Lehetséges, hogy Isten ugyan létezik, de ezt a világot azért teremtette magának, hogy szórakozzon valakiken?
Lehetséges, hogy van Isten és valóban rendelkezik pozitív tulajdonságokkal és szeret mindenkit. De mivel Isten a saját képére teremtett minket, így neki is szüksége van vígjátékokra, horrorra és szórakoztatási igényei is vannak. Ilyenkor mi bekapcsoljuk a netflixet, TV-t, de ő?
Egyes teisták szerint, szó szerint kell értelmezni a Bibliát! 😱Hát legyen meg az akaratuk úgy a mennyben ahogy a földön is. És mit ír a refornació előtti Biblia, hogy "...és neveté Isten az embernek a tudatlanságából fakadó bolondságait..."
Ahogy mi is szórakozásképp, saját megelégedésünkre manipuláljuk a háziállataink viselkedését, genetikáját,...
Talán az az igazság, hogy a földi élet egy ősi idegen intelligencia "kertje" vagy talán annak is csak a "kert" "trágyadombja" és az isteneink is csak gyarló humanoidok akik úgy lettek csodált és félt "istenek" mint anno az amerikai őslakosok körében Colombus-ék. Eleve úgy néz ki, hogy a világ teremtethetetlen, keletkezhetetlen és így végtelenségében nem mi vagyunk a legfejlettebb intelligencia a eleve végtelen univerzumban.....
Igen, és van erre napjainkban is valós példa, séma sőtt, megegyezik a séma a bibliai paradicsom sztorival. Pl.ott vannak a Szentinel szigetekiek vagy az Amazonas-i törzsek. Óvjuk őket amennyire lehet, megfigyeljük őket égi "szekerekkel", olykor meg is látogatjuk őket az "isteni" kütyüinkkel és beültetjük őket a szekereinkbe mint Ezekiel prófétát az "Istenek". Tiltott gyümölcsöket adunk nekik mint modern tudást, fegyvereket,... és ha ellenünk fordulnak vele mint anno az indiánok akkor megbüntetjük őket és "bukott angyalokként" azokat is akik jóhiszeműen "tiltott gyümölcsökkel" kereskedtek velük....
Szó szó, a Biblia lehet akár egy ősi emlékezet hiányos és homájos jegyzete ami szólhat egy akkori fejlett civilizációról akik talán már nem is élnek itt és csak látogatóba jönnek néha..
Erről beszéltem :D
A komolyabb témákhoz már nem tudtok hozzászólni csak lepontozni
18 "Én nem emberekről beszélek akik a “háttérhatalomhoz” tartoznak.
Ennél sokkal misztikusabb a dolog sajnos"
Bocsánat de mégis mi lehet ennél misztikusabb?
"De ezért is fogok megőrülni egyszer, mert ha valahol hát legalább egy ezotériával foglalkozó rovatban hihetnének nekem az emberek, de nem… itt sem hiszik el hogy valaki jeleket kap, nem csodálom hogy annyi ember megbolondul ha nem tudja ezt megbeszélni senkivel."
Én szívesen megbeszélem veled. Nagyon érdekel a spiritualitás. A valóság természete. Mondanál itt közösbe pl pár dolgot? Úgyis anoním fórum. Had legyünk közelebb kicsit a valósághoz
Jó és rossz tudása nélkül hogy van szabad akarat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!