Honnan tudjuk, hogy 500 éve már óceánok borították a Földet?
Egyiptom történet, kultúrája, adminisztrációja okán (jelentették a fáraónak, hogy a Nilométer mit mutat (nílusi vízállás még az áradás előtt), és ez 4000 évvel ezelőtt volt, írott formában.
És a Nílus évente kiáradt, aztán folyt tovább egészen a Földközi tengerig, az meg a vizét az óceánba juttatta.
Vagy gondolod, hogy a vize (de lehet az Gangesz, Tigris, Eufrátesz) mire a torkolathoz ért elpárolgott?
Csak folyt (folytak) évezredeken keresztül kikötve az óceánba.
Olvastam, hogy az egyiptomi civilizáció valójában nem is létezett. Jr Ewing David könyvében pl bizonyítja is. A feltárást közben fényképeztek vasutat a leletek közt. Namost ugye az akkor még nem volt. Valamikor a XX.sz elején építették meg ezeket a ma egyoiptomként nevezett civilizáció leleteit. Éltek emberek és van amit régen is megépítettek pl a Gízai piramisok állítólag elég régiek 12 ezer év elvileg. Nem biztos. Van 20 ezer éves elmélet is, mert akkor állt az Orion öv irányába a tájolás
Namost az írások, feljegyzések azok hamisítottak és elég frissek. Max pár száz év, de kb a XIX.sz végiek.
Nem akarom elhinni hogy valójában mindent egy fiktív történelemhez tájolunk be. Ugye nem igaz-?
Alapvetően pontosítani kell. A "honnan tudjuk" nem valós. A valós kérdés "honnan tudnám".
De ez bár tanácsadó fórum, nem iskola.
Én azt hittem, a Tudományok kategóriára kattintottam, de kiderült, hogy mégse.😊
(Honnan tudjuk, hogy már megint elfelejtette valaki bevenni a gyógyszerét?)
“Olvastam ezt” meg “olvastam azt”… forráskritika nélkül annyit is ér. Elképesztő mennyiségű bődületes baromság van a neten. Főleg olyan ezóban népszerű témákkal mint például a piramisok vagy Holdra szállás.
Na most gondolj bele, ki az aki nagyobb eséllyel hazudhat: többezer történész, geológus stb-stb világszerte, generációkon keresztül már szinte iskolás koruk óta összebeszéltek meg lefizetik egymást stb azért ,hogy ugyanazt a “hazugságot” adják elő a népnek VAGY a névtelen random netes jóskapista a kattintásvadász cikkével?
Azt gondolom te is látod ,hogy az első eset teljesen abszurd s kivitelezhetetlen, cserébe száz módon lebuktatható. Utóbbit meg úgy sem tudod megfogni semmivel mert egyrészt nevet nem nagyon adnak hozzá, másrészt netre írhatsz amit akarsz.
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést.
A kérdezőt még az ezotéria kat.-ban is ki fogják kacagni. Adtam neki egy esélyt, hogy az ottani hozzászólókat is szórakoztassa.
"Honnan tudjuk, hogy az amikor a Krápát medence stb geológiai forma kétrejött az nem mondjuk 400 éve volt? A kormeghatározás nem igazolt kövek esetében ugye?"
Még szerencse, hogy a lemeztektonika megfigyelhető, mérhető, ezáltal visszakövethető.
Kérjél felmentést történelemből, igazolj át máshova..
Ott írd meg doktori disszertációdat.
Hát látod sok mindent nem tudunk, de igaznak veszem amit mondasz, Kolumbusz
hajóinak kerekei voltak és dűlöngélt, hogy imitálja a hullámzást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!