Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csikungot gyakorlók: kihez...

Csikungot gyakorlók: kihez jártatok oktatásra, jól megtanított-e, utólagos rálátással megint hozzá mennél-e vagy ismertél meg szakavatottabb oktatót? Használod a csikungot minden nap?

Figyelt kérdés

jan. 11. 13:12
1 2
 11/20 Grimfox ***** válasza:
Dr. Yang Jwing-Ming könyvei elég részletesen írnak a gyakorlatokról, és azok hatásmechanizmusáról, ezért tényleg nem nagy hátrány, hogy nem találtam olyat, aki hatékonyan oktatna ilyet.
jan. 12. 01:36
 12/20 A kérdező kommentje:
#11. Nekem is megvan egy könyve. Igazán figyelemreméltó a tartalma.
jan. 12. 06:24
 13/20 Grimfox ***** válasza:
Én "A kínai Qigong gyökere" című könyvvel kezdtem, abban minden alap megvan ahhoz, hogy valaki elkezdhessen gyakorolni. Aztán meg ugye eldöntheti, hogy mire akarja használni, és az alapján orientálódik oktatókhoz(ha talál), vagy más könyvek irányába.
jan. 12. 21:23
 14/20 A kérdező kommentje:

#13. Azt is láttam már, de nem igazi (papír) könyv formájában, hanem egy angol nyelvű szkennelt változatot - és még nem olvastam. De tényleg azzal érdemes kezdeni.

Tök jól haladsz, ügyes vagy.

jan. 12. 23:40
 15/20 Grimfox ***** válasza:
Nekem mázlim van. Anno, amikor könyvesboltban dolgoztam, pont frissen adták ki magyarul. Még ki se raktuk a polcra, már vettem is egyet. De Jwing-Ming könyveinek a nagy része nekem is angolul, elektronikus formában van meg.
jan. 12. 23:50
 16/20 A kérdező kommentje:
#15. Hát ez tényleg jó!
jan. 12. 23:52
 17/20 anonim válasza:

Én úgy gondolom, hogy a csikungot személyesen érdemes megtapasztalni, mert az egyéni gyakorlás mellett a csoportos gyakorlás is rendkívül inspiráló. Amikor többen gyakoroljuk együtt, az energiák összeadódnak, és sokkal intenzívebb érzeteket tapasztalhatunk meg. Egy tanfolyamon nemcsak a saját élményeid mélyülhetnek, hanem mások tapasztalatai által is gazdagodsz. Ez különösen hasznos lehet, ha még csak most ismerkedsz a csikunggal, vagy szeretnéd elmélyíteni a tudásodat.

Ha érdekel, hogy milyen lehetőségek vannak a csikung gyakorlására, szívesen megosztok további információkat. Én például a www.csikungvilaga.hu oldalon is találtam olyan tanfolyamokat és írásokat, amik sokat segítettek nekem.

jan. 13. 21:31
 18/20 A kérdező kommentje:

#17. Te kinél voltál, kihez jártál?

Köszi a linket, ismerem az oldalt.

Érdekelnek a személyes tapasztalataid, leírod?

jan. 13. 21:45
 19/20 anonim válasza:
Természetesen, szívesen megosztom a tapasztalataimat! Horváth Ákosnál vettem részt a tanfolyamon tavaly tavasszal. A csikung gyakorlása számomra egyfajta belső egyensúlyt és nyugalmat hozott az életembe. Eleinte csak kíváncsiságból kezdtem el, de hamar éreztem, hogy energikusabbá és fókuszáltabbá váltam. Ami számomra különösen izgalmas volt, az a csoportos gyakorlás: amikor több ember energiája összeadódik, az valami egészen különleges élményt ad, amit nehéz szavakkal leírni.
jan. 13. 21:53
 20/20 A kérdező kommentje:
#19. Köszönöm! És melyik városban? Ő járja az országot, mindenfelé tart csikung tanfolyamot.
jan. 14. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!