Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyennek képzeled el a...

Milyennek képzeled el a túlvilágot?

Figyelt kérdés

#túlvilág, mennyország, pokol
2023. ápr. 17. 00:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
30: ez igaz csak amikor megírom akkor meg lepontoznak
2023. ápr. 24. 14:02
 32/39 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon sajnálom az olyan földhöz ragadt embereket, akik csak az anyagi dolgokat képesek értékelni, és számukra a Halállal minden véget ér. Rossz lehet nekik, hogy abban a tudatban kell élniük, hogy csak a MOST van, és MOST kell elérni mindent.

Ezzel együtt selejtesnek érezhetik magukat, hogy nem sikerült olyan életet elérni, amit szerettek volna, elégedetlenek, mert nem tudták megvenni az autót, házat, amit szerettek volna, nincs annyi pénzük, mint szeretnék. Őszintén sajnálom őket.

2023. szept. 22. 11:54
 33/39 anonim ***** válasza:
58%

32: nem az élet az élet, a lét.

Ha meghalsz megszűnsz, az álszent műsajnáltatós kamudumát pedig be lehet fejezni.

2023. szept. 22. 12:25
 34/39 anonim ***** válasza:

Mégis miért tételezzem fel, hogy van élet a halál után?

"Rossz lehet nekik, hogy abban a tudatban kell élniük, hogy csak a MOST van, és MOST kell elérni mindent."

Igen, ezt gondolja a legtöbb hívő, hogy egy ateista mit gondol.

Véleményem szerint ez az egyetlen életünk van és említenünk kell egymásnak, hogy kevésbé legyen rossz.

Mellesleg ha meghalok és van egy menny, akkor sem tudom semmit sem elérni. Ebben az esetben is csak az életedben tudsz tenni dolgokat ami számít az élők számára.

"Ezzel együtt selejtesnek érezhetik magukat"

Vallások nagy része onnan kezdődik, hogy minden ember egy selejt és szükséged van a megbocsájtásra.

De a legtöbb ateista nem így érzi.

"hogy nem sikerült olyan életet elérni, amit szerettek volna, elégedetlenek, mert nem tudták megvenni az autót, házat, amit szerettek volna, nincs annyi pénzük, mint szeretnék"

Keresztények is megbánják ugyan ezeket.

"Őszintén sajnálom őket."

Én azt sajnálom, hogy nem beszélsz ateistákkal és csak a sztereotípiákat használod amit az elmúlt pár szár évben próbáltak a keresztények valósággá varázsolni.

2023. szept. 22. 14:15
 35/39 anonim ***** válasza:
32: minek van élet itt a földön ha a mennyországban is van?Na ez az a kérdés amit nem fogsz tudni megválaszolni
2023. szept. 22. 14:44
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

"Keresztények is megbánják ugyan ezeket." - Nem ismerem őket, de nem hiszem. Számomra a földi javak nem képviselnek ekkora értéket, mint sokan hiszik. Egy ócska autó több Millió Ft? Nevetséges.

Én csak az egymás segítéséhez szükséges munkát és dolgokat értékelem, mint pl. teherautó, amivel sok ember ellátását lehet megoldani, vagy busz, emberek szállítása, olyan épületek, amik emberek gondozását, lakhatását, sportolását, szórakozását biztosítják/adnak helyet.

A többit majd meglátjuk, ha mégsem lesz Túlvilág, aki hisz, a földi életben is boldog volt, viszont aki nem hisz, az az élete vége felé egyenesen be fog szni, hogy amiért egész végig dolgozott, birtokolt, mindent elveszít. Szerintem ez utóbbiaknak rosszabb. De persze mindenki maga dönti el, melyik utat választja, csak utána ne panaszkodjon.

Ja, és a végére egy idézet: "A zuhanó repülőn nincsenek ateisták...".

2023. szept. 22. 14:45
 37/39 anonim ***** válasza:

"Nem ismerem őket, de nem hiszem"

Köszönöm a kőkemény érvelést.

"Én csak az egymás segítéséhez szükséges munkát és dolgokat értékelem, mint pl. teherautó, amivel sok ember ellátását lehet megoldani, vagy busz, emberek szállítása, olyan épületek, amik emberek gondozását, lakhatását, sportolását, szórakozását biztosítják/adnak helyet."

A világon rengeteg más dolog van amit értékelni lehet.

Pl. művészet.

De ennek semmi köze sincs a témához, szóval lényegtelen konklúzió.

"A többit majd meglátjuk, ha mégsem lesz Túlvilág, aki hisz, a földi életben is boldog volt"

Hívők tényleg boldogabbak?

Válasz: nem.

"aki nem hisz, az az élete vége felé egyenesen be fog szni, hogy amiért egész végig dolgozott, birtokolt, mindent elveszít"

Szóval az ateisták jobban féltik a vagyonukat, mint az életüket?

Érdekes gondolkodás módod van.

"Szerintem ez utóbbiaknak rosszabb."

Szerintem is, de lenne kedved valós dolgokról beszélni, vagy maradsz a sztereotípiáknál?

"De persze mindenki maga dönti el, melyik utat választja, csak utána ne panaszkodjon."

Vannak olyan keresztény ágazatok ahol ha a halálom előtt elfogadom istent, akkor megyek a mennybe.

Erről mit gondolsz?

"A zuhanó repülőn nincsenek ateisták..."

Ezzel kissé lábonlövöd magad, mert bemutatod, hogy mi a vallás oka.

Félelem a haláltól és az ismeretlentől.

2023. szept. 22. 18:57
 38/39 anonim ***** válasza:
49%

"Hívők tényleg boldogabbak?

Válasz: nem."

Hú, ez aztán az érvelés. Nem, mert azt mondtam.

2023. szept. 22. 19:07
 39/39 anonim ***** válasza:

Pontosan.

Bár lehet erről kellene többet beszélni.

Boldogság vs valóság.

Mert lehet valaki boldog és ignoráns dolgokról.

2023. szept. 23. 08:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!