de egyébként ki mondta, hogy a világot valami viszi előre?
Számodra mi az előre Szervizmérnökúr? Értelmesebb életet élsz mint 40 évvel ezelőtt? És ez a tudomány fejlődésén múlott?
21.
Ha nem beszélsz mellé, akkor értetlenkedsz? Bemutattad már a konteós elméleteid, abba sem érdemes belemenni, miután ismert, hogy konteósokra érvekkel hatni úgysem lehet, tehát ez is már unalmas.
Téma szempontjából ezek az elméleteid irrelevánsak, ugyanakkor láthatóan azt sem érted, én mire próbáltam utalni.
Egyszerűen a globális tudás és intelligencia ennél már előrébb tart, míg ilyenek, hogy okkultizmus, spiritizmus, ezotéria lemaradtak, sőt leszerepeltek és lássuk be, nem a világ nagy koponyái foglalkoznak ezekkel még mindig.
20: "Tessék mutatni egy szellemet!
Majd akkor elhiszem, hogy vannak szellemek*."
Tessék mutatni egy információt! Vagy egy energiát! Vagy egy tökéletes kört! Vagy akkor szerinted ezek nem léteznek?
Amúgy elég nagy fogalomzavarban szenvedsz ha a spiritualizmus szerinted szellemekről szól. Mondjuk az eddigi kijelentéseid is világosan mutatták hogy olyan dolgokról állítod hogy hülyeség, amiről valójában semmit nem tudsz.
Tapasztalás nélkül pedig ha utána is olvasnál nyitott elmével - amit nem hiszek hogy megtennél - akkor sem értenéd miről szól.
Én is régen lesöpörtem a spiri dolgokat azzal hogy baromság az egész és csak a tudomány igaz. Aztán tapasztaltam dolgokat amik után sok heuréka élményem lett. "Ja hogy erről beszél a sok különböző vallás! Ja hogy nem is különbözőek igazán mert mind ugyanarra akarnak rámutatni csak másképp! Ja hogy ez az az Egy! Ez az az egységélmény! Ja hogy ezt jelenti az hogy minden Egy! Ja hogy így van reinkarnáció! Ezt sose gondoltam volna! " stb
És ezek élmények mellett már nem hitek, hanem ezeket az ember az élmény után már tudja, mert megtapasztalta. És amikor megtapasztalod, rájössz hogy rengeteg ember ugyanezt tapasztalta mindig is a történelem során. Csak nem mindenki, és mindenki kicsit másképp. Mint ahogy minden ember aki ugyanazon a kiránduláson vesz részt, másképp meséli el hogy mi volt, másra emlékszik, mást vett észre, másképp értelmezte, de a sok különböző leírásból mégis összeáll hogy mindegyik ugyanott volt.
"Amúgy elég nagy fogalomzavarban szenvedsz ha a spiritualizmus szerinted szellemekről szól."
Valakinek meg értelmezési zavara lehet. Világosan fogalmaztam, az csak egy példa volt (valójában pont a jobb érthetőség kedvéért) és hozzáfűztem:
"*Ez értelmezhető bármilyen spirituális fikcióra."
Amikor én ilyet leírok és előre igyekszem kizárni, hogy ne forgassák ki a szavaim, az nem azért van, hogy te azért is szelektíven kinézz belőle egy kis részt és kiforgasd.
"És amikor megtapasztalod, rájössz hogy rengeteg ember ugyanezt tapasztalta mindig is a történelem során."
Hogy valakik egy középkori gondolkodási szinten ugyanarra jutnak, az úgy logikus. De ma már nem középkori módon gondolkodunk.
Spirituális élményekre pedig egyáltalán nem vágyom, hiszen akkor már a saját szellemi épségem szenvedne csorbát. Szintén egy példán keresztül:
Valakinek halálközeli élménye lesz, jön a világosság és Szent Péter magyaráz neki. Ebből ő úgy tér vissza, hogy hívő lesz és ezoterikus, ha előtte nem is hitt ilyenekben.
Csakhogy ez azért történt, mert oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedett. Túlvilág nincs, Szent Péter sem él már.
Nem szeretnék ilyen agykárosodást, hogy amiatt azután nekem is "tapasztalásaim" legyenek.
Milyen alapon jelented ki hogy tulvilág nincs? Ilyen alapon te is a pár száz évvel ezelőtt élö, gondolkodó emberek szellemi szintjén vagy.
Tegyük fel, valaki a 18. Sz elején kijelentette, márpedig a repülés ember számára lehetetlen, elképzelhetetlen. Ugyebár Newton tanai a gravitáciorol már ismertek voltak. Kb 200 év múlva mégis kiderült, ezek az emberek helytelenül gondolkodtak, mert a saját korlátozott ismereteik alapján jelentették ki, hogy márpedig a repülés nem megvalósítható.
Analóg módon, a túlvilág létezésével is ez a helyzet. Neked valami olyasmit kellene kijelenteni a nézet rendszered alapján hogy: " A tudomány jelen állása szerint tulvilág nincs, de elképzelhető hogy ennek létét valamikor, valakik mégls be fogják bizonyítani, nem tudhatjuk."
Ehelyett kb a tizedik emeletről nézel le mindenkire, aki nem azt gondolja mint te, különböző negatív minősítéseket teszel." A tudományra hivatkozol, de amikor kijelentesz vagy éppen tagadsz valamit, valójában a legkevésbé sem tudományos alapon teszed, hanem a saját hitelveid, meggyözödésed, neveltetésed (?) alapján. Egyszerüen egy kö ateista családban nevelkedtél, ahol tagadtak mindent ami nem a materialista, modern világi szemléletböl volt levezethető. Hozzáteszem, aki még ugyanilyen hevességgel támadja a spirituális irányzatokat, az a katolikus egyház, vajon miért,magam se tudom...
A helyzet pont fordított. Ezek a hitvilágok régi, tudatlan korok kitalációi. Sok ezer év állt rendelkezésre, hogy bármi bizonyítást nyerjen. Ehelyett lecsengett az egész, a nyugati kultúrákban nem hisznek már ilyenekben.
A tudomány még ma is nyitott lenne, tessék bármi bizonyítékot felmutatni, de nincs semmi és már nem is várható.
Gyerekkorban még engem is elvittek templomba, nyári vakáción, falun.
A tömjénszag maradandó élmény, a pap jellemépítő prédikációi egy gyerek számára tanulságosak. De későbbiekben már csak meseként tekintünk rá, már aki "fizikus alkat".
Nekem már akkor a fizika volt a kedvenc tárgyam, amikor még nem is volt a tantárgyam.
Nem kell senkitől elnézést kérnem, mert fizikai képtelenségekben nem hiszek, miközben lehet, hogy a vitapartner fizikához egyáltalán nem is ért, csak fantáziákból táplálkozik, rólam is kitalál fikciókat. Pontosan ez egy jellemző jelenség, fantáziadús emberek csak kitalálnak ezt-azt, aminek semmi alapja.
De még a fantázia sem lenne gond, kell az életben, csak valakiknél rossz irányba siklik ez, tévutakra.
Meg ami tipikus, hiába igyekszem csak általánosságban fogalmazni, nem személyeskedni. De valahogy le kell írni a véleményt, különben mi értelme az egész fórumozásnak, ha nem szabad kimondani lényegi dolgokat.
Azután itt a Gyakorin mindig jön az, hogy velem kezdenek személyeskedni, pedig én nem bántottam őt, legfeljebb csak magára vette, belegázoltam az álomvilágába, fáj az igazság, ki tudja.
Erre szoktam mondani (és itt is volt a példa), nekem nem fáj, hogy rólam mit képzel valaki, sérteget, hiszen az csak az ő fejében van, nem talált el semmit.
Szervizmérnökúr!
Érdemes volna visszaolvasnod saját érveléseidet. Talán akkor feltűnne, hogy sokadjára is csak a vallásosság valamely szűk területéről alkotott hiányos elképzelésedet ismételgeted, és húzod rá minden nem materiális vonzatú kérdéskörre, kicsit sem zavartatva magad az elképzeléseiden kívül eső, emberi életben meghatározó szerept játszó létezők által.
28. Engem igazolsz azáltal is, hogy láthatóan nem tudod megfelelően értelmezni a leírtakat. Hogy nem jól értelmezel, szerintem az visszavezethető további gondolkodási hibákra, ami miatt te fikciókban hiszel, én meg nem.
Miként a konteósokat, téged sem lehet soha meggyőzni arról, hogy ami csak emberek fejében lévő kitaláció, az nem a valóság. Az csak a fejekben van. Evolúciós örökség a barlangból.
Valakik nem veszik észre, hogy a fikciókban való hit egy hanyatló gondolkodási forma és teljesen mindegy, milyen vallásról, egyéb hitvilágokról beszélünk.
Hogy én esetleg példaszerűen megemlítek bármit, csak a szemléletesség, jobb érthetőség kedvéért, csak általánosságban vagy épp ironizálva, de te azt nem vagy képes helyén értelmezni, az a te problémád, amiatt nem engem kellene hülyének nézni.
Amikor én azt mondtam, hogy igen, valószínűleg létezik valamiféle felsőbb intelligencia (ha nem is konkrétan Isten, legfeljebb szimbolikusan), ami a bonyolult világunkat meghatározza, talán 15-18 éves szinten lehettem.
Nincs mit restellni, akkor még gondolhattam így, mert nem volt megfelelő tudás és tapasztalat.
Később rájön az ember, hogy ez nem így megy.
Tehát ezért is én épp a tudatlanságot látom abban, hogy valakik leragadtak egyfajta barlangi szinten, bár ők okosabbnak képzelik magukat, de azt is csak hiszik.
29 Istenhez, más felsőbb szférákhoz, világokhoz az utat neked kell bejárni, senki sem fogja azt a jelen tudomány módszereivel bebizonyítani neked hogy létezik más is a látható világunkon kívül. Nem mellesleg egyébként a fizika már ki is mondja, létezik sötét energia, sötét anyag. Ami pedig érzékszervi úton nem látható, tapasztalható. Most gondold el, ha valaki ilyennel jelentkezett volna a xx.sz elején, szakmai körökben kinevették volna, sarlatannak bélyegezték volna, hasonlo attituddel.
De egyébként ha te abban hiszel, hogy a semmiből jöttél és a semmibe mész vissza, semmi gond. Halálod órájában rettegni fogsz, nem lesz semmilyen fogódzód, hiszen a teljes, totális megsemmisüléssel fogsz szembe nézni, segítség nélkül. Ha ez így jó neked, tegyél így.
Senki nem állítja szerintem hogy a középkor ne lett volna sok tekintetben elmaradott, valós megalapozottsag nélküli hiedelmekkel téli. Egy a gond: jelen korunk is sötét. Nem úgy ahogy pár száz évvel ezelőtt persze. De a sötétség is különböző formákban jelenhet meg. Az elmúlt 10 ezer évben az ember soha nem volt olyan helyzetben hogy akár az egész bolygót, annak élő világát megsemmisítse. Most igen: pillanatok alatt is meg semmisítheti de akár pár évtized alatt is. Akkor mely idök embere is volt bölcsebb? Az amelyik nem talált fel ilyen önmegsemmisitö módszereket vagy amelyik igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!