Mi a bizonyiték arra, hogy a halál után a test 21 grammal kevesebbet nyom a mérlegen?
"teljesen zárt üvegkabinban"
Megfulladt a szerencsétlen!!
ma 10:27
Mielőtt leírsz ilyen butaságot,gondold végig az egészet..
Képzeld el,hogy van egy még ÉLŐ de haldokló ember.
Az illetőt halála előtt lemérik..Oké,ez még rendben is van.Ráteszik egy mérlegre is a mérleg mutat egy adatot..
Az ember nem sokkal később az ágyon fekve meghal.Vagyis a halála pillanatában sóhajt egy utolsó nagyot,és a tüdejében lévő összes levegő eltávozik.
Utána a halott embert beteszik a kabinba,és újra lemérik?? Mégis mit?hogyan??? Addigra már halott,és a felesleges levegő már rég eltávozott belőle.Addigra már a vizelet is távozott belőle..Mégis mit mérnek le??
Ha meg a még ÉLŐ haldokló embert teszik a kabinba és gyorsan lemérik míg él,majd lemérik amikor halott,akkor ez nem más mint gyilkosság! Ilyet nem lehet csinálni,mert tilos az Eutanázia..
"Mielőtt leírsz ilyen butaságot,gondold végig az egészet.."
Nincs min gondolkoznom, felidéztem az emlékeimet a kérdező által említett kísérletről, ahol végig zárt kabinban volt.
Nem tudom, hogyan, ne rajtam kérjétek már számon. :D
Én olyat olvastam, hogy mindössze 6 emberrel csinálta meg a bácsi a kísérletet, és EGYETLENEGYNÉL mért 21 grammot. Van, ahol kevesebbet, van, ahol semmit, van, ahol meg súlynövekedést!
Máshova írtam erről:
"Felmerülhet az a népszerű tündérmese-hoax, miszerint a lélek súlya 21 gramm, mert ennyivel csökkent az emberek súlya a halálukkor. Namármost ez több szempontból is problémás: történelmileg, jogilag és fizikailag..
Történelmileg: az orvosbácsi, aki ezt kitalálta 1905-ben végezte el a kísérletét, mindösszesen 6 darab emberen, és ezek közül egyetlenegyen tapasztalta ezt a súlyváltozást. Volt, akin például súlynövekedést észlelt.
Jogilag: mit nevezünk pontosan a halál pillanatának? Agyhalál? Szívmegállás? Visszafordíthatatlan károsodás? Ezeknek nem ugyanaz az időpontja.
Fizikailag: népszerű kép szerint ilyenkor a lélek elszáll a magasba. Ez azt kell, hogy jelentse, hogy könnyebb, mint a levegő, és ha egy levegőnél könnyebb anyag eltávozik a testből, akkor levegő jön a helyére, ami nehezebb, mint az elszállt anyag, ergo a testnek pont hogy nehezebbnek kéne lennie! Hacsak nincs a léleknek beépített motorja... Ha meg csak úgy eltűnik a testből a semmibe, az meg kb minden létező megmaradási törvényt megszegne, ami nem szép dolog. Mondjuk úgy, lehetetlen.
De ehhez elég lenne egy kicsit gondolkodni, és bárki rájöhetne magától."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!