatban mérhetetlen mennyiségű információkat halmoznak fel, ez tény .

A kérdező ezt elég szépen bizonyította azzal, hogy hitelt adott az ezerszer megcáfolt "az agyunkat csak X%-ban használjuk" téveszmének. Gondolom utána nem nézett az infóknak, hanem elfogadta, mert tetszett neki.

"TE pedig --yossarian44 HÚZZÁL EL INNEN A SZEPTIKUSOKHOZ!! "

Csak az kiabál, aki fél. (Az interneten a csupa nagy betű a kiabálás, ugye)

Ez továbbra is egy szabad fórum.

Ha neked szabad hülyeséget mondani, nekem ki is szabad javítani. Ha szerinted én mondok hülyeséget, akkor meg te javítasz.

Lehetőleg alátámasztott mondanivalóval, ha nem nagy kérés.

"Ennek az oldalnak az a cime, hogy itt megkérdezhetsz bármit olyat is, amit máshol nem mer valaki, vagy nem lehet."

Nem, az oldal címe: "Gyakorikérdések.hu"

"Tehát aki szkeptikus, húzzon el sürgősen a "maga rágicsálós, méricskélős fajtájához""

Ez olyan szintű ostobaság, hogy kár is lenne válaszra méltatni.

"mert az ember már így is túlmaterializálódott, mindenben az érdeket, a hasznot nézi és az emberek élete már nem is számít"

Ezt gondold át újra. A mai modern korban, ha túszul ejti a parasztbácsit a bankrabló, akkor jönnek a kommandósok testpáncélban, géppisztollyal, páncélkocsival. Mindez olyan sok lóvéba kerül, amennyit a parasztbácsi három élet alatt se tudna leadózni.

A régebbi, spirituálisabb korokban a parasztbácsi bizony ott döglött volna meg a gaz rabló kezei között, mert senki még egy girhes kutyát sem engedett volna el a megmentése érdekében.

"Yosharian"

Yossarian.

"pedig szerintem brutálisan leszolja és leostobázza minden spirituálisan gondolkozót"

Le.

" aki nem materiális szinten látja a világot."

A materiális szint anyagi szintet jelent. Azt mindenki ugyanúgy látja, hacsak az agyad látóközpontjában, vagy a szemgolyóban nincs valami eltérés.

Gondolom azt akartad mondani, hogy aki "nem materialista szemléletű".

Nem egészen ugyanaz.

"Szerintem ilyen agresszív begyöpösödöttekre nincsen szükség"

Szerintem meg mesékre nincs szükség felnőttkorban.

Ha még nem jutottál el addig, akkor elnézést. (Ez nem gúnyolódás, vagy szarkazmus, csak tényleg nem tudom, hogy hány éves vagy).

A máglyán égetős szöveg az pedig nagyon-nagy tévedés. A szkeptikusok égtek akkoriban máglyán, az ezósokkal együtt. Ugyanis nem csak az volt bűn akkoriban, hogy valaki "boszorkány", hanem az is, hogy ha valaki nem hitt a boszorkányokban.

Márpedig szkeptikusok nem hisznek a boszorkányokban.

Továbbá eléggé hezitálnak elhinni, hogy tényleg vannak minket figyelő természetfeletti lények - pl.: Isten, angyalok - hogy valóban a zsidók öldösnek embereket, csak mert a püspök azt mondja - lásd. angliai pogromok., vagy éppen azt, hogy a kulákok agyonlövésétől jobb lesz mindenkinek.

Az ilyenekért sokszor járt a máglya... amit azok raktak, akik szentül, és hittel beszopták, amit hallottak valakitől...

2012. ápr. 3. 23:52
 16/40 A kérdező kommentje:
Yosarian megint teleokádta baromságokkal a fórumot, Köszönjük Emese :).
2012. ápr. 4. 00:05
 17/40 anonim ***** válasza:

Minek írtad ki a kérdést? Justin Bieber rajongói és az ezósok jelentik szinte kizárólag azokat a csoportokat, ahol állandó nyafi megy arról, hogy "miért kritizálnak minket".

Ha az érdemi vitára koncentrálnál, ahelyett hogy arról vitázol, hogy miért kell vitázni, akkor egy csomó (amúgy tárgyszerű, higgadt) "okádást" megspórolnál.

És hogy sok a troll? Ja, Justin Bieber oldalain is. Ez sem véletlen. Mert, mint tudjuk az ezotériában nincs véletlen. :)

2012. ápr. 4. 07:53
 18/40 anonim ***** válasza:

Elég sok ideig voltam tagja a szkeptikus oldalnak annak idején. Majd nem leharapták a fejem amikor azt írtam hogy a Földünk belsejében nem folyamatos izzó anyag és hogy a Magma fala szilárdnak látszott --de körülötte még egy üres-Tér is van.

Azóta kiderült egy része hogy igazam van szilárd a fala a Magmának. Nyilván való hogy az üres-teret nem lehet ilyen módon már bizonyítani mert azon minden áthalad amit lebocsájtanak a műszerekkel.

Feltették ők maguk a kérdést van e Isten és miképp lehet meghatározni -- még is mint valami fakabátok álltak a témához és amikor igyekeztem elmesélni saját tapasztalataimat ezzel kapcsolatban -- már támadni kezdtek anélkül hogy logikusan átgondolták volna.

Jó az ha az ember szkpetikus is, hisz bármit hallunk olvassunk, nem feltétlenül kell azonnal elfogadni még akkor se ha Einstein fogalmazta.

A tudomány is keresgél és sok esetben csak feltételez, vagy épp számol. Ilyen a gravitáció meghatározása is. Nincs meghatározva pontosan eszik vagy isszák! Csak behelyettesítették Einstein geometria elméletét a számításokba-- de az nem meghatározás és valójában nem igaz a Tér-idő elmélet a gravitációs meghatározásaként.

Inkább megfelelne és azon kellene tovább haladni amit Newton határozott meg a tömegvonzásról.

A lényeg ha egy oldalon azt látom hogy reménytelen mert nem gondolkodnak ami egyébként fontos lenne, legyen az misztika, vallás vagy épp tudomány terén akkor lelépek-- nincs értelme... hisz a gondolatok vagy tapasztalatok kicserélése viszi előbbre az emberi tudást.

Mind két űrközpontba EU és NASA ba is írtam annak idején, hogy az a technikai felkészülés ami jelenleg van az űrállomásokon kevés egy Marsi úthoz-- az a veszély állhat fel hogy az űrhajósok komába kerülnek majd meghalnak. S felsoroltam melyek azok -- eltelt egy-két hónap és megköszönték válaszukban.

Hogy aztán miért álltak le és halasztottak a pénz miatt vagy a tanácsaimon gondolkodtak el nem tudom. De elhalasztották az indulást.

Egyébként szkeptikus kollégám-- én 70 éves vagyok és sajnos szürke-hályog van a szememen ami miatt olykor nagyon rosszul látok--ezek a betű méretek nekem mindig aprók még akkor is sajnos, ha gyógyítom a látásom és ismét jobb a látásom egy ideig.

De különben sincs mindig időm itt pötyögni csak pihenésképpen szoktam be-be látogatni-- van háztartásom és van 8 éve két csodálatos gyerek is akikeket nevelek, mert a szülők elhagyták őket. Ma egyik 17 a másik 11 éves fiúk-- szóval van bőven a koromhoz képest feladatom.

19. f. A két csodálatos lelkünk.

60.f. Szeretet, szerelem, barátság, és elmúlás...

87.f. Evolució és fejlődés. Mondd csak picinyem....

---és akkor nem számoltam a két blogomat, --amiből betettem nektek most 3 fejezetet ha valakit érdekel keressen rá egyenként,--- ahol naponta 300-600 felett várják az írásaimat már lassan két esztendeje kb. Azt zömmel éjszaka szoktam írni, hatalmas betűkkel, amit utólag lekicsinyítek és úgy mentem el.

2012. ápr. 4. 13:06
 19/40 yossarian44 ***** válasza:

"Yosarian megint teleokádta baromságokkal a fórumot, Köszönjük Emese :)."

Yossarian.

Harmadszorra talán sikerül.

Ismétlem: egy olyan embertől, aki kritika nélkül elfogad akkora hülyeséget, mint amit a linkelt témában véd a kollégája hisztérikusan, na az olyan embertől ez a kijelentés bók.

"Elég sok ideig voltam tagja a szkeptikus oldalnak annak idején. Majd nem leharapták a fejem amikor azt írtam hogy a Földünk belsejében nem folyamatos izzó anyag és hogy a Magma fala szilárdnak látszott --de körülötte még egy üres-Tér is van."

Nekem meg majdnem leharapják a fejem itt már csak azért is, ha egyáltalán linket kérek, bizonyítással. Akármiről. Még csak számukra meglepő állítáasokat se kell tennem.

"Azóta kiderült egy része hogy igazam van szilárd a fala a Magmának. Nyilván való hogy az üres-teret nem lehet ilyen módon már bizonyítani mert azon minden áthalad amit lebocsájtanak a műszerekkel."

Már hogy ne lehetne? Az üreget, ahol a chilei bányászok kuporogtak, szintén műszeres méréssel találták meg. Ha lenne ott üres tér, akkor nyilván feltűnne a műszereknek, hogy előbb kőzet vala, aztán semmi.

"Feltették ők maguk a kérdést van e Isten és miképp lehet meghatározni -- még is mint valami fakabátok álltak a témához és amikor igyekeztem elmesélni saját tapasztalataimat ezzel kapcsolatban -- már támadni kezdtek anélkül hogy logikusan átgondolták volna."

Igen, azt a topicot én is láttam, be lett zárva, mert a végén 5-8 ember anyázgatta csak egymást.

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, saját tapasztalat mesélgetésével semmire nem mész a szkeptikusoknál. Jogosan, mert ugyanis anekdotikus információnak kevés a jelentősége.

"Mind két űrközpontba EU és NASA ba is írtam annak idején, hogy az a technikai felkészülés ami jelenleg van az űrállomásokon kevés egy Marsi úthoz-- az a veszély állhat fel hogy az űrhajósok komába kerülnek majd meghalnak. S felsoroltam melyek azok -- eltelt egy-két hónap és megköszönték válaszukban.

Hogy aztán miért álltak le és halasztottak a pénz miatt vagy a tanácsaimon gondolkodtak el nem tudom. De elhalasztották az indulást."

Ezt nehezen találom hihetőnek. Azt nem, hogy írtál, és hogy válaszoltak, hanem azt, hogy az űrutazás veszélyeiről, és a saját űrállomásainak elégtelen állapotáról a NASA ne tudott volna.

"Egyébként szkeptikus kollégám-- én 70 éves vagyok és sajnos szürke-hályog van a szememen ami miatt olykor nagyon rosszul látok--ezek a betű méretek nekem mindig aprók még akkor is sajnos, ha gyógyítom a látásom és ismét jobb a látásom egy ideig."

Próbáltad lenyomni a Ctrl billentyűt, és (egy időben) az egér görgőjét előre görgetni? Akkor ráközelít a Google Chrome, vagy a Firefox az oldalra, amit éppen olvasol. Az Internet Explorer nem tudom, hogy csinál-e valamit erre a billentyűparancsra.

2012. ápr. 6. 10:10
 20/40 anonim ***** válasza:
Ott hülyeség a kérdés, hogy egy igazi szkeptikus nem kezd el győzködni arról, hogy tévedsz, hiszen a szkepticizmus éppen bármilyen dogmatikus hozzáállásnak a cáfolata, elismerése annak, hogy biztosra semmit nem tudhatunk.
2012. ápr. 6. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!