Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sákjamuni Gautama Sziddhártha...

Sákjamuni Gautama Sziddhártha ugye nem alapított vallást?

Figyelt kérdés

2016. okt. 13. 06:07
1 2 3
 1/24 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Nem, sőt (bár Lin-Csi-töl van)-'ha az úton találkozol a buddhával, öld meg'.

2016. okt. 13. 06:48
 2/24 A kérdező kommentje:
Szia Pietrosol! Kifejtenéd kicsit bővebben? Köszi, ha igen!
2016. okt. 13. 06:52
 3/24 Pietrosol ***** válasza:
A tanítás nem koreszmény, ideológia, mint a vallás és nem személyi kultusz. Nem a tanító személyéről szól.
2016. okt. 13. 07:28
 4/24 A kérdező kommentje:

"(bár Lin-Csi-töl van)-'ha az úton találkozol a buddhával, öld meg'."

Nem ismerem Lin-Csit, kicsit írnál arról, hogy az ő kijelentése, amit idéztél, mit szeretne kifejezni?

2016. okt. 13. 07:41
 5/24 Pietrosol ***** válasza:
Az előző válaszomban ezt írtam le.
2016. okt. 13. 07:44
 6/24 A kérdező kommentje:
Mit értsek az alatt, hogy "öld meg"?
2016. okt. 13. 07:46
 7/24 A kérdező kommentje:
"bár Lin-Csi-töl van" - ebből pedig azt éreztem, hogy Lin-Csi valamiért számodra nem hiteles, szavahihető, mégis őt idézted, ezért sem teljesen világos, hogy mit szeretnél mondani.
2016. okt. 13. 07:49
 8/24 anonim ***** válasza:

Én ezt úgy értettem, hogy bár nem Buddha mondta magáról, hanem Li-csin buddháról de ettől még igaz.

És azért öld meg mert a buddhizmus nem egy vallás. Gyakorlati alapú világnézet.

A történelmi buddha nem több mint bármelyik másik buddha(ezt ő tanította) ezért ne a személyét imádd. Képletesen szólva öld meg.

2016. okt. 13. 09:08
 9/24 anonim ***** válasza:

"Képletesen szólva öld meg." - azonkívül azért, mert nem "kint van" szemben állva alanyi -tárgyi dichotómiában, hanem a buddha-tudatállapotot el lehet érni (realizálni lehet, meg lehet valósítani) "benn van", nem duális tudatállapotban.

"Mindenki elérheti a buddhai rangot -a mészáros is-, ha egyedül a saját szívében keresi Buddhát"

Ezt Buddha mondta. (a mészáros a legalsó kasztban volt, azért így mondta)

2016. okt. 13. 09:51
 10/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

(Idétlenül hangzik a mondás.)

Akkor Li-csin vagy Lin-csi?

2016. okt. 13. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!