Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi értelme az életnek?

Mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Komolyan kíváncsi vagyok, mi értelme van, pl a válaszadóknak személy szerint is. Én még nem jöttem rá az enyémnek mi értelme van, miért születem meg és mire születtem? Miért ilyen nehéz elkezdeni az életet, (persze munkanélküliség, pénztelenség) miért érzem áldozatnak magam a kis létemben? Az álmaimat próbálom kitörölni magamból, mert túl nagyokat álmodtam, és sem tehetségem, se kereslet nincs rá. Bolondos álmok csupán. Szeretnék szabad lenni, de a lelkeket ideköti egy lánc erre a szar földre, és nem lehet szabadulni. Sokszor meghalnék, de nem merek vagy nem tenném mert azt hiszem hiányoznék és bánatot okoznék pár embernek. Kb ennyi. Mi értelme az életnek?
2012. febr. 8. 17:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Azt mondják, az út lényege maga az utazás, az élet értelme maga az élet - nem valami, ahova tartasz, nem egy konkrét cél, hanem maga az, hogy élsz. Na, sokkal jobban érzed magad, ugye? :) ne valamire várj, hanem használd ki az időt. Nagyon sokan azon csúsznak el, hogy várnak egy jobb állásra, egy jobb kapcsolatra, egy jobb akármire - ezt felejtsd el! Örülj annak, amid van és használd ki!

26/N

2012. febr. 8. 17:48
 2/14 anonim ***** válasza:

Nagyon negativ ember vagy, ha ilyeneket gondolsz, mindig van értelme az életnek!

Ha így fogod fel, és csak sajnálod magad, akkor örökre boldogtalan leszel!

Fogdd fel hogy valamiért meg kellett születned, mindenkinek vannak gondjai, senkinek sem habostorta az élet!

De mégis mindig van valamiért örülni, mindig vannak emberek akiket jó megismerni, mert boldoggá teszik az életünket, persze vannak mindig idióta emberek is, akik csalódást okoznak!

Kábé az az értelme hogy megszületünk, és valamit elérünk amiről mindig is álmodtunk, vagy ha mégse érjük el épp azt amire vágytunk, de mégis mi válasszuk az életet úgy, ahogyan nekünk tetszik!

Ha béna vagy , anyátlan , és gépek tartanak életben 30 éven át, akkor gondolkodj el azon hogy miért születtél meg, vagy ha nincs mit enned , fázol és nincs házad, akkor sírj, és örülj hogy megszülettél!

2012. febr. 8. 17:51
 3/14 anonim ***** válasza:
utolsó vok. még annyit, hogy az élet rövis és ki kell használni, keresd a boldogságot!
2012. febr. 8. 17:53
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) aranyosak vagytok hogy szenteltetek nekem pár mondatot. A 2. válaszadónak: van valami abban, amit mondasz, sokszor elgondolkoztam azon, hogy ha éheznék, ha nem lenne családom vagy gépekhez lennék kötve sokkal rosszabb lenne. De az sem igaza hogy én irányítom az életem, mert másokhoz kell alkalmazkodni, elnyomnak, nicns pénzem = egyedül vok, igaza van párom de ritkán látom, hol pénz baj hol a szülők hülyeségei... ( na most is veszekednek)meg annyira feleslegesnek érzem magam, hiába próbálok sok mindent megcsinálni. Na mindegy nem rinyálok. 1. válaszadó: jó ez a válasz tetszik. :)
2012. febr. 8. 18:04
 5/14 anonim válasza:

Élet értelme a túlélés, tapasztalás, dolgok valójának meglátása. Én úgy vagyok ezzel hogy ez csak egy lépcsőfok, hogy mi lesz a 2. lépcsőfok azt csak akkor fogom megtudni ha meghalok. Persze ezt nem lehet siettetni, mert ha nincs tapasztalatod bizonyos dologban nem fogsz benne előrejutni.

Pénz meg a földi javak csak kísértés, nem azon kell agylni hogy miért nincs hanem tenni azért hogy legyen.

Arra kellen rájönni, hogy mi tesz boldoggá téged?

Viszont ha nem születtél jó helyre, bele a készbe, akkor ezekért a dolgokért tenni kell. És csak vért izzadva lehet összeszedni. Az más kérdés hogy egyeseknek az ölébe pottyan - felesleges foglalkozni ezzel.

Öngyilkosság hülyeség - nem nyersz vele csak vesztesz. Egyrészt elveszted az időt ami ki van osztva, és lehet hogy elölről kell kezdened mident amit eddig megtanultál. Másrészt biztos van(nak) aki(k) szeret és azoknak okozol fájdalmat. De itt már emberségről beszélünk. (Belerúgsz e egy olyanba aki felállni se bír? Vagy szándékosan mondasz e olyat a szerelmednek amitől tudod hogy sírni fog?)

Ne azt nézd hogy mid nincs, hanem az hogy mid van. Innentől kezdve pedig kinyílik a világ előtted is...

2012. febr. 8. 18:29
 6/14 anonim ***** válasza:
Az élet is olyan egyszű mint a meditáció .) Felszabadulás a cél .)
2012. febr. 8. 21:21
 7/14 anonim ***** válasza:

++ az élet egyszerű mint az 1x1 :) amit már elmondtam

"""senkinek sem habostorta az élet!"""""

és szerintem az élet egy habostorta :) ( nem vagyok gazdak)

2012. febr. 8. 21:26
 8/14 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalatból írom: az élet értelme maga az élet értelmének keresése (no meg persze az önmegvalósítás).
2012. febr. 8. 23:40
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Gondoltam hogy hasonlókat fogtok írni, mondjuk az jó h nem írtatok bunkóságokat, azon már totál kibuktam vna. Így is volt pár elgondolkodtató iromány, ami valahol fáj egy kicsit. Amúgy a pénzre visszatérve, nem azért kell a pénz mert nagyzolni akarok, hanem azért h lássam a párom, és egy -két fontos dolgot meg tudjak "venni" pl orvoshoz menni, vagy eljárni mozogni vhová h lefogyjak, mert egyedül nem megy. De munkanélküli vok, nincs tbm se. Na mind1.

Próbálom értékelni amim van ,van mikor sikerül is csak a beszólásokat meg a súrlódásokat nehezen viselem, igazából szerintem ez az én nagy bajom, egyrészt innen indul ki minden.

A másik baj hogy én olyan álomvilágban érzem csak jól magam ami távol áll ettől az élettől, annyira bennem van h én zenélni akarok, már eljutottam oda hogy ez nem csak múló hülyeség lehet "kiválasztott" vok xd mármint arra értem ez lenne az életem értelme, csak annyira nincs önbizalmam és nemtom van e tehetségem hozzá. De már azt sem tudom minek rinyálok itt nektek, pedig nem szoktam, nem is beszélek ezekről, csak ez a bezártság. A pénzért meg tényleg tennem kéne de elkezdem aztán valami nem sikerül, próbálgatom de nem megy... vagy anyagom nincs vagy elbaszom azt, hogy valami kis keshez jussak, mert ugye festenék vagy, ékszereket csinálnék, amíg nincs melóm. De amúgy tényleg én vagyok a hibás, túl gyenge vagyok, és engem tényleg nem segítenek meg a céljaimban, mert nem értenek hozzá az ismerőseim, hiába akarnak segíteni. Majd összeszedem magam, lehet rossz napjaim lesznek azért van xd. Sziasztok kösz mindent!

2012. febr. 9. 08:00
 10/14 anonim ***** válasza:

"Saját tapasztalatból írom" :DD:D

1x1

2012. febr. 9. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!