Miért nincs a nők között híres gyógyító vagy bölcs?
Sem nyugaton, sem itthon, sem keleten nincs híres gyógyító, bölcs tanácsos.
Mondjuk a nőknek viszont a jóslás népszerűbb.
mégis dolgoznunk kell akkor is!!!
és megint szemétkedés megy ebből is!!!
Tényleg hiteles gyógyítót még férfiak között sem ismerek. A bölcsesség meg nem attól függ, kinek mi van a lába közt. A nőket ritkábban avatják be a misztériumokba, és ezért ritkábban is válnak tanítókká. Lehet mondani, hogy ez a patriarchális berendezkedés bűne, de tény, ami tény, csak a nők tudnak szülni, és a normális társadalmakban(a nyugati nem az) ők tartják össze a családot. Ezért ritkán vezették be őket már régtől a misztikus bölcseletbe. De nem példa nélküli. Az Upanisadok is ír női bölcsről, akinek a férje egy főpap volt, emellett kitanította a védikus bölcseletre, és a nő sok kortárs férfi papnál bölcsebbé vált. Tanította is őket. Időben kicsit közelebbi szellemi tanítók például Blawatsky, és Annie Besant. Mivel teozófia terén tevékenykedtek, nem tudom, mennyire hitelesek, de befolyásos, és tanult nők voltak. Volt még egy hölgy, akit tibetben vezettek be a misztériumokba, és elismerték, de sajnos a könyvet, ahol erről olvastam most nem találtam meg, és a nevét elfelejtettem. Vagy 20 éve olvastam róla...
Ma nyugaton a csalók kora van, keletről meg alig kapunk híreket ilyen téren.
Minden okos ember kamu. Szinte. Az igazi bölcs nem oktat, hanem megmutatja, hogy te is képes vagy rá. Gyógyítók vannak, de azok az orvosok, spirituálisan nagyon nehéz a helyzet. A misztériumba beavataás nem tudom, hogy működik-e még egyáltalán, vannak-e szent emberek. Szerintem nem is nagyon van rá szükség.
Szerintem simán lehetnek nők is bölcsek meg tanítók.
Minden bölcs tanítás nőtől származik, mert minden bölcs tanító nőtől származik. A leghíresebb talán Jézus. Nő szülte Őt is, így nő szülte a tanítását is.
De itt tényleg az van, hogy (férfiként mondom): Nőtől nehezebb tanulni. Ha csúnyácska, akkor nem szívesen tanulnak tőle a férfiak, ha pedig szép, akkor nem tudnak tanulni tőle a férfiak.
Ez nem a nők hibája, hanem a férfiaké. Fordított helyzetben nincs ez a probléma, mert a férfiakban van a tesztoszteron és nem a nőkben.
De a nőket sem vetném el, hiszen köztük is akadnak ugyanúgy zseniális gondolkodók, mint a férfiak közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!