Emberiség hany %-a almodik rendszeresen tudatosan?
Ha már a pszichológiai jelenségeket is tagadod, az sajnálatos. A tudatos álmodásban nincs semmi ezoterikus. Az önhipnózishoz hasonló jelenség.
9. Azt a szintet már nem is igazán mondanám álomnak, hiszen csak annyi hasonlóság van a kettő közt, hogy a test mindkét esetben pihen. Bár szoktam tudatos álomból ébredni úgy, mintha épp maratont futottam volna. Verejték, zihálás, kimerültség. Pszichoszomatikus úton a test azt tapasztalja, hogy erőlködik, hiszen az elme azt tapasztalja, hogy erőlködik. A teljesen tudatos álom, ha benne maradsz, valószínűleg ugyanígy megterhelő. Csak makkegészséges testtel merném megpróbálni is, nemhogy rendszeresen gyakorolni. Emellett szerintem csak azért elsajátítani, hogy azt tehessek, amit akarok, hiábavaló. Ennél sokkal nagyobb lehetőségek rejlenek benne.
"A tudatos álmodásban nincs semmi ezoterikus. Az önhipnózishoz hasonló jelenség."
Ha rám céloztál, nem azt írtam, hogy ezoterikus.
Inkább mentális defektnek tartom, ha valaki ilyeneken töri a fejét. Tehát a kiváltó okot kellene keresni, bár az is igaz, általában nehéz kikezelni az ilyesmit.
En azon csodalkozok a legjobban hogy mindenki csak várja hogy legyen tudatos álma, hogy álom kozben jusson eszébe hogy álmodik, szerintem ez sokkal nehezebb mint éber tudattal álomba menni folyamatos mozgasokat végrehajtva
Az se konnyu, de jobb mint várni a sultgalambot
A probléma, hogy feltételezésem szerint, itt az utóbbi időben, ilyen témájú kérdéseket valószínűleg ugyanazon ember írja ki.
Legalábbis számomra valahogy nem életszerű, hogy ennyire érdeklődnének emberek ilyen tömegei, ilyen defektes dolgok iránt, mint a "tudatos álmodás".
Defektet viszont inkább kezeltetni kellene, és akkor még nem is voltam rosszindulatú. Ez egy jótékony javaslat, ami hasznára válhatna.
Nem ilyen hülyeségekkel kellene foglalkozni, amitől csak jobban becsavarodik, haszna meg semmi. Probléma okát kellene megtalálni!
Miért defektes dolog?
Hiszed vagy sem, de vannak olyan lelki problémák, amiket nem lehet ébrenléti állapotban megoldani
Erre való a tudatos álmodás
Kérdező, nekem heti 1-2 tudatos álmom van, de sosem próbáltam szándékosan előidézni. Spontán történik már vagy 10 éve. Még ha tudom is mi eredményezte ezt, de sosem volt cél.
Szervíz, feltételezésed szerint. De hiszed, vagy sem, ez elég régóta téma, és nem csak itt. Már 20 évvel ezelőtt is beszéltem olyanokkal, akik kísérleteztek ilyesmivel(nem itt). És nem 1-2 emberről van szó. Kisebb-nagyobb komolysággal nagyon sokan próbálkoznak, vagy csinálják is. Még mindig nem értem, miért lenne ez defektes?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!