Hisztek a véletlenekben?
Nincsenek véletlenek.
Olyan dolgok vannak, amiknek nagyon-nagyon kevés az esélyük, hogy bekövetkeznek, és mégis bekövetkeznek. Viszont, ha belegondolunk mennyi inger, hang, esemény ér minket. Az lenne a furcsa, ha nem történne "véletlen".
Aki itt dobálózik a kvantumfizika szóval, az meg nem tud semmit, hisz épp az a lényege annak is, hogy mindennek megvan az oka, ahogy azt valaki szépen le is írta.
Persze ott a multiverzum-elmélet, de azt hadjuk :)
én sem hiszek a véletlenekben, minden okkal történik, ok okozati kapcsolat van a dolgok között. Valami következik egy másik "valamiből"
27/L
17:18
Ne égesd magad. Pont a kvantummechanika az, ahol szerepet kap a véletlen, hallottál már mondjuk a Heisenberg-féle határozatlansági relációról? A részecske-hullám kettősségről? Statisztikus termodinamika? Játékelmélet? Esetleg olvastál bármilyen könyvet, hallgattál bármilyen előadást a kvantummechanikáról, ami azt mondta, hogy ez mutatja meg, hogy mindennek oka van? Kíváncsi lennék rá.
A véletlen a statisztikában, valószínűségszámításban játssza a legnagyobb szerepet, a játékelmélet bebizonyította, hogy egyes játékok (aka konfliktusok) esetén úgy érhető el a legjobb eredmény hosszútávon, hogy véletlenszerűen döntünk arról, hogy mit teszünk. Ez TÉNY. Az, hogy a válaszolók többsége az orránál sem lát tovább, az is.
Ja, a multiverzum melyik elméletőre gondolsz? Hugh Everett? Szerintem az a legjobb, magyarázatot ad a kvantummechanika bizonytalanságaira, a megbundázott világegyetemre, és még pár dologra.
Ja, és valószínűleg annak is oka van, hogy a "haGYjuk" szót nem tudod jól leírni...
18:04
Kár, hogy mindenki látássérült, aki nekem nem tetszik nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!