Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a bizonyiték arra, hogy a...

Mi a bizonyiték arra, hogy a halál után a test 21 grammal kevesebbet nyom a mérlegen?

Figyelt kérdés
Mit tudsz erröl a kisérletröl?Mikor volt?
2011. dec. 5. 00:46
1 2 3
 11/29 Antimod ***** válasza:
50%
Egyébként azt hallottam, hogy teljesen zárt üvegkabinban volt a mérés (tehát ergó a levegő, amit kifújt, az sem távozott el a kabinból) nagyon érzékeny eszközökkel.
2011. dec. 5. 10:27
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

"teljesen zárt üvegkabinban"

Megfulladt a szerencsétlen!!

2011. dec. 5. 12:21
 13/29 Antimod ***** válasza:
Nyilván nem. A levegőt adagolták egy csövön keresztül. (És amúgy is oxigénmaszk volt az illetően.) Valami ilyesmiről hallottam.
2011. dec. 5. 12:24
 14/29 Antimod ***** válasza:
illetően = illetőn, csak elírtam :)
2011. dec. 5. 12:24
 15/29 anonim ***** válasza:

ma 10:27

Mielőtt leírsz ilyen butaságot,gondold végig az egészet..

Képzeld el,hogy van egy még ÉLŐ de haldokló ember.

Az illetőt halála előtt lemérik..Oké,ez még rendben is van.Ráteszik egy mérlegre is a mérleg mutat egy adatot..

Az ember nem sokkal később az ágyon fekve meghal.Vagyis a halála pillanatában sóhajt egy utolsó nagyot,és a tüdejében lévő összes levegő eltávozik.

Utána a halott embert beteszik a kabinba,és újra lemérik?? Mégis mit?hogyan??? Addigra már halott,és a felesleges levegő már rég eltávozott belőle.Addigra már a vizelet is távozott belőle..Mégis mit mérnek le??

Ha meg a még ÉLŐ haldokló embert teszik a kabinba és gyorsan lemérik míg él,majd lemérik amikor halott,akkor ez nem más mint gyilkosság! Ilyet nem lehet csinálni,mert tilos az Eutanázia..

2011. dec. 5. 12:27
 16/29 anonim ***** válasza:
a levegő adagolás sem állja meg a helyét,mert kell hogy legyen ott valaki aki tudja mikor kell abbahagyni a lélegeztetés..mert ha halott csak megy a levegő a semmiért..
2011. dec. 5. 12:29
 17/29 Antimod ***** válasza:

"Mielőtt leírsz ilyen butaságot,gondold végig az egészet.."

Nincs min gondolkoznom, felidéztem az emlékeimet a kérdező által említett kísérletről, ahol végig zárt kabinban volt.

Nem tudom, hogyan, ne rajtam kérjétek már számon. :D

2011. dec. 5. 12:38
 18/29 A kérdező kommentje:
Eleget olvastam,voltak hasznos válaszok is,ezeknek köszönöm.A tény amire senki nem világitott rá az a 21 gramm,amely a vizsgálat során MINDEN lemért halottnál egyforma volt ,tehát kortól és súlytól független.Vajon miért nem ismétlik meg a kisérletet korszerübb technikai feltételek mellett?1907 őta erre én egyedül lettem volna kiváncsi? Nekem erre is van ötletem, ill . magyarázatom ...
2011. dec. 5. 14:04
 19/29 Antimod ***** válasza:
Kíváncsian várom a magyarázatodat! Én sem értem, miért nem foglalkoznak behatóbban az ilyesmivel. Az egyik legkevésbé ismert terület, fogalmazhatunk így.
2011. dec. 5. 14:06
 20/29 anonim ***** válasza:

Én olyat olvastam, hogy mindössze 6 emberrel csinálta meg a bácsi a kísérletet, és EGYETLENEGYNÉL mért 21 grammot. Van, ahol kevesebbet, van, ahol semmit, van, ahol meg súlynövekedést!

Máshova írtam erről:

"Felmerülhet az a népszerű tündérmese-hoax, miszerint a lélek súlya 21 gramm, mert ennyivel csökkent az emberek súlya a halálukkor. Namármost ez több szempontból is problémás: történelmileg, jogilag és fizikailag..

Történelmileg: az orvosbácsi, aki ezt kitalálta 1905-ben végezte el a kísérletét, mindösszesen 6 darab emberen, és ezek közül egyetlenegyen tapasztalta ezt a súlyváltozást. Volt, akin például súlynövekedést észlelt.

Jogilag: mit nevezünk pontosan a halál pillanatának? Agyhalál? Szívmegállás? Visszafordíthatatlan károsodás? Ezeknek nem ugyanaz az időpontja.

Fizikailag: népszerű kép szerint ilyenkor a lélek elszáll a magasba. Ez azt kell, hogy jelentse, hogy könnyebb, mint a levegő, és ha egy levegőnél könnyebb anyag eltávozik a testből, akkor levegő jön a helyére, ami nehezebb, mint az elszállt anyag, ergo a testnek pont hogy nehezebbnek kéne lennie! Hacsak nincs a léleknek beépített motorja... Ha meg csak úgy eltűnik a testből a semmibe, az meg kb minden létező megmaradási törvényt megszegne, ami nem szép dolog. Mondjuk úgy, lehetetlen.

De ehhez elég lenne egy kicsit gondolkodni, és bárki rájöhetne magától."

2011. dec. 5. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!