Ha létezik valami, akkor miért kell benne hinni?
Itt gondolok a karmára, különféle istenekre és egyéb természetfeletti lényekre / történésekre.
Hiszem ha tudod, hogy létezik és biztosan állítod, akkor tudod, de nem hiszed már.
Akkor hogy működik?
A "hiszek" és a "nem hiszek" között mi van?
Mert ez egy szillogizmus, szóval kíváncsi lennék a magyarázatodra.
Köszönjük, de személyes tapasztalat csakis neked lehet bizonyíték maximum.
Arról ne is beszéljük, hogy így is kétségbe vonhatóak a személyes tapasztalatok.
"Hinni pedig szinte tilos, hisz istenkáromló, igazságtól elhúzó gyakorlat."
Akkor gondolom nem olvastad a Bibliát ahol még a hitet is definiálják.
Most melyik istenről is beszélünk?
"A hiedelem, amúgy is csak a kicsiknek"
Köszönjük azok lealacsonyítását, akik nem értenek veled egyet.
Még tényekről sem beszélünk.
kar,hogy lepontozzak azt aki mashogy latja ezert kerdeseket tesz fel, hogy ertelmes vita legyen
na mindegy vegulis a tortenelem soran is mennyi keresztes haboru folyt :D ezen kene elgondolkodni
"Köszönjük, de személyes tapasztalat csakis neked lehet bizonyíték maximum."
Nem tudom miért tűnik úgy, hogy én ezt nem így gondolom. Sőt a véleményem az, hülye lennék ha mástól elvárnám az én tapasztalásomat elhiggye hisz én sem hittem senkinek csak a saját magammal megtörtént dolgok tudtak meggyőzni.
Olyan dolgokban van bizalmam, amit ismerek vagy tudok róla.
Bízok benne, hogy holnap reggel fel fogok kelni és nem hiszek (mint egy istenben).
Van több foka a biztosságnak, viszont amikor azt mondják, hogy hisznek egy istenben, akkor tudom, hogy nulla valós bizonyítékuk van.
Akkor szinte felesleges is volt megemlíteni.
Szóval van két opció.
Isten nem akarja mindenkinek megmutatni magát vagy csak simán nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!