Vallást alapított már valaki ami kézzel fogható?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 29. 22:49
2/10 anonim válasza:
Mivel a vallás egy fogalom, értelemszerűen nem kézzel fogható.
5/10 anonim válasza:
Igen, például L Ron Hubbard, aki regényíró volt. Ő alapította meg a Scientológiát, ami vallásnak minősül.
6/10 anonim válasza:
Igen, én a páromban hiszek, és meg is tudom fogni, de nem én alapítottam a
vallást hanem ő.
7/10 anonim válasza:
igen, Kasza Tibi és fonnyadt neje a Challenge Chaládot
8/10 anonim válasza:
A vallások egyik legfőbb jellegzetessége, hogy egy olyan valóság létezését hirdetik, ami hétköznapi emberi képességekkel nem megtapasztalható. Mivel nem lehet vele kölcsönhatásba lépni, ezért központi szerepet kap a hit, az adott dolog létezésébe vetett bizalom.
Az egyházak tanítása szerint az útmutatásukkal az ember ugyanakkor át tudja lépni a határait, és képessé válhat arra, hogy kézzel fogható közelségbe kerüljön a vallás tárgyához.
9/10 anonim válasza:
A pogány vallások egy része ilyen volt tulajdonképpen. Például egy szentnek kikiáltott fát imádtak, vagy egy szent követ, de az isteneikről is szobrokat készítettek, és tényleg úgy gondolták, hogy az az isten valahol ott jelen van a szoborban. Szobor, fa, kő, ezek mind kézzel fogható dolgok.
10/10 A kérdező kommentje:
Az egyházakat se értem, a legtöbb szent írás is leírja, hódolj meg énelőttem és ne kövess vallást, ne imádj, hanem az utamat járd, ne azt nézd amit mondok, hanem amit tapasztalsz, és ezt mégis vallási keretek közt nyomják le az emberek torkán.
2023. ápr. 30. 11:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!