Elore meg van írva a sorsunk?
"ha egy komplett univerzumot létre tud hozni valaki akkor arra ne lenne képes hogy egyszerű porszemnyi kis emberek életét megírja és azzal szórakozzon?"
Ha lenne valaki "teremtő", akkor lenni kéne valakinek, aki a teremtőt teremtette és így tovább. Ez is egyfajta paradoxon szerintem.
Nekünk alsós szinten úgy szemléltették a végtelen űrt, hogyha végén lenne egy fal, akkor a fal után is lenni kéne valaminek, de akkor nincs vége soha, azaz végtelen.
Emberi ésszel ezt nehéz befogni, de az belátható szerintem, hogy nem létezik egyfajta felsőbb intelligencia, amit én is feltételeztem, még fiatalabbként.
Sőt, pont az ember az általunk ismert legfelsőbb intelligencia, alattunk egyre butábbak vannak, az élet pedig az élettelen fizikából keletkezik.
Ha lenne valaki "teremtő", akkor lenni kéne valakinek, aki a teremtőt teremtette és így tovább. Ez is egyfajta paradoxon szerintem.
Akkor nem paradoxon már eleve az is hogy mi most itt beszélünk és létezünk?
Valaminek egyszerűen muszáj volt lenni… tekintve hogy mi már ténylegesen létezünk hiszen azt belátom hogy több milliárd ember látja ugyanazt, tehat VALÓBAN létezünk, ez már bizonyítja hogy valaminek lennie kellett az ősrobbanás előtt is, ami ugye tudományos szempontból ma a legelfogadottabb elmélet
53
"több milliárd ember látja ugyanazt"
Hol látta??
"valaminek lennie kellett az ősrobbanás előtt is"
Ez egyáltalán nincs bizonyítva, csak valószínű.
Olyan volt az életük, mintha kitalált megírt könyv/film/sorozat karakter.
Na igen ezekre nincs kibúvója az életnek
Azért vannak olyan sorsok amiken látszik hogy bele van nyulva
"semmiből lett az ősrobbanás?"
Mint említettem: nagyon valószínű, hogy nem.
De még nincsen bizonyítva!
Sajnos van olyan megmaradási törvény, ami a tér vagy az idő létezésére épül.
@53
Akkor most a tyúk vagy a tojás volt előbb?
Hogy konkrétan megvan-e írva, azt nem tudom, de a speciális relativitáselmetből fakadó világképből adódóan már minden el van dőlve. Eszerint ugyanis a múlt, a jelen és a jövő egyszerre létezik egy téridőn kívüli tömbuniverzumban, ami be van fagyva, vagyis változatlan. Így az idővonalon csak a tudatunk megy keresztül. Ebből fakadóan az időutazás is lehetséges, meg lehet nézni az eseményeket, de beavatkozni nem lehet.
Előadás a témában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!