Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnt fel, hogy a...

Csak nekem tűnt fel, hogy a Sátánisták, Istenhívők, ateisták meg össze vissza lebontva mindegyik meg van győződve arról, hogy ők a jók és a másikok meg a rosszak?

Figyelt kérdés
2022. nov. 14. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
31%
Hát igen, az emberek már csak így működnek.
2022. nov. 14. 21:32
 2/75 Grimfox ***** válasza:
76%
Nem csak neked. Ezt a magatartást már a pszichológia is vizsgálja elég régen, és elég behatóan. Nagyon sok vallás működik így, nem is beszélve a politikáról, közéletről, de az egyszerű emberek közti kapcsolatokról is. Az emberi elme így működik. Hogy jónak érezd magad, kell valaki, akit kikiáltasz rossznak. Hogy bizonyítsd a hited igazát, minden mást hazugságnak, tévedésnek tekintesz. Ez mindig is így működött.
2022. nov. 14. 21:34
 3/75 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez csak az emberek egy részénél van így. Nem mindenkinek kell ilyen ego, amelyik a másik fölött van.
2022. nov. 14. 22:00
 4/75 Grimfox ***** válasza:
31%
Sajnos majdnem mindenkinél megvan. Illetve megvan mindenkinél, mert ösztönös, csak van aki nincs olyan helyzetben, hogy ez az ösztön kifejeződjön, van aki pedig direkt figyel rá, hogy ne viselkedjen így.
2022. nov. 14. 22:13
 5/75 anonim ***** válasza:
42%

Igen, csak neked!

Szerintem egy igazi sántánista sem állítja magáról, hogy ő jó, sőt! Inkább büszke arra, gonosz.

Az egyéb vallásosak sem állítják magukról azt, hogy ők jók, hanem sokkal inkább azt állítják, hogy ISTEN JÓ!

Egy igaz Istenhívő sem önmagát, hanem Istent imádja.

Akikre te gondoltál azok a vallásfanatikusok, az elvakultak.

Na, de nekik viszont semmi közük nincs az igazi Istenhithez, mert akkor nem lennének képmutatók...

Szóval ne vegyél minden hívőt egy kalap alá, köszi!

2022. nov. 14. 22:42
 6/75 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg az igazi Isteni kapcsolathoz nem vallásra van szükség, hanem hitre.

A vallások csak szétválasztják és egymásnak ugrasztják az embereket.

Az igaz hit meg összehoz!

2022. nov. 14. 22:44
 7/75 anonim ***** válasza:
77%

Am. nagyon egyszerűen el lehet dönteni, hogy ki a jó!

Meg kell nézni, hogy mit tesz és hogyan.

Ha segít a másiknak, akkor ő jó.

Ha árt a másiknak, akkor ő rossz.

És ez vallásoktól független!

2022. nov. 14. 22:48
 8/75 anonim ***** válasza:
Összefoglalva: A jó felemel, a gonosz lerombol !!
2022. nov. 14. 22:49
 9/75 anonim ***** válasza:
87%
Szia uram. Én keresztény vagyok és hiszem, hogy egy borzalmas és bűnös, de legfőképpen rossz ember vagyok. A világon nincs bűntelen ember. Annyi a különbség köztünk és az ateisták/pogányok között, hogy mi már elindultunk a jó úton és megpróbáltuk megbánni a bűneinket. Ti pedig azzal magyaráztok mindent, hogy A: nincs Isten B: van Isten, csak a szerencsesütikben meg a horoszkópokban.
2022. nov. 15. 00:04
 10/75 anonim ***** válasza:
30%

Így van! A hithű ember tudja, hogy bűnös és Istenhez könyörög kegyelemért, bűnbocsánatért, feloldozásért és megváltásért! Törekedik a jóra.

Az ateista, pogány meg észre sem veszi, hogy mikor gázol bele másokba, sőt még élvezi is a bűnelkövetést!

2022. nov. 15. 00:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!