Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan tudjuk, hogy 500 éve...

Honnan tudjuk, hogy 500 éve már óceánok borították a Földet?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet hogy utána töltötték fel a terráriumunkat?
ma 13:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

Egyiptom történet, kultúrája, adminisztrációja okán (jelentették a fáraónak, hogy a Nilométer mit mutat (nílusi vízállás még az áradás előtt), és ez 4000 évvel ezelőtt volt, írott formában.

És a Nílus évente kiáradt, aztán folyt tovább egészen a Földközi tengerig, az meg a vizét az óceánba juttatta.

Vagy gondolod, hogy a vize (de lehet az Gangesz, Tigris, Eufrátesz) mire a torkolathoz ért elpárolgott?

Csak folyt (folytak) évezredeken keresztül kikötve az óceánba.

ma 14:20
 12/21 A kérdező kommentje:

Olvastam, hogy az egyiptomi civilizáció valójában nem is létezett. Jr Ewing David könyvében pl bizonyítja is. A feltárást közben fényképeztek vasutat a leletek közt. Namost ugye az akkor még nem volt. Valamikor a XX.sz elején építették meg ezeket a ma egyoiptomként nevezett civilizáció leleteit. Éltek emberek és van amit régen is megépítettek pl a Gízai piramisok állítólag elég régiek 12 ezer év elvileg. Nem biztos. Van 20 ezer éves elmélet is, mert akkor állt az Orion öv irányába a tájolás

Namost az írások, feljegyzések azok hamisítottak és elég frissek. Max pár száz év, de kb a XIX.sz végiek.

Nem akarom elhinni hogy valójában mindent egy fiktív történelemhez tájolunk be. Ugye nem igaz-?

ma 14:26
 13/21 anonim válasza:
87%

Alapvetően pontosítani kell. A "honnan tudjuk" nem valós. A valós kérdés "honnan tudnám".

De ez bár tanácsadó fórum, nem iskola.

ma 14:48
 14/21 anonim válasza:
87%

Én azt hittem, a Tudományok kategóriára kattintottam, de kiderült, hogy mégse.😊

(Honnan tudjuk, hogy már megint elfelejtette valaki bevenni a gyógyszerét?)

ma 14:57
 15/21 Tevenyereggyarto ***** válasza:
87%

“Olvastam ezt” meg “olvastam azt”… forráskritika nélkül annyit is ér. Elképesztő mennyiségű bődületes baromság van a neten. Főleg olyan ezóban népszerű témákkal mint például a piramisok vagy Holdra szállás.

Na most gondolj bele, ki az aki nagyobb eséllyel hazudhat: többezer történész, geológus stb-stb világszerte, generációkon keresztül már szinte iskolás koruk óta összebeszéltek meg lefizetik egymást stb azért ,hogy ugyanazt a “hazugságot” adják elő a népnek VAGY a névtelen random netes jóskapista a kattintásvadász cikkével?

Azt gondolom te is látod ,hogy az első eset teljesen abszurd s kivitelezhetetlen, cserébe száz módon lebuktatható. Utóbbit meg úgy sem tudod megfogni semmivel mert egyrészt nevet nem nagyon adnak hozzá, másrészt netre írhatsz amit akarsz.

ma 15:00
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést.

A kérdezőt még az ezotéria kat.-ban is ki fogják kacagni. Adtam neki egy esélyt, hogy az ottani hozzászólókat is szórakoztassa.

ma 15:04
 17/21 anonim válasza:
79%

"Honnan tudjuk, hogy az amikor a Krápát medence stb geológiai forma kétrejött az nem mondjuk 400 éve volt? A kormeghatározás nem igazolt kövek esetében ugye?"

Még szerencse, hogy a lemeztektonika megfigyelhető, mérhető, ezáltal visszakövethető.

ma 15:09
 18/21 anonim válasza:
23%
16 azért az ugye megvan, hogy te is megszeged a szabályzatot ezzel a hozzászólással?!
ma 15:18
 19/21 anonim ***** válasza:
83%

Kérjél felmentést történelemből, igazolj át máshova..

Ott írd meg doktori disszertációdat.

ma 16:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát látod sok mindent nem tudunk, de igaznak veszem amit mondasz, Kolumbusz

hajóinak kerekei voltak és dűlöngélt, hogy imitálja a hullámzást.

ma 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!