Szerintetek lehetséges hogy egyszerre több dimenzióban létezünk?
"Azt viszont, amit az előző írt, nem nagyon tudom mire vélni. Szerintem túl sok ilyen témájú történetet láthatott / olvashatott :D"
Konkrétan egyet sem. :)
"Ez nagyon érdekes, hogy a tudatalattink dönti el, hogy melyik dimenziót éljük át?
Érdekes ez a hozzászólás. Hol olvastad?
Ez az amikor azt mondjuk, hogy ne szugeráld magadba a rosszat és akkor elkerül?????"
Nem olvastam sehol. Az egész csak egy elképzelés, és egy rá épített modell, semmi több.
Abból kiindulva gondolom, hogy tudatosan döntünk, csak nem mindig látjuk előre a dolgokat. Azt hiszem a jungi pszichológiában értelmezik úgy a tudatot, mint egy jéghegy csúcsa, és ami alatta van az a tudatalatti. Eszerint a tudattalan akár a tudat számára ismeretlen dimenziókból is szerezhet információt, és befolyásolhatja az életünket.
Igen, akár a rosszat is elkerülhetjük, persze amit mi rossznak élünk meg lehet, hogy egy még rosszabb dolog elkerülése miatt történt.
"Tanulságos video. Valahogy így lehetünk mi is a semmiből felbukkanó állítólagos ufókkal, tárgyakkal, talán szellemekkel is, mint a video kétdimenziós lényei a "prof" ujjával.
Valahol régen olvastam egy érdekes dolgot, pontosan nem emlékszem, de a lényeg: létezik állítólag valami egérfaj, ami csak két dimenziót ismer. Ha beletesszük egy vékony karimájú tepsibe, nem tud kimászni a szélén, holott fizikailag simán megtehetné. Csak vízszintes teret ismer, magasságot nem."
Akkor a természetes élőhelyének nagyon síknak kell lennie. Erre nem vennék mérget. Talán kísérleti egér lehet, amelyiket kölyökkora óta két síklap között tartották, és így nem alakult ki benne a fent és lent értelmezése - persze ki tudja...
"Igen, akár a rosszat is elkerülhetjük, persze amit mi rossznak élünk meg lehet, hogy egy még rosszabb dolog elkerülése miatt történt."-kapcsán kérdés:
Egy közeli családtagom halálát is el lehetett volna kerülni? Vagy lehet, hogy a halála révén egy sokkal rosszabb jövőt kerültem el?
Tehát szerinted egy másik dimenzióban ez a családtag él?
"Egy közeli családtagom halálát is el lehetett volna kerülni? Vagy lehet, hogy a halála révén egy sokkal rosszabb jövőt kerültem el?
Tehát szerinted egy másik dimenzióban ez a családtag él?"
Ha most nagyon rávetítjük erre az elméletre, akkor igen: el tudom képzelni, hogy van olyan alternatívája a létezésnek, ahol él és virul, vagy ahol él, de nem virul stb. A "mi lett volna ha" kérdés lehetséges válaszai.
Sajnálom, hogy így történt, azt nem javaslom, hogy ebbe mélyen beletemetkezzél, csak azért mert valaki a Gyakorikérdések.hu-n ilyen utópisztikus marhaságokat mond; nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez csak egy teória, ami vagy igaz, vagy nem, és ha igaz is, akkor sem tudunk vele mit kezdeni.
"És szerintetek minden dimenzióban csak emberi testben nyilvánulunk meg? Az emberek nem véletlen rajonganak nagyon a fantasy, meg pl star wars világért ott sokféle lény van. Valószínű hogy ezek a dimenziók is léteznek és hatnak ránk. Van egy ismerősöm aki pl nagyon nagyon imádja a sárkányokat lehet hogy ő egy másik dimenzióban sárkány? A könyvekben amit olvastam azt írják hogy a létezés határtalan ebbe beleférhet az is hogy pl nem csak emberként születhetünk nem?"
Még a nem anyagi létforma sem kizárható, aminek élményét jelenlegi érzékeinkkel képtelenek lennénk átélni, vagy akár elképzelni.
De pontos választ erre senki sem tud. Egyelőre az emberi testbe zárt életünket kell leéljük. Hogy aztán mi van, majd eldől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!