Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy rengeteg...

Elképzelhető, hogy rengeteg földönkívülifaj él világegyetem szerte, de egyikük se tud a fénynél gyorsabban utazni. Ezért nem is találkoztunk egymással soha?

Figyelt kérdés
Például ha mégis lehet a fénynél gyorsabban utazni, azt nem bírja ki semmilyen élőlény szervezete sem?

jún. 23. 17:03
1 2 3 4
 31/40 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Na ezt kifejtenéd bővebben, mert valamit nem értek?

Nem tudják a részecskegyorsitók fénysebesség fölé gyorsitani azokat a részecskéket, amiket szoktak gyorsitani?

júl. 3. 17:11
 32/40 anonim ***** válasza:
Igen, hiába fektetnek be több energiát a gyorsitasukba a sebességuk helyett elobb-utobb a reszecskek tömege kezd el nőni.
júl. 4. 19:44
 33/40 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Utánna néztem a legnagyobb részecskegyorsitónak a CERN eredményeinek.

Ami mindenki számára nyilvánvaló eredmény az, hogy iszonyú sok pénzt elköltöttek.

Az ott dolgozók nagyon meg vannak elégedve a saját eredményeikkel.

Veregetik egymás vállát.

Mást nem találtam.

Ezt az én kultúrkörömben úgy hivják, hogy PARASZTVAKITÁS.

Engem a MAgyar Narancskutató Intézetre emlékeztet.

Lehet, hogy azért költik erre a sok pénzt,hogy valóban fontos kutatásokra ne jusson?

júl. 5. 07:20
 34/40 Mojjo ***** válasza:

Bár nem nagyon terveztem a továbbiakban hozzászólni, és amúgy is eleve szinte sportszerűtlen ebben a kategóriában a valósággal foglalkozni a 33-as akkora pofátlan és ordas hazugság, hogy nehezen lehet szó nélkül hagyni.

A CERN néhány eredménye a teljesség igénye nélkül:

- Az antianyag-kutatás sarokköveit itt rakrák le, többek között felfedezték az antiprotont és antineutront

- Felfedezték a Z bozont, a négy alapvető kölcsönhatás egyikének, a gyenge kölcsönhatásnak az egyik közvetítőjét

- Kimutatták, hogy nagy energiákon a gyenge és az elektromágneses kölcsönhatások egyesülnek elektrogyenge kölcsönhatássá, ezzel az alapvető kölcsönhatások természetének megértése felé hatalmas lépést tettek

- Felfedezték a W bozont, a gyenge kölcsönhatás másik közvetítő részecskéjét

- Felfedezték a gluonokat, azokat a részecskéket, amik pl. egyben tartják a protonokat és neutronokat és így tulajdonképpen az általunk látott és tapasztalt anyagot

- Felfedezték a mezonokat, kvarkokból és antikvarkokból álló részecskéket, amik a kvark - gluon interakciók részletesebb megismeréséhez vezettek

- Felfedezték, hogy a neutrínók rendelkeznek nyugalmi tömeggel - sokáig kérdés volt, hogy tömeg nélküliek-e a fotonhoz hasonlóan, vagy sem. Ezzel a neutrínók természetének megértésében tették az azóta is legnagyobb lépést.

- Felfedezték a Higgs-bozont, a részecskét, amelyik a többi részecske tömegéért felelős.

- Mellesleg sikerült olyasmit kifejleszteni közben, mint az internet. Amit szintén a CERN-nek köszönhetünk, és ami lehetővé teszi, hogy pl a 33-as a képünkbe hazudjon.

Szóval pl ilyesmit lehetett volna találni, ha tényleg utánanéz a CERN eredményeinek, nem csak mondja, hogy megtette. De hát nyilván kényelmesebb valójában magasról tenni az utánanézésre és inkább kitalálni valamit, ami a saját elfogult és rosszindulatú véleményünket támasztja alá, ugye, kedves Szándékos Bendegúz.

júl. 5. 07:52
 35/40 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Kedves Mojjo !

Először felsorolom, hogy mihez nem értek:

antiproton

antineutron

Z bozon

W bozon

gluonok

mezonok

kvarkok

antikvarkok

neutrinók

Higgs-bozon

Amihez viszont konyitok egy kicsit az az emberi viselkedés.

Tudom például, hogy a rengeteg idegen szakkifejezés mögött mit szoktam találni.

Tudáshiányt, bizonytalanságot és egy elképzelést, hogy ettől majd mások hasraesnek.

Azt az elképzelést, hogy majd mások elhallgatnak, mert a sok idegen szó a földbe döngöli öket.

Bizony elég öreg vagyok már , és sok ilyet tapasztaltam.

Nem vagy egyedül.

Sokan űzik ezt az ipart.

A fennhélyázó szakértőkkel Dunát lehetne rekeszteni.

Még egy dolog:

Az internetet az USA hadserege hozta létre.

Ezzel a rendszerrel érték el, hogy az atomtámadások idején is működőképes legyen a hirközlő hálózatuk.

júl. 5. 17:43
 36/40 anonim ***** válasza:

Azért a CERN-t igy lekicsinyleni ahol az emberiség legnagyobb tudományos kiserlete tart már 50 éve. Nem semmi vagy. Narancs kutatointezet.Persze az hat.

A Cernben vegulis "csak" az Isteni reszecske letezeset mutattak ki ami meg vegulis "csak" a vilagegyetemet tartja ossze.

júl. 5. 21:01
 37/40 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

A CERN-t hasonlitsd össze a számitógép ipar, vagy a hirközlés fejlódésével.

Ezek az iparágak tényleg felmutatnak felylődést.Úgy hogy nem költöttek el rengeteg milliárdot az adófizetők pénzéből.

A CERN 50 év alatt semmilyen, az emberek számára változást hozó, VALŐBAN LÁTHATÓ eredményt nem hozott.

És itt a lényeg a LÁTHATÓ szón van.

Sankit mem érdekel, hogy az úgynevezett tudósok miért veregetik egymás vállát.

Mit lehet HASZNÁLNI abból, amit létrehoztak?

Tudtommal semmit.

És azok a részecskék, amiknek ezeket a furcsa neveket adták, valóban léteznek?

Meg tudja ezeket figyelni valaki ?

Tudja ezeket használni valaki valamire?

Én azt ajánlom, hogy a megfigyelhető dolgokat hasonlitsd össz a megfigyelhető dolgokkal.És ha hallassz valami nagyképű dumát a TUDOMÁNYRŐL, akkor kérd meg óket, hogy BIZONYITSÁK BE az anyagi univerzumban megfigyelhető módon.

A mások által elmondott dolgokkal legyél nagyon gyanakvó.

júl. 5. 22:33
 38/40 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

A lényeg az utőlsó mondatomban van.

Mindig a saját megfigyeléseidre támaszkodj!

Csak az az igaz, ami a számodra igaz.

Ez néha kemény lehet, mert vannak olyan emberek, akik meg akarnak akadályozni a megfigyelésben és igy a saját vélemény kialakitásában.

Ezt valami önös érdekből teszik.

Van valami " üzletük" ami a tudatlanságon alapul.

Nagyon sokan élnek abból,hogy másokat félrevezetnek.

A CERN ebben csak egy lényegtelen mellékszál.

júl. 6. 08:16
 39/40 anonim ***** válasza:

Ez nem igy mukodik. A CERN alapkutatast vegez. Alapkutatas nelkul pedig nem lenne se szamitogep se hiradastechnika.

50-es evekben az atlagember adojabol fedeztek a szamitogep fejleszteseket es egeszen az okostelefonok megjeleneseig az atlag nem latta hasznat. Viszont a tudosok meg igen, ezert nem allt le a fejlesztes. "Mindig a saját megfigyeléseidre támaszkodj!" ??? Hacsak nem vagy fizikus a Cern-ben ez lehetetlen. Ez mar nem a Viktorianus korabeli kiserleti fizika amikor a kiserleti eredmenyeket otthoni laborban is lehetett reprodukalni bar mar akkor is erteni kellett hozza. Ha sarlatant keresel akkor az orokmozgo felfedezok kozott keresd ne a Cern tudosok kozott.

júl. 14. 09:12
 40/40 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Itt a földbolygón van több kutatási irány .

Az egyik, amikor valami hasznosat akarnak létrehozni.

Ezt magánemberek végzik, néha egyedül néha csoportokban.

Például a magáncégek.

Lehet, hogy a saját hasznukat nézik csak, de akkor is előre haladnak egy pontosan elhatározott cél irányába.

Ezeknek a kutatásoknak az eredménye az amit 39-s felsorol.

A másik kutatási irány az amikor közpénzből kutatgatnak.

Itt senkit nem érdekel a használhatóság.

Azokat sem akik a pénzt adják és azokat sem, akik kutatgatnak.

Ha nem tűznek ki egy pontosan meghatározott célt, akkor bármit is találnak, arra ráfoghatják, hogy az egy hasznos eredmény.

Ezt hivják ma ALAPKUTATÁS-nak.

júl. 14. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!