Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nincs a nők között...

Miért nincs a nők között híres gyógyító vagy bölcs?

Figyelt kérdés

Sem nyugaton, sem itthon, sem keleten nincs híres gyógyító, bölcs tanácsos.

Mondjuk a nőknek viszont a jóslás népszerűbb.

2023. jún. 7. 09:56
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
19%
Egyrészt nem igaz, hogy nincs, másrészt egy olyan ember, aki minden hónapban egy hétig vérzik, attól mit lehet várni?
2023. jún. 7. 16:47
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

mégis dolgoznunk kell akkor is!!!

és megint szemétkedés megy ebből is!!!

2023. jún. 7. 17:58
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
férfiaknak kellene vérezniük és nem a nőknek.
2023. jún. 7. 17:59
 24/33 anonim ***** válasza:
81%
Tipikus h a verzot vettek eszre azt nem hogy azt irtak h van noi bolcs is
2023. jún. 7. 18:03
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
#21 És attól mit lehet várni, aki így összecsinálja magát egy kis vértől?
2023. jún. 7. 19:24
 26/33 Grimfox ***** válasza:
100%

Tényleg hiteles gyógyítót még férfiak között sem ismerek. A bölcsesség meg nem attól függ, kinek mi van a lába közt. A nőket ritkábban avatják be a misztériumokba, és ezért ritkábban is válnak tanítókká. Lehet mondani, hogy ez a patriarchális berendezkedés bűne, de tény, ami tény, csak a nők tudnak szülni, és a normális társadalmakban(a nyugati nem az) ők tartják össze a családot. Ezért ritkán vezették be őket már régtől a misztikus bölcseletbe. De nem példa nélküli. Az Upanisadok is ír női bölcsről, akinek a férje egy főpap volt, emellett kitanította a védikus bölcseletre, és a nő sok kortárs férfi papnál bölcsebbé vált. Tanította is őket. Időben kicsit közelebbi szellemi tanítók például Blawatsky, és Annie Besant. Mivel teozófia terén tevékenykedtek, nem tudom, mennyire hitelesek, de befolyásos, és tanult nők voltak. Volt még egy hölgy, akit tibetben vezettek be a misztériumokba, és elismerték, de sajnos a könyvet, ahol erről olvastam most nem találtam meg, és a nevét elfelejtettem. Vagy 20 éve olvastam róla...

Ma nyugaton a csalók kora van, keletről meg alig kapunk híreket ilyen téren.

2023. jún. 7. 19:56
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Minden okos ember kamu. Szinte. Az igazi bölcs nem oktat, hanem megmutatja, hogy te is képes vagy rá. Gyógyítók vannak, de azok az orvosok, spirituálisan nagyon nehéz a helyzet. A misztériumba beavataás nem tudom, hogy működik-e még egyáltalán, vannak-e szent emberek. Szerintem nem is nagyon van rá szükség.

Szerintem simán lehetnek nők is bölcsek meg tanítók.

2023. jún. 7. 20:17
 28/33 Grimfox ***** válasza:
75%
Vannak misztériumok, és beavatások is, bár nyugaton mindenkiben kételkedek, aki állítja, hogy ilyet csinál. De ott, ahol nem szűnt meg a misztériumiskolák, és mesterek sora, ott még mindig működnek a beavatások. Indiában, és kis léptékben Japánban is, valamennyire kínában is, de ott eléggé rájuk ülnek. Nőket is bevezetnek, de ők eléggé kisebbségben vannak. A női misztériumiskolák a Közel-Keleten, Európában voltak gyakoribbak, de ezeket az ábrahámi vallások már igen korán eltiporták.
2023. jún. 7. 20:24
 29/33 anonim ***** válasza:
17%
hülyeség
2023. jún. 7. 21:06
 30/33 anonim ***** válasza:
15%

Minden bölcs tanítás nőtől származik, mert minden bölcs tanító nőtől származik. A leghíresebb talán Jézus. Nő szülte Őt is, így nő szülte a tanítását is.

De itt tényleg az van, hogy (férfiként mondom): Nőtől nehezebb tanulni. Ha csúnyácska, akkor nem szívesen tanulnak tőle a férfiak, ha pedig szép, akkor nem tudnak tanulni tőle a férfiak.

Ez nem a nők hibája, hanem a férfiaké. Fordított helyzetben nincs ez a probléma, mert a férfiakban van a tesztoszteron és nem a nőkben.

De a nőket sem vetném el, hiszen köztük is akadnak ugyanúgy zseniális gondolkodók, mint a férfiak közt.

2023. jún. 7. 23:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!