Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi értelme az életnek?

Mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Komolyan kíváncsi vagyok, mi értelme van, pl a válaszadóknak személy szerint is. Én még nem jöttem rá az enyémnek mi értelme van, miért születem meg és mire születtem? Miért ilyen nehéz elkezdeni az életet, (persze munkanélküliség, pénztelenség) miért érzem áldozatnak magam a kis létemben? Az álmaimat próbálom kitörölni magamból, mert túl nagyokat álmodtam, és sem tehetségem, se kereslet nincs rá. Bolondos álmok csupán. Szeretnék szabad lenni, de a lelkeket ideköti egy lánc erre a szar földre, és nem lehet szabadulni. Sokszor meghalnék, de nem merek vagy nem tenném mert azt hiszem hiányoznék és bánatot okoznék pár embernek. Kb ennyi. Mi értelme az életnek?
2012. febr. 8. 17:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy értelme az nincsen, csak hogy pillanatnyilag jól érezd magadat és ennyi az egész.
2012. febr. 9. 22:20
 12/14 anonim ***** válasza:
@10 :D
2012. febr. 10. 00:24
 13/14 zeronibble ***** válasza:

Az élet az, amikor végigjárod az utadat, a legkellemetlenebb szakaszait is. Ha kerülni akarod a szenvedést, akkor üldözni fog. Kitartóan. Adj neki, de ne csak félelmet! Csak hadd derüljön ki, mi hová vezet!

Boldogság: kevesen tudják, de igaz: mindenki mindig boldog. Súlyos megállapítás... És igaz. De miért mond ellent minden tapasztalatnak? A szó félreértelmezése a bibi. Nem valamitől leszel boldog, mert már az vagy. Keresheted akárhol... Vagy dönthetsz úgy, hogy ha már ott van, átéled kicsit. Innentől boldogan teszed, amit csak tenned kell, míg újra el nem terelődik a figyelmed erről a mérhetetlen kincsről, ami mégiscsak annyira egyszerű, már szinte bagatell... És újra útvesztő, míg újra eszedbe nem jut: a boldogság van, azért van, hogy megéld. Csak a szándék kell hozzá, és igazából akkor se történik semmi különös. Aprócska, emberi dolog ez, jórészt a szívé. Szeretet a becses neve, nincs oka, se célja, csak jót akar. Ezért is tűnik annyira végtelenül bolondnak.

Egyébként az élet értelme az, hogy te értsd meg, amit egyetlen porcikád se kíván megérteni. Legalábbis úgy tűnik.

2012. febr. 10. 01:25
 14/14 Antimod ***** válasza:

"Sokszor meghalnék, de nem merek vagy nem tenném mert azt hiszem hiányoznék és bánatot okoznék pár embernek."

Ez pontosan így van. Ezért soha ne tegyél ilyet!

2012. febr. 10. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!