Depressziós vagyok. Az élet tényleg meg akar tanítani valamire? Már erősen kételkedek benne.
Ha továbbra is azt csinálod, amit eddig, akkor mitől vársz megoldást? Akár egy orvos is sokat segíthet a dolgon, tancsákat adhat, támogathat. De a dolog oroszlánrészét akkor is neked kell kiharcolni!
Ha nem vagy hajlandó küzdeni, akkor legjobb ha elfogadod, hogy így fogsz élni még jó sokáig...
Szia.
Nem olvastam el az összes hsz-t., lehet már írtak hasonlót.
Teljesen átérzem a helyzetedet, nemrég voltam én is így, (tán még én sem vagyok teljesen rendben).
Én azt tanácsolom a TAJ-kártyás pszichológust kerüld messziről. Csupa rossz tapasztalat. Többnél jártam, az első negyed óra után már bogyókat akartak szedetni velem, én meg néztem bambán, hogy hát még azt se tudják mi a bajom pontosan. Aztán rájöttem, nekik tök mindegy mi bajom, mindenkit egy kalap alá vesznek, ugyanazon a folyamaton visznek végig. Gyerekkor, szülővel való viszony, stb. Ó és GYÓGYSZER! Minden esetben! Menjenek az anyjukba...!
És azzal is pontosan tisztában vagyok, hogy ilyenkor (mint sokan gondolják) nem seb nyalogatás megy, hanem egyfajta önutálat. Csalódás önmagadban. Borzalmas.
Ami nekem segít: Bach virágterápia és iszonyat erős elhatározás, hogy ebből ki akarsz jönni.
Üdv
Utolsó!
Ezzel pont az a baj, hogy aki depis erre KÉPTELEN. Attól beteg, hogy a hétköznapi dolgokban nem talál kapaszkodót. Mondani könnyű. Aki benne van/volt az tudja. Ez egy iszonyatos állapot. Olyan mintha egy mély sötét gödör beszippantott volna és nem enged.
Azért annyira nem áll messze a pszichológus az igazságtól, amikor a szülőkről kérdez! Az ember nem úgy születik, hogy már rá van sütve, hogy értéktelen. Azt BELE NEVELIK!!!! Észre se veszed, eltellik a gyerekkorod, és már be vagy kondícionálva, hogy egy haszontalan szar vagy. Elég annyi, hogy sose dícsérnek meg ha jót csinálsz, viszont mindig megbűntetnek, ha rosszat... Ez nagyon nagy szülői felelősség!!
Azt tudom tanácsolni, hogy:
Lépj túl azon, hogy értéktelennek érzed magad! Ha értéktelen lennél, akkor már nem élnél. Mindenki céllal létezik a világon! FELADATTAL! A te feladatod az, hogy boldog legyél! Ez mindenki feladata! Csak a sok rossz miatt nem merik elhinni, hogy nekik is JÁR a boldogság! Pedig az mindenkinek jár! Csak nem mindenki tudja elfogadni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!