Miért este vagy sötétben jönnek elő a félelmek?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy mindig este jön rám a para, van, hogy wc-re alig merek kimenni, hangokat hallok, zörgéseket. Nappal miért nincs soha ilyen?2011. márc. 7. 20:27
1/16 anonim válasza:
mert félsz a sötétben és ilyenkor beképzeled a hangokat
2/16 A kérdező kommentje:
akár az is lehet, hogy beképzelem. Mégis ez a sötéttől való félelem olyan általános érzet az embereknél, nem? A gyerekek is a sötétben szoktak félni. Ez miért van vajon?
2011. márc. 7. 20:35
3/16 M@x válasza:
Mert a sötétség az ismeretlenség megtestesítője. Este jobban kifinomulnak az érzékszervek (a látást kivéve). Sokkal jobban felfigyelsz a zajokra, ilyesmikre. És persze, mindenkiben megvan az a bizonyos "félsz".
4/16 anonim válasza:
amikor sötét van, általában este/éjszaka van
olyankor a szervezet a legkimerültebb(hiába vagy esetleg aktív és bulizol)és a kimerült szervezet, kimerült idegrendszerrel jár, ami vonja maga után a félelmeket, hacsak nem tereli el valami a gondolataidat, mint bulikon pl
5/16 anonim válasza:
Igy van, a félelem véd meg valamilyen szinten az ismeretlentől, és ugye a sötétben nem tudod anyira hogy mivan mert a legfőbb érzékszerved kilőve.
6/16 anonim válasza:
amikor sötét van, általában este/éjszaka van
olyankor a szervezet a legkimerültebb(hiába vagy esetleg aktív és bulizol)és a kimerült szervezet, kimerült idegrendszerrel jár, ami vonja maga után a félelmeket, hacsak nem tereli el valami a gondolataidat, mint bulikon pl
7/16 anonim válasza:
Valahol azt olvastam, hogy ez egy ősidőkből visszamaradt félelem, mert akkor még veszélyes volt a sötétség (pl. a sok éjszakai ragadozó, akik egész jól láttak a sötétben, az ősember meg kevésbé). Nem tudom, igaz-e, de ez is egy teória.
8/16 anonim válasza:
Nekem világosban is ugyanúgy vannak... már azt se tudom mit csináljak, ha egyedül vagyok itthon be vagyok ide zárkózva és nem merek kimenni innen még wc-re se !:S
9/16 anonim válasza:
Szerintem este felerösödnek a hangok.Nappal nagy a nyüzsgés és nem hallod ugy a hangokat,nem véletlen h éjszaka egy kis szunyog is ki tudja keregetni az embert a világból.Meg kell tanulnod együtt élni a hangokkal és nem hozzáképzelni dolgokat.Mindig ahol mész kapcsolj villanyt és ha az megnyugtat vegyél valami éjszakai félnyt és akkor nincs olyan sötét ha felkelsz.
10/16 anonim válasza:
meg azis igaz, hogyha sokáig vagyok a szobámba akkor idővel látok minden bútort tisztán, azaz hozzá szokik a szemem a sötéthez, pedig lehúzott redőnnyel alszok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!