Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hisznek sokan az auralát...

Miért hisznek sokan az auralátásban?

Figyelt kérdés

Miért hisznek sokan az auralátásban, aurafényképezésben, szellemlátásban, ilyen-olyan mágiában meg okkultizmusban, jóslásban meg egyéb butaságokban?

Ezek közül mind be lett már bizonyítva hogy csalás, átverés. Aurafényképező pl egy egyszerű fizikai jelenséget, a koronakisülést érzékeli ami minden tárgynak van, az ürülékemnek is. Az auralátók közül nevesebbeket meghívtak kisérletekre amin mindannyian elbuktak (paraván mögött voltak emberek akiknek átvilágított az aurája a paravánon változatlanul akkor is ha helyet cseréltek vagy elhagyták a szobát a látó tudta nélkül) Minden szellemlátó a másikhoz képest egy házban mindig másmilyen és más számú szellemet érzékelt. És még sorolhatnám. Tehát ez nem hit vagy nem hit kérdése hanem bizonyított, leleplezett csalás. Akkor miért hiszik el mégis az emberek? Bűvészeknél se hisszük el hogy kettéfűrészelik egymást, pedig ott nem is tudjuk mindig a trükk nyitját. Akik ilyenekkel foglalkoznak, miért csinálhatják és nem csukják le őket üzletszerűen elkövetett csalásért?

febr. 16. 08:03
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Vagy a hatóságok és a törvény úgy kezeli hogy szórakoztató jellegű showműsor amit csinálnak? Pl egy aurafotó olyan mint egy cirkuszi görbe/hullámos tükör?
febr. 16. 08:06
 2/36 anonim ***** válasza:
62%

Úgy látom, a biztonságigényed és a korlátozott kognitív képességeid nem engedik felismerni azt, milyen szűkös "neurológiai alagútban" élsz, gondolkodsz, mozogsz, kedves Kérdező. Nyilván sem nem érvényes, sem nem kötelező a földhözragadtságod a többiekre nézve, úgyhogy nem is akarok azzal foglalkozni, hogy a szélesebb látókörűek mi minden tapasztalatot engednek közül magukhoz, amiket te nem (ez mellékvágány lenne). Hogy a realitás mégoly kicsiny szeletét vagy képes kezelni korlátos, éretlen és sérült egód uralta elmédben, az a te sajátosságod (szándékosan nem nevezem problémának. Számodra ez egy elegendően kényelmes, energia hatékony gondolkodásmód, aminek önszántadból szegődtél rabjául. Ilyen értelemben egyáltalán nem probléma, ahogy a világot látod. Számodra ez a megoldás).

Mindazonáltal engem foglalkoztat az a kérdés, hogy a valóság megismerése vs a valóság elutasítása konfliktusban miért az utóbbit választottad? Megfogalmaznád, kérlek?

febr. 16. 10:08
 3/36 A kérdező kommentje:

Neked meg mi bajod? :D

Te is látod a tündéreket vagy mi?

febr. 16. 10:23
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Ó, kedves Kérdező, nemsoká jön a szervizes ember és az AI segítségével ad neked egy választ. Bírd ki egy kicsit.
febr. 16. 10:23
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

Akinek van személyes tapasztalata az aura, csakrák, emberei energetika érzékeléséről, az nem hisz az ilyesmiben. Az tudja, gyakorolja, fejleszti, használja ezt a képességét.

Akiknek még nincs saját tapasztalata a fentiekkel kapcsolatban, azok az emberek az alábbi 3 csoportba oszthatóak:

1. nem érdekli, nem fejleszti, nem foglalkozik vele. Ők a csendes többség.

2. érdekli, energiát fektet a veleszületett tehetség kifejlesztésébe, és egy idő után lesznek tapasztalatai.

3. annyira ostoba, hogy azt hiszi, hogy ha neki saját magának nincsenek tapasztalatai a fenti dolgokkal, akkor a dolog nem is létezhet.

Te, kérdező, melyik csoportba tartozol a 3 közül?

febr. 16. 10:28
 6/36 anonim ***** válasza:
77%

"Ezek közül mind be lett már bizonyítva hogy csalás, átverés." és "Tehát ez nem hit vagy nem hit kérdése hanem bizonyított, leleplezett csalás." Erre kívánok reagálni, a hiedelemrendszeredre nem.

1. Ezek a leleplezőnek szánt filmek úgy készülnek, hogy ami nem illik bele a filmek alkotóinak előzetes elképzeléseibe, azok a snittek, részek, adatok nem kerülnek nyilvánosságra.

2. Ami még elterjedt megoldás, hogy felvesz a stáb egy nagy csomó anyagot, aztán úgy vágják és szerkesztik azt meg, hogy több film is készüljön uabból az alapanyag mennyiségből. Egyik filmet eladják a tudományos csatornának (azt, amelyiknek tendenciózusan a leleplezés a célja), a másik filmet (amelyiknek meg tendenciózusan a bizonyítás a célja) meg eladják az ezo-bio-öko-sc-fi-ufo-alternatív csatornának. Ilyen ez a szakma.

Sokat kell még tanulnod a világ működéséről, kérdező.

febr. 16. 10:42
 7/36 A kérdező kommentje:

Én abba a csoportba tartozok aki nyitott mindenre olyan téren hogy adok esélyt a leghihetetlenebb dolgoknak is, mi van ha igaz alapon. Pont ezért nem azt mondom hogy nincs aurafotózás mert nem hiszek az auràban, hanem azt mondom hogy nincs aurafotózás mert pontosan ismerjük ezeknek a fényképezőknek a működési elvét ami egy fizikai trükk. Illetve nem azt mondom hogy nincs auralátó mert nem hiszek az aurában, hanem mert nem hogy nem mérhető semmilyen műszerrel, de azok az emberek is akik abból élnek hogy látják, komoly ellentmondásokba keverednek nem csak más látókkal hanem saját magukkal is.

Figyelj, én a röntgenlátást is elhinném, ha az a személy aki állítja hogy képes rá, legalább az esetek 51%-ban eltalálná hogy mondjuk egy dobozban milyen tárgy van.

De ha csak egyetlen auralátó is lenne aki tudná bizonyítani hogy nem csaló, elhinném.

Az hogy korlátolt vagyok, mondjuk hogy elfogadom, de ha egy ember sincs aki megmutatná hogy ő nem az...

febr. 16. 10:45
 8/36 A kérdező kommentje:

Hatos, élő műsorban nehéz lenne úgy megvágni. Pláne hogy voltak ilyen kisérletek amiken személyesen is részt vettem, felügyeltem. Volt hogy én ajánlottam auralátóknak 1 milliót ha 6/10 felismerik egy ember auráját. Többen is vállalták a feladatot, elég neves látók is. A kisérlet abból állt hogy felsorakozott 5 (1-5 számozott) önkéntes egymás mellé, az auralátó megerősítette hogy látja az aurájukat.

Utána az önkéntesek bementek egy függöny mögé és egy segítő tetszőleges sorrendbe állította őket és figyelte hogy ne mozduljanak el, a függöny túloldalán volt a látó, a látó mellett én hogy figyeljem hogy csal vagy nem. A látó elmondta az általa függöny mögött látott aurák sorszámát (ami átvilágított a függönyön, amit szintén megerősített) majd pedig az önkéntesek egyenként elmondták balról jobbra hogy melyik volt a számuk. 10 ilyen kör volt látónként. A legpontosabb eredményt holtversenyben én értem el (aki random tippelt) és az egyik látó, az 50 pontból mindketten 12-t találtunk el. A legmagasabb találati arány 1 körön belül hármas holtverseny volt és 3/5 volt, viszont 3 különböző látótól és a többi 9 körben 1/5 vagy 2/5 volt csak nekik. 5/5-ös eredmény nem született, pedig a nagy számok törvénye miatt egyszer becsúszhatott volna. De egyszer se fordult elő, nem hogy 6x a 10-ből egy látónál.

febr. 16. 11:06
 9/36 A kérdező kommentje:

Persze ennek ellenére továbbra is áll az ajánlat hogy ha valaki átmegy ezen a kísérleten, megkapja az 1 milliót KP-ban.

(Midegyik látó megerősítette hogy nem összekeverhető, nagyon egyedi minden önkéntes aurája, szóval gyerekjáték kell hogy legyen)

febr. 16. 11:12
 10/36 anonim ***** válasza:

Hatos vagyok, köszönöm a reakciód.

Kedves Kérdező, miért nem mondtad, hogy nem a magyar az anyanyelved? Akkor elkerülhetted volna a félreértést. Amit írtál az eredeti kérdésedben: "Ezek közül mind be lett már bizonyítva hogy csalás, átverés." A mind szócska magyarul azt jelenti, hogy összes, száz százalék, maradéktalan. Ezzel szemben te egy darab személyes tapasztalatra építed fel a mondanivalódat (amely tapasztalatod nyilván fontos számodra, de igen kicsi "n" számú halmazt képez ahhoz, hogy tud. szempontból figyelembe vehető legyen). Van egy ki baj az információfeldolgozással (súlyozás, szűrés, csoportosítás), nemdebár.

Bónusz:a magyar tévékben még a lottósorsolás se élő műsor.

febr. 16. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!