Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félek az ördögtől és...

Miért félek az ördögtől és gonosz erőktől?

Figyelt kérdés
Gyerek korom óta bennem van ez az ok nélküli félelem (soha nem volt paranormális élményem). Nem tudom még magamnak sem megmagyarázni, hogy mitől félek pontosan. Általában este lefekvéskor tör rám leginkább a félelem érzése, valamiféle gonosz erőtől, van hogy ezzel is álmodom. Nagyon rányomja a bélyeget a mindennapjaimra és félek, hogy valami baj van velem és talán pszichés problémám van. Jár valaki hasonló cipőben? Nem tudom mi lenne a megoldás erre a problémára.

2023. aug. 15. 22:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel én is így vagyok. Lehet, hogy van vagy volt valami entitás a házatokban, és így érzékeled.
2023. aug. 15. 23:33
 2/15 anonim ***** válasza:
2%
Minden normális ember fél a gonosztól. Csak aki elmebeteg azok nem félnek. A kérdéseddel foglalkozik pont a Sandra Bullock filmje. Nem is tudom mi a címe talán Madarak a dobozban
2023. aug. 15. 23:45
 3/15 anonim ***** válasza:
65%

#2 Pont hogy a mentális zavarral küzdő egyének félnek mindenféle különösebb indok nélkül a "gonosztól". Azt ne mondd már hogy az normális állapot, hogy valakire lefekvéskor rátörjön a félelem úgy hogy semmi nem indokolja.

Igén vélhetően én is besz@rnék ha az éjszaka közepén rámugrana egy 3 méteres kigyúrt szarvakkal rendelkező patás akármicsoda, vagy a horror filmekben ábrázolt ijesztő figurák, na de mivel ilyen sosem történt meg még ezidáig velem (és remélhetőleg nem is fog, mert igen nagy a valószínűsége, hogy ezek nem léteznek) ezért nem is fogok halálfélelemben lefeküdni aludni...

Egyértelműen pszichológushoz vagy pszichiáterhez kellene fordulnia a kérdezőnek, mert elképzelhető, hogy nem is a "gonosztól" fél hanem valami elfolytott trauma miatt érez félelmet és nem tud nyugodtan aludni, csak ennek az okával ő maga sincs tisztában.

2023. aug. 16. 00:04
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora fa***ágot se hallottam még 😂😂 Pont hogy a mentalis betegek meg az egyéb ilyen zavarral küzdők félnek ezektől a dolgoktól. Az is lehet hogy valami fiatalabb korban torteno trauma miatt amit a korabbi hozzaszolo is irt. Mellesleg en nem szarnek be, mert ugysem leteznek ilyen dolgok, ahhoz meg lelkiekben tul eros vagyok hogy feljek elaludni egy jo horrorfilm utan
2023. aug. 16. 01:25
 5/15 anonim ***** válasza:
22%
Pedig jót mond a kettes. Az fél akinek oka van. A becsületes ember sem fél a rendőrtől. A bűnöző viszont pánikban lesz
2023. aug. 16. 09:53
 6/15 Grimfox ***** válasza:
37%
Az indokolatlan félelem sosem természetes, vagy egészséges. Megeshet, hogy valamilyen enyhébb paranoiád van, vagy egy olyan traumatikus élményed nyoma a dolog, amire nem emlékszel gyerekkorodból. Érdemes erről beszélni egy pszichológussal. Az ilyesmit sosem szabad hagyni lappangani, mert nem lehet tudni, mi teszi rosszabbá.
2023. aug. 16. 10:50
 7/15 anonim ***** válasza:
54%
Én valóbsn láttam valami jelenést gyerekkoromban, aztán voltak emiatt rémálmaim is, nálam ez azóta van. Bár én sosem azonosítottam konkrétan ördöggel. Nem volt vörös, nem volt szarva. Bár a gonoszságot valahogy érzékeltem. Voltam pár pszichológusnál emiatt, de semmi magyarázatot nem kaptam. Majd legfeljebb megmagyarázza jó pénzért, hogy paranoiás vagy.
2023. aug. 16. 12:00
 8/15 Kései Sirató ***** válasza:
49%

Azért félsz, mert túl sokat foglalkozol vele és ezeknek a gondolatoknak a hatása alatt vagy.

Istenben nem hiszel? Ha van Ördög, van Isten is. Isten erősebb, erre gondolj, Hozzá imádkozz és megvéd az Ördögtől! Este fogd össze a kezed és mondd ezt:

Istenem, kérlek, légy velem, adj békét a szívembe, adj nyugodt éjszakát, szép álmokat és messzire űzd a Gonoszt, az Ördögöt! Ez segíteni fog.

Sok sikert!

2023. aug. 16. 12:18
 9/15 Tudi333 ***** válasza:
35%
A benned lévő elfojtott gonoszság az amitől félsz. Társadalmi elvárások, stb miatt és igy tör felszinre. Barátkozz meg vele! Nem kell gonoszkodnod, csak barátkozz meg vele, hogy bizony benned is van gonoszság mint mindenki másban. Esetleg bűntudatod lehet még bizinyos dolgok miatt. De az első esélyesebb.
2023. aug. 17. 13:05
 10/15 anonim ***** válasza:
Na mivan túrorudi? 😂 De kemény vagy hogy rám írsz.
2023. aug. 17. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!