Az OCD (kényszerbetegségem) és a babonák összekapcsolódnak. Kiborított só babona. Mit tegyek? Kezdek megőrülni
Nos... Kényszerbetegként minden buta gondolatot bebeszélek magamnak. Ha például nem nyúlok hozzá az asztalhoz akkor valami fog velem történni. Vagy például ha eszek és valamiért mielőtt befejezem még egyett bele kell harapnom mert amúgy azt érzem, hogy történne valami a családommal stb.
Naa ma kiborítottam a sót és a só kiborítása balszerencsét hoz a babona szerint. Ahogy kiborítottam a sót eszembe jutott az agyamnak egy olyan gondolat, hogyha nem vitázok direkt a barátnőmmel akkor a barátnőmnek a legjobb fiú haveromba fog beleszeretni...
Nyilván nem fogok ok nélkül össze veszni, de ez az OCD-s kényszergondolatom ez megőrit. Van bármi féle babona a sóval kapcsolatban ami ilyen vonzódáshoz, szerelemhez vagy hasonló dologhoz köthető? Remélem, hogy nem néztek nagyon hülyének...:D
hát sajnos a logika alapján sem lehet kikövetkeztetni sokszor.
olvastam h bizonyos negatív dolgok ellen az ezüst hatásos. aztán azt h a réz. egy ezós boltban réz amuletteket lehet venni. nagyon szépek, de már ahogy kibontod és hozzá nyúlsz...hát tudod. elszíneződik.
aztán azon agyalok h most a réz jó vagy inkább az ezüst. bármint bizonyos mágikus védelmekre.
egyébként zalaegerszegben a sasfészek ezo boltjában lehet venni.
Amikor nem lehet, az vagy valami, amit direkt találtak ki a semmiből, vagy valami, ami az eredetétől nagyon messze sodródott. A babonák alapvetően nem csak úgy lesznek. Valamiből kiindulva sorvadnak babonává. Mágikus rítusok, vallási szertartások és szokások, meg hasonlók a kiindulási alapjaik. Ha ilyen az alapjuk, nem légbőlkapottak, akkor még azonosítható a logikájuk, amennyiben nem torzultak el túlzottan.
Amulettet elvileg úgy készít az ember, hogy az anyagot a célhoz igazítja. Többnyire a használóhoz is. A nemesfémek, és a réz(közel áll a nemesfémekhez) elég jó amulett, és talizmán alapanyagok, de vannak esetek, amikor nagyon nem ezekből kellene készíteni őket.
A kényszerbetegség ilyen. Én első osztály óta szenvedek tőle, örököltem sajnos a selejtes családomtól, ugye ez a szorongás része.
Valóban a kínzó gondolatok egyike az hogyha nem csinálsz meg valami hülye kis érintést akkor baleseted lesz, meghalsz…
Úgy néz ki a babonákban lehet valami mert én is nagyon érzékeny vagyok rájuk és napokra ki tudok borulni ha történik valami ilyesmi.
Nagyon szar így élni még a többi pszichés problémát megtetézve.
@Mazu "mind rézből vannak. már fekete az amulettem"
És a tisztítására még nem gondoltál? (létezik fém tisztító, vagy a kóla foszforsav tartalma leáztatja) Az amuletteket amúgy is kellene tisztítani időnként.
A réz elszíneződése a bőrrel érintkezve egészségügyi problémákra ujtal. Ennek érdemes lenne utánajárni.
Ha más anyagra akarod felvinni ugyanazt a jelet, ami a rézen volt, inkább olyan anyagot válassz, aminek köze van az amulett céljához. Nem biztos, hogy az ezüst a leginkább kompatibilis.
az amulettekhez van papír és írja is h elszineződhet. nekem befekededett mindegyik, míg a barátaimnak kivilágosodott. azt írta h füsttel, hamuval vagy vízzel lehet tisztítani. vegyszerrel nem szabad stb. de hiába tisztítjuk. nekem fekete a barátaimnak pedig már olyan fakó h a gravírozott amulett minta már nem is látszik.
ezüstöt, orvosi fémet, aranyat ismerem. több nem jut az eszembe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!