Miért nincs a nők között híres gyógyító vagy bölcs?
Figyelt kérdés
Sem nyugaton, sem itthon, sem keleten nincs híres gyógyító, bölcs tanácsos.
Mondjuk a nőknek viszont a jóslás népszerűbb.
2023. jún. 7. 09:56
31/33 Tudi333 válasza:
Van beavatás. Vagy ki hogyan hívja. Nők azért lesznek kevésbé bölcsek mert nehéz, nehezebb nekik az érzelmeikkel. És az érzelmek=elfogultság. Böocs=nem elfogult. Tiszta=érzelemmentes. Amig erzelem van, addig üresség nincs. Ezt nem állandóra értem, hanem bizonyos tudatállapotokra.
32/33 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam, hogy a női lélek a szülés és érzelmek környékén lehet a válasz.
Jártam tanfolyamra egy energiaáramoltatást oktató hölgyhöz, és néha olyan furán reagált érzelmi szituációkban, ami nem egy bölcsre vall. Elgondolkodtatott. Az érzelmi reakcióik néha túl erőteljesek, nem elég nyugodtak stb, de ez a női lélekből adódik. Könnyebbem válnak frusztráltabba, a menstruáció miatt is hangulatingadozásaik vannak. Míg egy férfi érzelmileg kiegyensúlyozottabb lehet, ami segítheti a folyamatos elmélyülést. Meglepő volt és egyben kellemes is, hogy a Matrixban az Orakulum nő volt.
2023. jún. 8. 09:06
33/33 anonim válasza:
Sajnálatos, hogy a legtöbb reakció, a férfi-női ellentétre fókuszált, emiatt nem is volt fontos a másik szempontjának figyelembe vétele. Ezek szerepek, a valódi önvalónkon túl, különböző változó nehézségekkel. Lehet arról vitatkozni, hogy nincs hiteles tanító, de ha példát kéne mondani, Sri Chinmoyt említeném. Meg hogy eladták magukat pénzért, és emiatt kóklerek, egy pénzre épülő világban élünk, a legtöbb embernek nincsen beletekintése a témába, milyen így élni, megvilágosodottként, egy robotoló világban, mégis hivatásának érzi, hogy szakértőként nyilatkozzon a témában, mert fontosak vagyunk nagyon. Ha az olyan "kóklerek"(tegyük idézőjelbe, igen). Mint Eckhart Tolle nem lennének, ha kiveszne minden feljegyzett tanítás, vallás eltűnne hirtelen, akkor az nekünk jobb lenne? Egyáltalán nem fontos, hogy hiteles tanító legyen, mert magadtól is neki tudsz állni, az a lényeg, hogy a tanítások elérhetőek legyenek, mert hogyan lehetne fejlődni akkor elvégre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!