Ha létezik valami, akkor miért kell benne hinni?
Itt gondolok a karmára, különféle istenekre és egyéb természetfeletti lényekre / történésekre.
Hiszem ha tudod, hogy létezik és biztosan állítod, akkor tudod, de nem hiszed már.
A történelem során a vallások sokszor a társadalom összetartásának voltak az eszközei. Ha valaki megkérdőjelezte a vallási tanok hitelességét, a közösséget bomlasztotta vele, felmerült volna az a kockázat, hogy több kisebb csoportra szakad az addig nagy létszámú, egységes, gazdaságilag és katonailag erős társadalom. Ez egyébként meg is történt pl. a keresztény reformmozgalmak létrejöttekor, számtalan vallásháborút eredményezve.
A vallási tanok jó része ugyanakkor nem bizonyítható észérvekkel, ezért írták elő az egyházak a feltétel nélküli hitet.
Eleve az életben sem kell hinni….
Honnan tudod hogy nem csak egy vetület, egy illúzió?
Onnan, hogy ha nem feltételezem ezt a valóságot, akkor semmit sem értek, mert ezen a valóságon kívül nem tapasztalok semmi mást.
Mellesleg nem tudom, max eléggé biztos vagyok benne.
Ha van ellenvetésed, akkor szívesen olvasnám.
Annyira nem lehet meggyőződés ha el sem tudom dönteni hogy miben higgyek vagy hogy hiszek e valamiben vagy sem….
Bár szerintem minél többet gondolkodik meg agyal valaki annál kevésbé fogja tudni eldönteni hogy miben higgyen vagy hogy érdemes e hinni bármiben
Én személy szerint azt sem tudom eldönteni hogy létezik e a sors és az irányítottság vagy minden random történik
Elég nehéz így élni
pontositom, a hit az ertelmezo szotar szerint is szemelyes meggyozodes.
szerintem ez alapjan, ha nincs szemelyes meggyozodesed (hited), akkor megis csak pontos a meghatarozas
#8 #9
Ha nem tudod eldönteni, hogy hiszel vagy sem, akkor nem hiszel.
Nincs középút, vagy hiszel vagy nem.
Attól még vacillálhatsz, de jelenleg nem hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!