Hogyan kell ellenállónak lenni szellemileg? Ha megígértetnek velem valamit, pedig elmondom hogy nem biztos, hogy menni fog, nem rajtam múlik, de nem hallják meg az okokat. Olyan mintha ő valami felé akarna menni mindenáron.
Azért kérdezem az ezotériában, mert olyan emberrel jön elő problémának, aki spirizik. Másokkal is van ilyen, de ott megpróbálok érvelni és néha sikerül elfogadtatni az érveket. Nem mindig, de akkor kimentem magam valamivel hogy ne legyen konfliktus.
Viszont aki spirizik, ő olyan hogy ha érvelek, akkor spiri technikákat javasol nekem, hogy végül az legyen amit akar. Ezen kívül ködösít. Engedd el és társai. Erre nem tudok mit mondani, erre úgy veszi hogy megígértem, (pl menjünk valahová) utána balhézik ha nem az lett amit akart.
Másoknál ilyenkor szimplán tudom hogy önző, de ha valaki ilyet mond: engedd el, elme kiüresítés, élj a mostban, akkor nem tudom hogy igaza van e, teljesen összezavaró.
10-es, igen a kommunikációval vannak problémáid. Olyan, mintha a ködből próbálnánk kifürkészni egy ismeretlen alakot. Vagy mondj valamit, vagy ne mondj semmit, de ez a legrosszabb, amikor másoknak kell kitalálni, hogy mi lehet a probléma. Ezt tök jó szándékból mondom.
Például van egy kapcsolat vagy kapcsolatok, eddig érthető, de hogy mi okból megy az adok-kapok, azt egy kicsit nehéz kitalálni.
Én tanultam kommunikációt. Ha nem tudsz értelmesen kérdezni vagy válaszolni, jobb csendbe maradni. Ez egy fontos dolog.
A kommunikáció az információcsere, a kódolás az üzenetek átadása, a dekódolás az üzenetek értelmezése, az interakció a kommunikáció folyamata.
Mindent el kell követnünk, hogy a másik fél ne rosszul dekódolja az információkat. Ennek eszköze az érthetőség. Ha magad számára érthető vagy, nagy eséllyel mások számára is érthető leszel.
A kommunikációval a valóságot próbáljuk lemásolni (jobb esetben).
Tehát ha zászlóról van szó, akkor zászlót fogsz mondani.
Az információ torzulása a legnagyobb kihívás.
Minél több ember szűrőjén keresztül megy át egy tényállítás, annál nagyobb eséllyel torzul az információ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!