Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha létezik valami, akkor...

Ha létezik valami, akkor miért kell benne hinni?

Figyelt kérdés

Itt gondolok a karmára, különféle istenekre és egyéb természetfeletti lényekre / történésekre.

Hiszem ha tudod, hogy létezik és biztosan állítod, akkor tudod, de nem hiszed már.

2023. ápr. 14. 09:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
40%
Ha valami létezik, akkor az nélküled is létezik. A hited neked fontos, olyan létező dolgokra, amiket még nem ismersz, de extrapolálhatod létezésének a tényét az eddigi ismereteid alapján.
2023. ápr. 15. 12:21
 22/35 A kérdező kommentje:

Akkor hogy működik?

A "hiszek" és a "nem hiszek" között mi van?

Mert ez egy szillogizmus, szóval kíváncsi lennék a magyarázatodra.

Köszönjük, de személyes tapasztalat csakis neked lehet bizonyíték maximum.

Arról ne is beszéljük, hogy így is kétségbe vonhatóak a személyes tapasztalatok.

"Hinni pedig szinte tilos, hisz istenkáromló, igazságtól elhúzó gyakorlat."

Akkor gondolom nem olvastad a Bibliát ahol még a hitet is definiálják.

Most melyik istenről is beszélünk?

"A hiedelem, amúgy is csak a kicsiknek"

Köszönjük azok lealacsonyítását, akik nem értenek veled egyet.

Még tényekről sem beszélünk.

2023. ápr. 17. 16:57
 23/35 anonim ***** válasza:
51%
Valamit csak ismersz. Semmi elvinatkoztatasi alapod nincs?
2023. ápr. 17. 17:08
 24/35 anonim ***** válasza:
78%
Hiszel a szeretetben? Ha igen, bizonyítsd be.
2023. ápr. 17. 17:08
 25/35 anonim ***** válasza:
48%

kar,hogy lepontozzak azt aki mashogy latja ezert kerdeseket tesz fel, hogy ertelmes vita legyen

na mindegy vegulis a tortenelem soran is mennyi keresztes haboru folyt :D ezen kene elgondolkodni

2023. ápr. 17. 17:09
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

"Köszönjük, de személyes tapasztalat csakis neked lehet bizonyíték maximum."

Nem tudom miért tűnik úgy, hogy én ezt nem így gondolom. Sőt a véleményem az, hülye lennék ha mástól elvárnám az én tapasztalásomat elhiggye hisz én sem hittem senkinek csak a saját magammal megtörtént dolgok tudtak meggyőzni.

2023. ápr. 17. 18:11
 27/35 NTBS ***** válasza:
0%
Nincs rá bizonyíték.
2023. ápr. 18. 07:02
 28/35 A kérdező kommentje:

Olyan dolgokban van bizalmam, amit ismerek vagy tudok róla.

Bízok benne, hogy holnap reggel fel fogok kelni és nem hiszek (mint egy istenben).

Van több foka a biztosságnak, viszont amikor azt mondják, hogy hisznek egy istenben, akkor tudom, hogy nulla valós bizonyítékuk van.

Akkor szinte felesleges is volt megemlíteni.

Szóval van két opció.

Isten nem akarja mindenkinek megmutatni magát vagy csak simán nem érdekli.

2023. máj. 6. 15:04
 29/35 anonim ***** válasza:
Na én lennék Isten, intuítív is súgtam neked, mindenkinek egyszerre de bambák voltatok, így bereggeltem gyikre tudati kapcsolódással. Hogy itt feltehessétek a vádakat. Mit nem szeretek mindenkit, mikor mindenkit szeretek? Vádolni könnyű gyermekeim. Jézust is adtam, azt is számoljatok.
2023. máj. 6. 19:17
 30/35 anonim ***** válasza:
Kamasz korom előtt én is ezt mondtam. Azóta csak még inkább ezt mondom. Isten szemében nagyon káros a hit. Csak a legalsó rétegeknek hasznos eszköz, akik éppencsak a tudatukra ébredés szintjén tartanak, de valójában csak egy káros dolog. Ahogy írod, nem kell benne hinni, sőt érdemes nem hinni, mert az csak a tudást torzítja, és taszítja el.
2023. máj. 7. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!