Mi az a talizmán vagy amulett (ez egy bármilyen kő) amit egy éven át kell "készíteni".?
Hát én most legközelebb a szülinapomhoz tudnám igazítani a szertartás kezdetét. Mert gondolom, ez elég személyes időpont és pont 1 év akkor meglehetne.
Valamikor sok éve olvastam valahol, hogy lehet valami "varázskövet" csinálni. Úgy, hogy egy tetszőleges kővet minden éjszaka egyik oldaláról a másikra kell átfordítani és miközben kézbe vesszük, a kívánságunkra koncentrálni, vagy amit a kőtől akarunk.
Lehet nem emlékszem már minden részletre, ennyit tudok. Végül is, nem nagy feladat, amúgy is rosszul alszok. Mégis beleteszem a törődést, energiát. Azt nem tudom fontos-e, az időpont, vagy bármikor átfordíthatom, mikor felébredek az éjszaka folyamán.
Feltúrtam a netet, de sajnos konkrétan erről a módszerről semmit nem találtam.
Ezt még én sem hallottam. Ez kicsit olyan, mintha szándékosan csinálnál egy kabalát. A születésnaphoz időzíteni nem rossz ötlet. Viszont az ilyesmit érdemes mindig ugyanabban az időpontban csinálni. Ha szerencsés vagy, éjjel születtél, és akkor a születési időpontodhoz tudod igazítani.
Amúgy a végeredmény a célját tekintve talizmán lesz, mert azt várod tőle, hogy valamit megtegyen érted, valamit el akarsz érni általa. Az amulettek mindig védőeszközök.
Aha.. Köszi a választ. De jó hogy leírtad, mi a külömbség talizmán és amulett között, na azt sem tudtam. Igen, valamit elérni akarok. Bár a védelem sem ártana. De ne legyek mohó. Még az is csoda lesz, ha egyet meg tudok csinálni, azért ez hosszú idő, sok odafigyelés. Meg kezdő vagyok én még ebben.
Nem éjjel születtem. Viszont sajnos kb nincs olyan éjszaka, hogy ne ébrednék fel hajnal 3 körül. Na most legalább értelmet adok a dolognak.
Van egy hegyi kristály medálom bár elég kicsi.Nagyon remélem, hogy tényleg kristály és nem üveg.Arra gondoltam,talán azt választom mert azt utána tudnám viselni, mikor majd elkészül. Meg van valami türkiz zöld féldrágakő van. Meg van balami kis kavics, amire a csillagjegyem van festve. Ez is pici.
Az vajon lényeges, mekkora a kő és miből van? Le kell előtte mosni?
Igen, ez az egy éves szertartás nem épp kezdőknek lett kitalálva, akármilyen egyszerű is maga a cselekvéssor. A kitartásodat viszont fejleszti, és rájöhetsz, hogy megéri e neked a célod, hogy minden nap időt fordíts rá.
Nincs véletlen gond a májaddal, vagy a tüdőddel? Három előtt a májra utal az ébredés, három után a tüdőre. Májnál a gyógyszereket, vagy alkoholt gondolnám, ami lehetőség, tüdőnél asztma, dohányzás, vagy egy betegség lappangó maradványa. Persze stressz is lehet, de azt nem szokták időhöz kötni.
Ha időhöz akarod kötni, akkor érdemes ébresztőt beállítani minden napra, ugyanarra az időpontra. Az óraátállítás ne zavarjon, maradj a három óránál(vagy amit választasz).
Mindenképp érdemes előtte hideg folyóvízzel lemosni 1-3 percig. A kő anyaga itt annyira nem fontos, de ha pl hegyikristály, akkor az ad neki egy kis plusz löketet. A hegyikristályt gyakran használják semleges eszközként, mert jól fel tudja venni a külső ingereket, és benne is maradnak. Ha egy évig ugyanazzal a gondolattal itatod át, az valószínű eléggé benne ragad. De igazából egy szép kavics is megteszi, amit meglátsz az utcán. A lényeg, hogy tudj hozzá kötődni. A csillagjegyed szimbólumával ellátott követ azért nem gondolnám, mert azon már valami más van. A csillagjegyed tulajdonságait rendelték hozzá a megfestéssel, még ha nincs is tényleges hatása. Ha a hegyikristályodon nincs semmiféle véset, vagy jelzés, akkor az a legjobb választás.
A kő mérete nem lényeges, és igazából az anyaga is csak annyira, hogy ne legyen puha, ami mállik, vagy mérgező, mert valami nehézfém ércet tartalmaz. Galenitből például ne csináld. Az is egész jól működik, hogy keresel egy laposabb mészkődarabot valahol a murva között, és azt lecsiszolod, hogy egyenletes legyen. Meg a formáját is kialakíthatod. Egy sima durvább késélezőn, smirglipapíron, vagy egy körömreszelővel is megoldható. Ebben plusz annyi személyesség lesz, hogy te formáltad meg, annyival több munkát fektettél bele. De akár boltban is vehetsz sima kőkorongot, vagy valami kristályt, és használhatod azt is. Megfontolandó, hogy hol akarod hordani, kell e legyen esztétikai értéke, vagy csak a zsebedben fog ülni, és úgy hordod magadnál.
Tudtommal nincs gond se májammal, sem tüdőmmel. Sosem ittam, nem dohányoztam. Egészségesen élek.
Gyógyszert csak vérnyomásra szedek, 1-2 éve, viszont a 3 körüli felriadás már kb 20 éve megvan. Ilyenkor általában valami rémálomra riadok. És mindig azt érzem hogy nem vagyok egyedül. Pedig amúgy igen. Más időpontokban nem érzem ezt.
Kicsit úgy hangzik ez, mint az alvási paralízis. Akkor érzi az ember, hogy van ott valami. Csak a bénulás rész nélkül.
Ha nem a szerveid, akkor valamilyen idegesség lehet. Főleg ha rémálmaid is vannak. Komlóteával, vagy levendulateával próbálkoztál már lefekvés előtt? Azok nem csak segítenek az alvásban, de meg is nyugtatnak. Vagy esetleg attól tartasz, hogy tényleg nem vagy egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!