Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félnek az emberek a...

Miért félnek az emberek a haláltól?

Figyelt kérdés
Véleményekre vagyok kíváncsi, én nem félek de a környezetemben még akkor is meresztgetik a szemüket mikor feldobom a témát. Ki mit gondol erről?
2011. febr. 9. 10:46
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
cory rose 12.35-én is így képzelem a "halál utáni éltet" ahogy leírtad.Maga a boldogság.De az élet pont ellentéte:Mi nden ami rossz.Az élet fáj.Tele túlsok gonosz emberrel.A jókneak is vannak bűneik-de ők az elnyomottak.Hát nem a mesében élünk ahol a jó győz,sajnos.
2011. febr. 9. 12:52
 22/29 anonim válasza:
53%
12.24-te jól élsz? Tudod ez az önzöség.Sok ember így él minden csak neki legyen.Én más vagyok másokra is gondolok.Ahol tudok segítek.Ílyen vagyok.Lehet ritka lélek.30n
2011. febr. 9. 12:57
 23/29 Cory Rose ***** válasza:
48%
off: Lehet önzőség, de ez van. Inkább vagyok ilyen, és boldog, mint hogy folyton másokon segítsek, nekem meg semmi ne legyen jó. Tudom, vannak akik ebben találják meg a teljességet, vagy nem tudom, de én nem ilyen vagyok, és szerintem minden ember próbál úgy élni hogy neki jó legyen. Gondolom te sem kötelességtudatból teszel jót másokkal, hanem azért mert ettől érzed jól magad.
2011. febr. 9. 13:41
 24/29 anonim ***** válasza:

lehet először azt kellene megbeszélni, hogy egyáltalán miért félnek az emberek. az emberek tévedésből félnek, azt hiszik egyedül vannak, elkülönültséget tapasztalnak az érzékelés során, s úgy gondolják, ha már a halálról van szó, hogy bármit is elveszthetnek, hogy bármi bajuk eshet ekkor. egyszerűen nem tudják mi van a létezéssel kapcsolatban. van aki nem fél a haláltól...de lehet más valamitől ugyanúgy fél, vagy tart. itt igazából a félelem nevű effektre kellene fényt deríteni, hogy ezáltal megszűnjön...az önzéssel együtt, de ez más napra tartozik. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 9. 16:56
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek aki válaszolt, mindenki a saját lelkiállapota és tapasztalata szerint gondolkodik erről azt hiszem.Én csak annyit fűznék hozzá (vannak akik szerint a fájdalom miatt nem félnek egyesek), hogy voltam olyan ember halálos ágya mellett aki életében többször próbált öngyilkos lenni, végül betegségben halt meg egy hajnalon, azelőtti estén szenvedett, orrán száján folyt a vér közben azt remegett és azt mondta tudja, hogy itt most az ő élete befejeződött és mégis rettenetesen félt....
2011. febr. 10. 09:03
 26/29 A kérdező kommentje:
*fél
2011. febr. 10. 09:04
 27/29 anonim ***** válasza:
Azért félek a haláltól, mert láttam a nagyszüleimet, a szüleimet meghalni.
2011. febr. 10. 13:50
 28/29 anonim válasza:

1. Ateista ember fél, hogy vége lesz az egésznek.

2. Vallásos ember fél a büntetéstől, a számonkéréstől.

Az ember elsüllyedt az anyagban a földi élet során, a szocializáció során, és elfelejtette h ki is ő valójában. Nem vagyok vallásos, de olvasd el a tékozló fiú történetét, szép példázat, benne van a lényeg. üdv.

2011. febr. 11. 16:42
 29/29 A kérdező kommentje:
köszi :)
2011. febr. 12. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!