Depressziós vagyok. Az élet tényleg meg akar tanítani valamire? Már erősen kételkedek benne.
Jó lett volna ha leírod, hogy mit érzel pontosan, mi miatt kezdődött ez az egész.
Amúgy igaz! Semmi sincs ok nélkül. A depressziód arra akar megtanítani, hogy értékeld magad többre, higgy magadban, és próbálj végre értékes tagja lenni a társadalomnak. Ha úgy érzed, hogy értéktelen vagy, akkor tedd magad értékessé. A sírásból és a tétlenségből még semmiféle eredmény nem született. Ha félsz, keress magad mellé valakit, aki támogat. Ne olyat, aki megcsinálja helyetted a dolgokat, hanem olyat, aki tanácsokat tud adni! Saját erőből érj el dolgokat, és ez majd megváltoztat! Ne csak lapulj, mint szar a fűben, hanem legyél tevékeny, csinálj új dolgokat! Tapasztalj új dolgokat! Építs új dolgokat az életedben!
A tétlenséggel csak tovább süllyedsz majd az apátiában és a szomorúságban... Ne akard ezt!
A depresszió, nyilván te is tudod, nem egészséges állapot.
Ha nagyon nincs más, menj el pszichológushoz, egy jó beszélgetésre, ő megtalálja az erősségeidet, egy más nézőpontból mutatja meg a problémáidat és lehetőségeidet, és hihetetlen önbizalomlöketet tud adni :) Olyan mintha egy nagyot beszélgetnél a legjobb barátnőddel :):)
Egyébként ahhoz, hogy kijuss az állandó rosszkedvből erő kell: el kell menned otthonról, ki kell mozdulnod, lehetőleg sok jókedvű ember közé, mert ragadós a hangulatuk. Menj, bulizz egy nagyot ;)
Vannak nagy leckék, igen. Nekem pl dönteni kell most megtanulnom, és hasonlóan hosszú ideje húzódik a dolog. Én ott tartok, hogy komoly testi tüneteim is vannak, remélem te nem jutsz el eddig. A feszültség és depresszió alattomos, megölni is képes az embert. Én.. viszonylag könnyen megúsztam.
Gondold át a mostani helyzeted és próbáld megtalálni azt, mi is a nagy leckéd. Próbáld meg átgondolni, hogyha egy részleten változtatsz, elégedetté tesz-e téged, vagy az egész helyzetet kell megváltoztatnod.
A saját sorsod kovácsa vagy, igen, de egyúttal szükségszerűen létrehozod a saját leckéidet is. Ez az életet nem érdekli, ez a te játékod :)
Gondold át az eddigi életedet, mi az amit kaptál, mi az, amit kénytelen voltál megtenni, mi az ami a mai napig zavar, és hogy a sikereid kellőképp értékelted-e.
És érdemes lenne találnod valamit, amivel le tudod vezetni a feszültséget: sport, jóga, pilates, reiki, akármi:)
Jól mondja a második!
SOHA, DE SOHA! Ne kezdj olyan emberekkel, akik hozzád hasonlóak! SOHA! Semmi értelem. Megerősítened abbéli hitedben, hogy a depressziós lét az jó, és elfogadható. Ez olyan, mintha egy hajléktalantól kérnél tanácsot, hogy hogyan legyél milliárdos...
Keresd a boldog és sikeres emberek társaságát. Tanulj tőlük! Figyeld meg, hogy mik motiválják őket. Mert neked egyértelműen motivációra van most szükséged. De nem más fog téged motiválni, hanem TE fogod magadat! Fogadd el, hogy te vagy a felelős azért, hogy ide jutottál. TE tehetsz róla! Hagytad magad depresszióba süllyedni - kisemmizni, érzelmileg terrorizálni, megalázni, stb. - embere válogatja, hogy ki mi miatt jut ilyen mélyre.
Ha sikerült elfogadnod, hogy te vagy a felelős az életedért és ez nem csak egy üres mondat számodra, akkor jó úton haladsz afelé, hogy megváltoztasd az életedet!
Ha rossz a házasságod/párkapcsolatod? Válj el/szakíts minél előbb! Nem akarod a gyerekek miatt? De akard! Nekik se jó induló tőke az életben egy depressziós családi modell...
Ha nem vagy megelégedve magaddal? Tegyél ellene! Sportolj, fogyj le, táplálkozz egészségesen!
Fontos: te fogadd el magadat, higgy magadban!
Arra viszont készülj fel, hogy az eredmények nem jönnek könnyen: az élet amint változtatsz, akadályokat gördít eléd, amik az eddigi életed melléktermékei lesznek. Küzdd le őket, és akkor megmutatod magadnak, hogy képes vagy rá!
Igen a helyzeted ismerős mintha én írtam volna.
Az lenne a legjobb -kipróbálni-hogy életet váltani,életmódot váltani.Azt hiszem ez nagyon nehéz.Vagy csak mi bonyolítjuk le,hogy nehéz?Meg lehet hogy az "élet" tanítani akar ezzel,de én inkább úgy tartom,hogy előbb meg kell szabaduljak depresszív állapotomtól hogy megismerjem mi is az igazi élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!