Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csikungot gyakorlók: kihez...

Csikungot gyakorlók: kihez jártatok oktatásra, jól megtanított-e, utólagos rálátással megint hozzá mennél-e vagy ismertél meg szakavatottabb oktatót? Használod a csikungot minden nap?

Figyelt kérdés

ma 13:12
 1/8 Grimfox ***** válasza:

Én könyvekből tanultam, mert nem Wai Dan technikákat, hanem Nei Dan technikákat alkalmazok, azokhoz meg nem kell mozdulatokat, és állásokat tanulni. És nem is nagyon láttam még olyat, aki ilyet oktatna Magyarországon.

Alap szinten minden nap használom, ha begyakorolják, akkor néhány alapelem automatikus lesz. Az idafigyelést igénylő technikákat inkább igény szerint.

ma 13:15
 2/8 A kérdező kommentje:
#1. Köszi. Ehhez milyen könyveket olvastál? Mióta csinálod? Milyen eredményeket tapasztaltál?
ma 13:20
 3/8 Grimfox ***** válasza:
Én Dr. Yang Jwing-Ming könyveit olvastam, és használom ehhez. Nem tudom pontosan, mióta csinálom, valahogy 2011 után kezdtem komolyabban foglalkozni a témával. Mivel meditációra használom első sorban, az eredményeket nem igazán tudnám megfogalmazni. Vannak "mérföldkövek" amiket elértem, de ezek csak azt mutatják, mit tudnék gyakorolni, ha igényem lenne rá, önmagukban kevés jelentőségük van. Ha mondanom kellene valami eredményt, akkor az a jobb önismeret, és önkontroll lenne.
ma 13:33
 4/8 A kérdező kommentje:
#3. Köszönöm. Dr. Yang Jwing-Ming vonalon Magyarországon nincs oktató?
ma 13:43
 5/8 Grimfox ***** válasza:
Nem tudom, nem kerestem. Elvileg járt nálunk, de nem tudom, hogy van e aki oktat is az ő vonalán. Wai Dan módszereket mondjuk lehet. Taichi-t, vagy hasonlókat.
ma 13:48
 6/8 A kérdező kommentje:
#5. Hogy-hogy nem kerested? Szerinted könyvekből maradéktalanul el lehet sajátítani a tudását?
ma 14:04
 7/8 Grimfox ***** válasza:

Ha az író szándéka az, hogy mindent leírjon, ami szükséges, akkor csak gyakorlás kérdése. Meg nem is a magasszintű technikákat gyakorlom, mint a Yi Jin Jing, vagy a Xi Sui Jing. Azokat nem is tudnám egyedül, ha nagyon akarnám se.

Elég sok módszer "mestereivel" találkoztam az utóbbi 22-23 évben, és elég elbátortalanító tapasztalataim voltak velük, ezért nem keresek mestereket, meg tanfolyamokat.

ma 14:46
 8/8 A kérdező kommentje:
#7. Nem az idézőjeles "mesterekre" gondoltam, hanem a tudással rendelkezőkre. Lehet, hogy nehéz rájuk találni?
ma 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!