Melyik istenben hiszel és miért?
Figyelt kérdés
Ha több isten hitű vagy akkor azt is elfogadom!ápr. 7. 10:12
11/24 anonim válasza:
Igazság, szeretet, béke...ehhez kellő intelligencia is kell.
12/24 anonim válasza:
"Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában..."
13/24 anonim válasza:
Célszerű mindegyikben. Valamelyik majd csak győz
15/24 anonim válasza:
Kérdező, én imádom ezeket a keleti vallásokat.
Ennek ellenére én csak Zin Uru ban hiszek.
A Maurice Doreal által megtalált smaragdtáblákon amik 98 000 évesek, így nevezik a Mindenhatót.
16/24 anonim válasza:
Érdekes kérdés lehet még hogy ki miért hisz abban amiben, milyen érzés hinni abban, és milyen lenne az élet ha az nem lenne. Bocs az offért kérdező, gondoltam megvariálom :)
17/24 A kérdező kommentje:
16-os
Nem baj.
,, milyen érzés hinni abban"
Válaszom:Nagyon jó
,,milyen lenne az élet ha az nem lenne"
Voltam ateista igazából magányos illetve céltalan.Nem lenne egyfajta az anyagi világot meghaladó célom.
,,ki miért hisz abban amiben"
Én konkrétan azért hiszek ebben mert nem tetszik a kereszténység valamiért.Annak a hagyománya,háttér története végett ilyenek végett.
Aki olvassa a kérdést azok is megválaszolhatják a kérdést!
ápr. 8. 20:05
18/24 anonim válasza:
Nekem az ateista és brahman hit egymáshoz közelállónak tűnik, ha a kersztény Isten alatt egy személyt értünk. Érdemes tisztázni magunkban hogy pontosan mit jelent a hit, pl. hiszem hogy holnap lesz egy személy akivel találkozhatok, ez hit, és ha nem így alakul akkor a hit nem győzött. Hiszem hogy van Isten de nem tudom milyen csak hiszem, akkor nem egy konkrét dologban hiszem a klasszikus értelemben, mert ha egy személyiségben hiszem, az nem túl stabil. De ha hiszek valamiben ami jó, és elképzelésektől független, tehát mindegy mi történik akkor is hiszem, akkor az már nem is hit hanem egy meggyőződés, mert tapasztalok valamit ami mindentől függetlenül jelen van. Ez tapasztalat, nem hit. Ezt azért írom mert valahol ott tátong az űr egy ateista és istenhívő között. Ha valaki hisz abban hogy nincs Isten és ezáltal a világ alapvetően nem jó, hanem egy véletlenszerű túlélőterep, akkor ez megint egy hit, ami addig tart amíg nem jön más tapasztalat, egy szerelem vagy életöröm stb..Ha valaki azt hiszi van Isten, és jön egy rossz tapasztalat, az elveszti az Istenhitét? Mert ha igen akkor az amiben hitt, egy elképzelés volt. Ha nem veszti el, akkor az nem hit, hanem eleven meggyőződés.
19/24 anonim válasza:
Érthetetlen hogy mivel az összes szent könyvben benne van a minden egy, mindenben benne van Isten és hasonlóak fogalma, miért beszélnek néhányan még mindig "anyagi" világról, mikor a világ is egyben van.
20/24 anonim válasza:
Semmilyen istenben, és semmilyen misztikus mesefigurában nem hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!