Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért vannak gonosz gondolataim?

Miért vannak gonosz gondolataim?

Figyelt kérdés
Folyamatosan nagyon rossz dolgokat gondolok itthon a családtagjaimra, egyszerűen beugrik... Szégyellem magam de nem értem mitől van, és nem múlik el. Egy példa: valamelyik nap kés volt nálam, és rögtön beugrott a gondolat hogy megszúrom az egyik családtagom aki ott volt mellettem. Mitől lehet :S?
2011. júl. 11. 22:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy bigottan keresztény vallású, csak egyszerűen hívő, akkor javaslom, hogy vedd meg a Hoponoponó című könyvet.

Rendkívül egyszerű, de nagyon hatásos módszert tanulhatsz belőle!

2011. júl. 11. 23:13
 12/20 anonim ***** válasza:

"Vree válasza:

Ez olyan mint a nem gondolás a rózsaszín elefántokra. Ha eldöntötted hogy nem fogsz rágondolni, persze hogy az agyad még inkább arra gondol.

Ne azt kerüld el hogy rágondolj, csak gondold végig az ötletet ha megjelenik a fejedben és jöjj rá hogy egy hülyeség. Aztán rájössz hogy unalmas is ez a játék és magadtól elfelejted."

ez nagyon igaz! :)

én is egy időbe gondoltam ilyen hülyeségekre, meg olyanokra is hogy mi lenne ha csinálnék így tök váratlanul egy helyzethez nem illő dolgot, amivel égetem magam. pl egy étteremben felállni, és megfogni a pincérnő melleit a családom előtt. :D így mit reagálnának az emberek? vajon kizavarnának onnan? mit gondolna a családom, "peti ezt miért csináltad?" :D

nem szabad ezeknek nagy jelentőséget tulajdonítani mert ha túl sokat kísérletezel a gondolattal, lehet hogy beleőrülsz. Egyszerűen hesegesd el a gondolatot, vagy fogd fel poénnak, de ne pánikolj ha újra és újra ezen gondolkozol, kösd le magad valamivel.

Az meg, hogy új ház: a régi házban jött volna rád ez, akkor meg arra fogtad volna hogy biztos azóta van, mióta láttad azt a filmet, találkoztál azzal az emberrel, elszívtad az első füvescigit, vagy bármi ilyesmi. öngerjesztő dolog is ez egyébként, de egyszer csak leáll :)

2011. júl. 11. 23:53
 13/20 anonim ***** válasza:
Én vagyok a második válaszoló; ha ez nem olyan rég áll fenn, akkor nagyon nem kell ide orvos, egyszerű az egész; ne tulajdoníts nagy jelentőséget ezeknek a gondolatoknak, mindenkinek eszébe jutnak ilyenek. Egyszer a nagyanyám kezembe adott egy hatalmas kést, majd hátat fordított nekem, és pakolt tovább - a kést azért adta oda, mert útban volt, és nekem kellett tartanom, félre nem akarta dobni, mert elég drága kés volt. Ezután nekem az jutott eszembe, hogy "Mennyire bízik bennem a nagyanyám, hogy így odaad egy ekkora kést, simán kivághattam volna a gerincvelejét, míg pakolászott..." :DDD Ettől még nem gonosz az ember, én pl. nagyon szeretem a nagyanyámat, csak az embernek eszébe jutnak ilyen dolgok, ez az agy játéka - bár megjegyzem, én egy beteg állat vagyok, igaz, eddig nem csináltam semmi rosszat... :D
2011. júl. 12. 00:24
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
hát..lehetséges, hogy reálisabban kéne gondolkodni, tehát nem Jézus tanításaiban. talán egy pszichológus kisegítene.:)
2011. júl. 12. 11:17
 15/20 anonim ***** válasza:
41%
Jobban bíznék Jézus tanításaiban, vagy esetleg keleti vallások nagy tanítóiban, mint a pszichológsban. Próbáld meg átfordítani pozitívra. Ne a rossz gondolatot üldözd, hanem szerezz be egy nagycsomó jó godnolatot, és godnolj azokra egész nap, amikor csak nem kell a munkádra, tanulásra összpontosítani. Esetleg valamilyen szent énekek is jók. Hogy ne legyen üresen a "kert", vagyis az agyad, lássa a tolvaj, hogy foglalt, van gazdája.
2011. júl. 12. 11:23
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
Mindent Jézus nevében tegyél. A Gonoszt is elűzheted, de csak Jézus Krisztus nevében.
2011. júl. 12. 11:25
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

ma 11:17-asnak: pszichológusra a krisztustagadóknak van szükségük! és meg is kérik az árát ezek a pszichlógusok: egy nevesebb szakember 15 ezer forint óránként !

a gyónás ellenben ingyen van s az egyháznak járó adomány töredéke annak, amit éves szinten pszichológusra lehet költeni...

2011. júl. 12. 12:05
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudom mit élsz át, mert nekem is voltak ilyen gondolataim nálam gyerekkoromtól kezdve. Pl szárítottam a hajam, míg húgom fürdött, és azt gondoltam mi történne ha bedobnám a hajszárítót a vízbe? Nem akartam a tesóm bántani, csak úgy eszembe jutott. Meg rondább dolgok is. Persze nem tettem meg, sőt sosem bántottam senkit. (ma már tudom, hogy ezek a gondolatok nálam egy gyerekkori traumából maradtak meg. És ehhez nem kellett pszichológus)

Próbálj meg nem törődni vele, mert ha félsz tőle, azzal csak megerősíted ezeket a dolgokat. És ne szégyelld...nem tehetsz arról, ami eszedbe jut. Én évekig bűntudatban éltem emiatt, de aztán elfogadtam magam, ezzel a kis sötétséggel együtt.

Vagy alakítsd át, ezeket a sötét gondolatokat. Pl én történeteket írtam, és amikor rossz gondolataim támadtak levezettem azokban. (pl kegyetlenül kinyírtam egyes szereplőket XD)

Meg kell tanulni "felügyelni" ezt, de nem gáz.

Ha gondolod írj. :)

2011. júl. 12. 12:47
 19/20 anonim ***** válasza:
64%
A pszichológusok kóklerek, én a pszichiáterekben jobban bíznék, sokkal több tudás van a birtokukban, sokkal mélyebb tudásuk van az agy, a test, és a lélek ismeretében, mint bármelyik más kontárnak, legyen az pszichológus, vagy pap - egyébként hívő vagyok, de pusztán a Biblia nem biztos, hogy tud segíteni egy neurológiai, pszichoanalitikus elváltozásban... Persze mivel nem olyan nagy problémáról van szó, ezért még ebben az esetben Jézus tanításai segíthetnek...
2011. júl. 12. 12:51
 20/20 anonim ***** válasza:
pfffff... komolyan... kényszergondolatnak nevezik és pszichológushoz/pszichiáterhez szokás fordulni, ha súlyosabb. nem Jézushoz, bakker. vagyis de, pár évszázada még az volt a szokás. durvább pszichotikus betegekhez ne felejtsetek magatokkal vinni ördögűzőt/inkvizítort vérmérsékletetek szerint. kib.aszott hülyék vagytok, emberek.
2011. júl. 15. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!