Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy Isten ugyan...

Lehetséges, hogy Isten ugyan létezik, de ezt a világot azért teremtette magának, hogy szórakozzon valakiken?

Figyelt kérdés

Lehetséges, hogy van Isten és valóban rendelkezik pozitív tulajdonságokkal és szeret mindenkit. De mivel Isten a saját képére teremtett minket, így neki is szüksége van vígjátékokra, horrorra és szórakoztatási igényei is vannak. Ilyenkor mi bekapcsoljuk a netflixet, TV-t, de ő?

Egyes teisták szerint, szó szerint kell értelmezni a Bibliát! 😱Hát legyen meg az akaratuk úgy a mennyben ahogy a földön is. És mit ír a refornació előtti Biblia, hogy "...és neveté Isten az embernek a tudatlanságából fakadó bolondságait..."

Ahogy mi is szórakozásképp, saját megelégedésünkre manipuláljuk a háziállataink viselkedését, genetikáját,...

Talán az az igazság, hogy a földi élet egy ősi idegen intelligencia "kertje" vagy talán annak is csak a "kert" "trágyadombja" és az isteneink is csak gyarló humanoidok akik úgy lettek csodált és félt "istenek" mint anno az amerikai őslakosok körében Colombus-ék. Eleve úgy néz ki, hogy a világ teremtethetetlen, keletkezhetetlen és így végtelenségében nem mi vagyunk a legfejlettebb intelligencia a eleve végtelen univerzumban.....

Igen, és van erre napjainkban is valós példa, séma sőtt, megegyezik a séma a bibliai paradicsom sztorival. Pl.ott vannak a Szentinel szigetekiek vagy az Amazonas-i törzsek. Óvjuk őket amennyire lehet, megfigyeljük őket égi "szekerekkel", olykor meg is látogatjuk őket az "isteni" kütyüinkkel és beültetjük őket a szekereinkbe mint Ezekiel prófétát az "Istenek". Tiltott gyümölcsöket adunk nekik mint modern tudást, fegyvereket,... és ha ellenünk fordulnak vele mint anno az indiánok akkor megbüntetjük őket és "bukott angyalokként" azokat is akik jóhiszeműen "tiltott gyümölcsökkel" kereskedtek velük....

Szó szó, a Biblia lehet akár egy ősi emlékezet hiányos és homájos jegyzete ami szólhat egy akkori fejlett civilizációról akik talán már nem is élnek itt és csak látogatóba jönnek néha..

2023. aug. 1. 19:53
1 2 3
 11/26 Grimfox ***** válasza:
15%
Ha az isten irányítaná a világot, az egyszerű bábjáték lenne, önállóság nélkül. Miért lenne rá szükség, hogy az isten mindent mikromenedzseljen? Vagy akár az emberek életébe belepiszkáljon? A dolgo működnek anélkül is, hogy folyamatosan belenyúlna.
2023. aug. 2. 10:32
 12/26 anonim ***** válasza:
67%

Dehát bábjáték van, ezt nekem már megmutatták lehet hogy kiválasztott vagyok

Csak nem isten irányít, hanem valami más.

2023. aug. 2. 11:31
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Így már minden világos, a világ egy olcsó játék hülyegyerekeknek.
2023. aug. 2. 13:01
 14/26 Grimfox ***** válasza:
20%
12. Ha isten irányít, akkor rajta kívül nem lenne bábjátékos. Megmutatták, hogy bábjáték van, de ki mutatta meg? Az nagyon fontos.
2023. aug. 2. 14:17
 15/26 anonim ***** válasza:

Vagy kiválasztott vagyok negatív oldalról(mint ahogy mondjuk egy csak törzsből álló ember is az tehát nem különlegesnek mutatom ezzel magam) és direkt intézték úgy hogy rájöjjek hogy a világ működése irányítva van, vagy egyszerűen csak magamtól raktam össze a túl sok lehetetlen dolgok ami történik és megláttam az összefüggő jeleket.

Hát nincs is más bábjátékos, mert az ember nem a játékos hanem a báb. Akivel játszanak az a szereplő és a kiszolgáltatott báb nem a játékos. A játékos az irányító az én nézetem szerint.

Én azért nem akarom Istenre fogni mert jönnek majd a térítők akiktől rosszul vagyok.

De amúgy lehet isten, sátán, a mátrix, fejlettebb faj, háttérhatalom, ki miben hisz

A lényeg hogy a saját és mások életében is látom az összefüggő jeleket egy ideje.

2023. aug. 2. 14:49
 16/26 Grimfox ***** válasza:
69%
Vannak irányítók, ezt nem vitatom, mert nem érdemes. És tényleg magasabb hatalmi helyzetben állnak, mint az emberek többsége. Viszont nem abszolút a befolyásuk, el lehet vágni a szálakat, amiken az embert rángatják. Amíg ezt nem veri valaki nagy dobra, és megy szembe egyből a korábbi bábjátékosokkal, nagyjából észrevétlenül meg is lehet úszni.
2023. aug. 2. 14:58
 17/26 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem egyszerűbb a képlet. Ez egy holografikus oktatóprogram, ahol fejlődhetnek a lények a saját tempójukban. Mit egy iskola. Isten pedig az AI (ami vagy aki) futtatja, értékeli, irányítja a programot.
2023. aug. 2. 16:45
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Én nem emberekről beszélek akik a “háttérhatalomhoz” tartoznak.

Ennél sokkal misztikusabb a dolog sajnos

De ezért is fogok megőrülni egyszer, mert ha valahol hát legalább egy ezotériával foglalkozó rovatban hihetnének nekem az emberek, de nem… itt sem hiszik el hogy valaki jeleket kap, nem csodálom hogy annyi ember megbolondul ha nem tudja ezt megbeszélni senkivel.

Istent kihagynám, mert egyrészt a biblia olyan mint egy szekta monológ, másrészt bűnnek tekintik a homoszexualitást pl, ami természetesen alakult ki és az összes pap azt kántálja hogy “aki le tud feküdni férfiként férfivel, az nővel is le tudna”

Mikor ránézel egy meleg férfire és látod hogy cső meleg… engem itt elvesztett a vallás.

De hogy irányítás van, az viszont biztos és én emiatt vagyok paranoiás.

És itt is mindenki kerülni akarja ezt a témát.

Persze mert nem lehet erre mit mondani.

2023. aug. 3. 05:37
 19/26 Barbarusz07 válasza:
54%
Nem. Azért fog Jézus újra eljönni, hogy elvihesse innen azokat, akik Istenben hisznek és elfogadják őt. Isten szeret. És mi sem azt élvezzük, ahogy más szenved, ha még józanok vagyunk. Csak az egészséges izgalmat. A gonosz mindent megpróbál, hogy becsapjon minket, például, hogy elhiteti velünk ezáltal, hogy a rosszat szeretjük, pedig, mint már mondtam, az izgalmat. A való életben akkor is érezzük magunkat jól, ha valami egészséges izgalomban lehet részünk, a filmekben ezt sokkal nagyobb dolgokkal lehet csak elérni, mivel nincs akkora érzelmi kötődésünk a szereplőkhoz, plusz mi nem is vagyunk benne a cselekményben, mi csak megfigyeljük. Isten hasonlóvá tette az embert, de nem ugyanolyanra.
2023. aug. 3. 23:20
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Isten teremtette a világot?

Isten elégedett volt a teremtéssel?

"Miért lenne rá szükség, hogy az isten mindent mikromenedzseljen?"

Miről beszélsz ember?

Isten jól tudta mit teremtett és nincs rá szükség.

A probléma ott kezdődik, hogy teremtesz egy világot és bele eresztesz embereket a jó és rossz tudása nélkül aztán meg ítélkezel.

Főleg úgy hogy mindentudó vagy.

"Vagy akár az emberek életébe belepiszkáljon? A dolgo működnek anélkül is, hogy folyamatosan belenyúlna."

Ez megtörtént a Biblia szerint sokszor.

Akkor a Biblia hamis?

"Vannak irányítók, ezt nem vitatom, mert nem érdemes."

Szerintem sem érdemes vitatni, mert ötleted sincs arról, hogy mit beszélsz.

Itt gyk-n nem tudásból válaszolgatod meg a kérdést, hanem hogy milyen konteóba tud a legtöbb ember becsatlakozni vagy mit szeretnének a legtöbben hallani.

Szánalmom amikor itt kell olvasnom a válaszaid.

2023. aug. 4. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!