Most ti tényleg ennyire komolyan veszitek a 2012 világvégét?
Mindenki abban hisz, amiben akar. Van aki meg abban hisz, hogy egy szakállas fickó ül egy felhőn és 10 dolgot mondd, amit nem szabad tenni, aztán ha mégis megteszed, akkor örökkön örökké egy fortyogó üstben fogsz főni. De ő azért szeret téged...
Ez mivel hihetőbb? Aztán tessék, az emberiség 95%-a elhiszi...
Nem hiszem el, csak olyankor szoktam elgondolkodni rajta, mikor látom a tv-ben, hogy egyre több olyan dolog történik, ami eddig nem, vagyis sokkal ritkábban.
Pl. nemrég nálunk is földrengés volt. Stb...
11:11 - Arra nem is gondolsz, hogy azért "történik több dolog", mert most van TV és hírközlés, meg sok-sok riporter, akik látványosságra éhesen járják a világot, hogy tudósítsanak?
Az azért nem meglepő, hogy a törésvonal közelében lévő területeken vannak rengések, ahogy az sem meglepő, ha egy-egy vulkán kitör. Az sem meglepő, hogy Magyarországon van földrengés, vagy nagy vihar. Régen is volt. Melegrekord is volt már régebben is, sőt sokkal magasabb volt, mint most bármelyik nyáron.
Elmondható, hogy minden pont ugyan úgy történik, mint azelőtt, csak most már tudunk róla. Ott az internet, a mobiltelefon, a közösségi háló, amivel sok-sok emberrel lehet kapcsolatot tartani a világ több pontján.
Akik ilyesmikben hisznek, azok egyszerűen csak szeretnék hinni, hogy valami különleges fog történni. Arra most nem térnék ki, hogy miért... De ha azt mondom, hogy unalom, sértettség, feltűnési vágy - akkor szerintem kitalálod!
Nem tartom lehetetlennek hogy történik vmi, de szerintem is inkább olyan lesz, mint ami eddig volt. Vagyis más években is (mint ahogy írták 2000-ben is) az volt hogy világvége lesz, aztán mégse. Majd lesz nagy pofáraesés, és kiderül hogy egy darab kakit se ér a maja naptár. De majd kimagyarázzák hogy későbbre tolódott figyeld meg. Ha azonban mégis lesz, akkor legalább történik valami érdekes. Mert azt is mondják hogy világ vége lesz hanem valami nagy változás.
Amúgy meg nyugi, ne spanold fel magad rajta ennyire
Elmesélek egy történetet, ami pár évtizeddel ezelőtt Amerikában történt!
Egy illető azt állította, hogy megjelent neki az Úr és azt mondta: Most megtudod a világ végének pontos idejét, ments meg sok-sok lelket. Az illető ezután alapított egy külön keresztény szektát és híveit addig-addig hergelte a kijelölt időponttal, míg azok már teljes szívükből hitték: jön a világ vége, készülni kell. Eladták házaikat, ingóságukat, munkahelyükről kiléptek a megkeresett pénzt pedig eladományozták, mivel a túlvilágon már nem lesz rá szükségük. Vészesen közeledett a kijelölt időpont! Eljött az utolsó nap. A szekta alapítója gyűlést hívott össze, melyen várják majd a világvége eljövetelét és virrasztanak egész éjjel. Csak virrasztottak és virrasztottak, nincstelenül, de a világvége csak nem akart jönni. És nem jött és nem jött.
Másnap riporterek érkeztek a szekta házába, hogy megkérdezzék az alapítót, mi lesz most a teendő, és mi lesz a kisemmizett hívekkel. A szekta vezetője így nyilatkozott: "Megcsaltak érzékeim, tévesen fordítottam le az Úr üzenetét, a világvége csak később jön majd el, de híveim kitartanak mellettem, mert tudják, hogy nincs más út számukra".
Mindenki legyintett és bolondnak nevezte a szektásokat. A hívek azonban addigra saját magukat semmizték ki, nem tehettek mást, csak azt, hogy továbbra is hittek és hittek és hittek. Ez volt az egyetlen út. Végtére is nem vallhatták be, hogy bolondok voltak mind és téveszmékben hittek, majd önként kisemmizték családjukat...
Szerintem tanulságos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!