Az ezoterikus emberek között mennyi ateista van?
Az ezoterikus gondolkodásban ha jól tudom, az Univerzumot is szokták Istennek nevezni. De most nem ilyen spirituális formában kell érteni Istent, hanem úgy mint személy.
Mennyire hisznek/nem hisznek az ezoterikus emberek egy személyes Istenben, aki olyasmi, mint például a kereszténység istene?
Nem, nem ez a lényege.
Az ateizmusnak nem a természetfeletti tagadása a lényege, hanem arról van szó, hogy nem hisznek istenben/istenekben. Bár még itt is többféle ágazat van.
Nézz utána, mit jelent az ateista szó.
Kérdező, ezoterikus embereket írtál, ez alatt olyan emberekre gondolsz, akik kifejezetten az okkult cuccokban hisznek? Mert közöttük aligha fogsz mai értelemben vett ateistát találni.
De ha csak úgy érted, hogy mennyi az ateista között, akik hisznek a természetfelettiben, az más. Például lehet valaki ateista, közben hihet a szellemekben, akkor az illető bár ateista, de nem materialista, de ettől még nem lesz ún. ezoterikus.
Akik a karmában hisznek, nagyrészt ateisták.
A legtöbb buddhista is ateista.
De bármelyik hitet meg lehet úgy pörgetni, hogy kelljen hozzá isten.
Pont itt a gyk-n kérdezel, ami tele van trollokkal és fanatikusokkal, biztos pontos tudást szerzel erről...
"De ha csak úgy érted, hogy mennyi az ateista között, akik hisznek a természetfelettiben, az más. Például lehet valaki ateista, közben hihet a szellemekben, akkor az illető bár ateista, de nem materialista, de ettől még nem lesz ún. ezoterikus."
Igen, kb. így értettem a kérdést.
Mitől lesz valaki ezoterikus amúgy?
Ha valaki hisz a mágiában, jóslásban, szellemekben, de nem hisz istenben/istenekben az ateista, de nem materialista. Az ilyen ember szerintem már ezoterikusnak mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!