Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Megszólít a sötétség. Történt...

Megszólít a sötétség. Történt már veletek hasonló?

Figyelt kérdés

Éjszaka ébredtél már arra, hogy a sötétben a már nem élő rokonod hangján szólított valaki becézve a keresztneveden? Volt lidércnyomásod?

Levált egy darab a sötétségből, ami alakot öltött?

Vagy esetleg támadott már meg egy élethű álomnak/látomásnak tűnő jelenség közepette egy ijesztő külsejű lény?

Mert velem, főleg még gyerekként, de ezek mind előfordultak.

2023. márc. 4. 13:24
1 2 3
 11/21 NTBS ***** válasza:
0%
Nem.
2023. márc. 7. 15:31
 12/21 anonim ***** válasza:

Ilyen árny lényt tapasztaltam már, de nem öltött alakot, csak kúszott a földön.

Nem is akarok több olyannal találkozni, elhiheted.

2023. márc. 8. 00:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én pár hónapja a sötét/félhomályban a zárt és lebetonozott kapualjban láttam a földön (?!) iszkolni a fal felé valami árnyat nagyon gyorsan és kb. patkány méretben, de mikor felkapcsoltam a villanyt a zárt és üres falakon kívül semmi nem volt ott.
2023. márc. 8. 18:23
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen, q skizofrenia nagyon ijeszto tud lenni :/
máj. 14. 01:13
 15/21 anonim ***** válasza:
76%
Számomra nem ijesztő ez a zene. Inkább olyan dinamikus. Ne mondom hogy tetszik, de nem is kelt bennem rossz érzést. Volt régen talán a Csellengők műsor vagy valami ilyesmi ami eltünt gyerekekről szolt, na annak elég para zenéje volt. Rendesen beleverte az emberbe a depressziot. Az egykori Delta műsor zenéje is kicsit vérfagyaszto itt ott főleg ahol olyan jól elnyújtják a hangokat. De tudnék még olyan zenét ami befosat, csak azok is ilyen tv meg rádio műsorok zenéi és nem tudom a cimet.
máj. 14. 08:54
 16/21 A kérdező kommentje:

És erről a zenéről mi a véleményed?

https://www.youtube.com/watch?v=v5tf0x0jazI

máj. 14. 14:09
 17/21 A kérdező kommentje:
máj. 14. 14:13
 18/21 A kérdező kommentje:
...
máj. 14. 14:22
 19/21 anonim ***** válasza:
"..." ???
máj. 14. 20:17
 20/21 anonim válasza:

Nem tudom, hogy viccből írtad- e ki a kérdést, mindenesetre a válaszokból nekem úgy tűnik, de válaszolok rá.

Nekünk cigányoknak erre a jelenségre amit leirtál van is egy szavunk. noapte (aki ért románul az is érti) konkrétan éjszakát jelent.

Szoktuk mondani éjfélkor ne

legyél az utcán, mert elvisz a noapte. (Elvisz az éjszaka elvisz a sötétség)

Régi öregek történetei szerint ártó lelkek.

Általában valaki frissen elhúnyt hozzá tartozó, hangján hív "csalogat" ki az udvarra éjszaka, a nevedet kiabálva. Öregeim történeteik szerint, akik hallgatnak és kimennek éjszaka, ezekre a csalogató hangokra, mindig valami testi fogyatékosság történik velük. Általában szélütést kapnak, elferdül a szájuk stb stb.

A hozzászólásomat teljes komolysággal írtam, ezek a mi cigány hiedelmeink között vannak.

júl. 29. 06:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!