Az igazi spirituális tanítások alapján mennyire igaz ez a boldogság értelmezés?
Ha jól vettem észre/jól gondolom, akkor napjaink ezoterikus tanítói azt hirdetik, hogy az ember arra született, hogy boldog legyen. Részben ezen alapulhat a napjainkban is népszerű, úgynevezett vonzás törvénye, hogy az ember elérheti, amit akar.
Brad Pitt ezzel szemben egy érdekes gondolatot fogalmazott meg, egy 2014-es interjúban:
"A boldogságot mindig is túlértékelt dolognak tartottam. Vannak nehezebb időszakok, amiket általában valami csodálatos követ, és az egész élet ezekről a kompromisszumokról és győzelmekről, illetve vereségekről szól."
Forrás: [link]
Az igazi spirituális tanítások alapján Pitt kijelentése mennyire igaz?
Közelebb jár az igazsághoz, mint a mai divatezotéria, de ez inkább egy személyes vélemény. A szellemi tanok alapján a boldogság az, amikor önként elhagysz minden vágyat. Megelégszel azzal, ami jut neked, de nem szenvedsz, ha valamiből nem jut. Nem kergeted a vágyaidat, hogy majd azok boldoggá tesznek, hanem az állandó elégedettség állapotában vagy, mert nem kínoznak, és ösztökélnek a vágyak. Persze ez önmagában még nem elegendő, a szellemi tanítások ennél mindig többről szolnak, a valódi ember kereséséről a látszatfelszín alatt, és ezen keresztül a létezés forrásának kereséséről. Ez a kettő adja ki a szellemi boldogságot.
Amiről Pitt beszél, az az, hogy nem szabad hajszolni a boldogságot, mert azzal csak állandó vágyakozásra, és elégedetlenségre találunk, a kis örömöket sem tudjuk megélni.
Mert manapság olyanokat tanítanak, hogy bármit megkaphat az ember, vagyis minden rajtunk múlik.
Pitt - aki tényleg szinte bármit megkaphat - úgy tűnik, nem hisz ebben. Hanem abban, hogy egymást váltják a nehéz és boldog időszakok. Ha pedig ez így van, akkor nem kaphat meg mindent az ember.
"Mert manapság olyanokat tanítanak, hogy bármit megkaphat az ember, vagyis minden rajtunk múlik."
. Mégis ki tanít ilyet? Egyáltalán nem hallottam még ezt.
"Pitt - aki tényleg szinte bármit megkaphat"
. Ezt meg honnan veszed? Külső szemlélőként is látszik, hogy egy rakás dolog hiányzik az életéből. Csak egy dolog: szerinted miért jár(t) a névtelen alkoholisták csoportjába?
"úgy tűnik, nem hisz ebben."
. Ahogyan senki épeszű ember nem hisz benne, hogy bárki bármit megkaphat.
De ha tényleg nem tartaná fontosnak a boldogságot, akkor nem mondta volna ezt az interjúban: "Nagyon nagy az érzelmi kötődés a családunkban, sokkal jobban érdekel az ő boldogságuk, mint a sajátom, de szerintem ez teljesen normális."
"Hanem abban, hogy egymást váltják a nehéz és boldog időszakok. Ha pedig ez így van, akkor nem kaphat meg mindent az ember."
. És ebben az égvilágon semmi egetrengető nincs.
De ha mégis azt hinné, mindent megkaphat az ember: miért ne gondolhatná, hogy ehhez előtte a mélypontot is meg kell tapasztalni?
Még mindig nem értem, hol van itt az ellentmondás.
#6: szerinted ha a videóban lévő hölgy komolyan hinne abban, hogy bármit tud manifesztálni, akkor ilyen primitív, félrevezetőket gyártanak pénzért?
Ez egy bullsh*t, de nem is érzem, hogy szorosan kapcsolódna az eredeti témához.
Az engem nem érint, hogy ő miben hisz/nem hisz.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy Pitt gondolatai közelebb állnak-e az eredeti tanításokhoz, mint azokhoz, amit a divatezotéria tanít.
Brad aztán könnyen beszél mikor olyan jó karmaja van ami csak az emberiség 0,001 százalékának adatik meg 😂
De tudhatja ő hogy mi az a szenvedés
Hát éppenséggel tudja, mi az a sze
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!