Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félnek az emberek a...

Miért félnek az emberek a haláltól?

Figyelt kérdés
Véleményekre vagyok kíváncsi, én nem félek de a környezetemben még akkor is meresztgetik a szemüket mikor feldobom a témát. Ki mit gondol erről?
2011. febr. 9. 10:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Én sem félek a haláltól. A fájdalomtól viszont igen.
2011. febr. 9. 11:39
 12/29 anonim ***** válasza:
Mert az ember alapvetően szeret élni és a halál ennek az elvesztését jelenti. Nem tudjuk hogyan zajlik és, hogy mi van utána.
2011. febr. 9. 11:48
 13/29 anonim ***** válasza:
46%

Azért félünk, mert Isten elleni lázadásban éljük az életünket, és a halálunk után az ítélet vár ránk.

Jézus azért jött, hogy:

"megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt teljes életükben rabok voltak." (Zsid 2:15)

"Krisztus, mikor még erőtelenek voltunk, a maga idejében meghalt a gonoszokért. Bizonyára igazért is alig hal meg valaki; ám a jóért talán csak meg merne halni valaki. Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus értünk meghalt. Minekutána azért most megigazultunk az ő vére által, sokkal inkább megtartatunk a harag ellen őáltala. Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele." (Róm 5:6-10)

Aki megbékült Istennel, annak nincs mitől félnie, mert tudhatja hová megy...

Most lehet lepontozni, lehurrogni, stb, de ez az igazság!

2011. febr. 9. 12:10
 14/29 Cory Rose ***** válasza:
Én ateista vagyok, de még ha hívő lennék, sem vonzana túlságosan a halál utáni élet.. Én ezt az életet szeretem, és nem akarok másikat. Pláne nem olyat amilyen a Mennyország lehet, halálra unnám magam.
2011. febr. 9. 12:12
 15/29 anonim ***** válasza:
(27/F) Leginkább az ismeretlentől félünk és attól, hogy elveszítjük és nem látjuk többé szeretteinket. Nem pedig ilyen hülyeségektől, hogy a terveink meghiúsulnak!!! Az idősebb emberek azért nem félnek (annyira), mert már fáj mindenük, betegesek, a napi rutint se bírják elvégezni. Belefáradnak az erőlködésbe és úgy érzik, a halál, mégha ismeretlen is számukra, megváltás lenne kínjaikból.
2011. febr. 9. 12:24
 16/29 anonim ***** válasza:
21%

Re: Cory Rose

Képzeld el a földi életet gonoszság és bűn nélkül. Nincsenek háborúk, nincsenek korrupt politikusok, nincsenek szegények és az emberek szeretetben élik az életüket. A házasságok nem mennek tönkre, stb, stb... És vedd az elképzelésednek mondjuk 10000-szeres mértékét.

"Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek." (1 Kor 2:9)

2011. febr. 9. 12:25
 17/29 anonim ***** válasza:
74%
A válaszom egyszerű, lényegretörő, frappáns: ÉLETÖSZTÖN!!!
2011. febr. 9. 12:28
 18/29 Cory Rose ***** válasza:

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:25

Nekem ilyesmit hiába magyarázol, mert nem érdekel a többi ember, se a háborúk, sem a politika. Én jól élek.

2011. febr. 9. 12:34
 19/29 anonim válasza:
Természetesen a fájdalom miatt,és mert még nincs tudományosan bizonyitva hogy mi lesz utánna.Sok visszatért arrol beszél fény alagut,elhunyt ismerőseivel találkozott,orvosok szerint ez csak az agy "kikapcsolása" miatti halucináció,más vélemény szerint meg olyan meghalni mint amikor altatásos műtétje van valakinek(akinek volt tudja milyen):egyik pillenatba éber vagy másik pillanatba észre sem veszed de elalszol...képszakadás...Talán az a legmegnyugtatóbb ha úgy halunk meg hogy nem fáj elalszunk,és nem tragikus baleset ahol cafatora roncsolódik az ember esetleg még élve elviselhetetlen fájhadalma van halála előtt,vagy súlyos betegség ami fájdalommal jár halálig(ilyenkor már a halált várja az ember mert az élet neki fájdalmas)Hát ezért fél ez ember.Nekem rákom volt még időbe észrevették,de gondolataim senkinek nem kivánom-idővel felkészültem a halálra.S már nem féltem,nem félek.Egészségesen élek.De balesettől,fájdalmas betegségtől félek.30N
2011. febr. 9. 12:46
 20/29 anonim ***** válasza:
46%

"Képzeld el a földi életet gonoszság és bűn nélkül. Nincsenek háborúk, nincsenek korrupt politikusok, nincsenek szegények és az emberek szeretetben élik az életüket. A házasságok nem mennek tönkre, stb, stb..."

Ha minden mennyben lévő ember mentes minden hibájától, akkor azok már csak árnyékaik önmaguknak, bábok, amiket egy Isten alakított át. Akkor inkább a pokol, ahol ugyan szenvedni fogok, de legalább önmagam lehetek.

Az ember a hibáival együtt ember, anélkül semmi.

2011. febr. 9. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!