Hogyan kell ellenállónak lenni szellemileg? Ha megígértetnek velem valamit, pedig elmondom hogy nem biztos, hogy menni fog, nem rajtam múlik, de nem hallják meg az okokat. Olyan mintha ő valami felé akarna menni mindenáron.
Azért kérdezem az ezotériában, mert olyan emberrel jön elő problémának, aki spirizik. Másokkal is van ilyen, de ott megpróbálok érvelni és néha sikerül elfogadtatni az érveket. Nem mindig, de akkor kimentem magam valamivel hogy ne legyen konfliktus.
Viszont aki spirizik, ő olyan hogy ha érvelek, akkor spiri technikákat javasol nekem, hogy végül az legyen amit akar. Ezen kívül ködösít. Engedd el és társai. Erre nem tudok mit mondani, erre úgy veszi hogy megígértem, (pl menjünk valahová) utána balhézik ha nem az lett amit akart.
Másoknál ilyenkor szimplán tudom hogy önző, de ha valaki ilyet mond: engedd el, elme kiüresítés, élj a mostban, akkor nem tudom hogy igaza van e, teljesen összezavaró.
Kábé érthetetlen a kérdés. Az önfegyelem jellem dolga. Az, hogy mindenfélére rá akarnak venni, nem spiri vagy ezó kérdése. Vagy tudod, mit akarsz, vagy nem tudod. Nem baj, ha nem tudod, csak legyél ezzel tisztában, és ne hagyd magad még jobban megkavarni.
Ha pedig valaki rossz szándékkal össze akar zavarni, önző tanácsot ad stb., akkor nem a barátod.
Szellemi szempontból pedig úgy tudod megközelíteni ezt, hogy nem ellenállni kell, hanem felülemelkedni. Van egy dilemmád, és ha idő kell a tisztánlátáshoz, akkor adj neki időt, foglalkozz mással, ne kérj tanácsot senkitől, hagyd letisztulni a dolgokat.
Köszi, a válasz az nagyon jó volt, kb pont ezt akartam kérdezni.
"nem ellenállni kell, hanem felülemelkedni"
Pont ezt szeretném gyakorolni. Van erre valami olvasnivaló, vagy néznivaló? Vagy javaslat?
Spiri egóval rendelkezik vagy te nem fogod fel hogy mit mond.
Valamelyik a kettő közül.
Az adott szituációban, mikor beszélget 2 ember.
És az egyik ember ott van a jó szándékával, de az erős egojával, a türelmetlenség miatt a megértés és figyelem hiányával, az elszállt spiri érveivel.
A másik ember ott van szintén a jó szándékával, de a gyakorlatias érveivel, az önvédelmével, és ha nincs megértés, végső esetben a megszokott tereléseivel, amik a túl erős egoval szemben amúgy be szoktak válni. (Amúgy szintén nyitott spiri dolgokra nem ezzel van a gond)
És akkor jön a türelmetlen emberkétől az "engedd el üresítsd ki élj a mostban" mint elsöprő érv :) Amire nincsen jó válasz. Mert ez egy ilyen adu ász. Beleegyezésnek vett hallgatás. Kiütéses győzelem látszólag :) De csak látszólag, mert igazából mindkét félnek veszteség, mert nem lehetett megbeszélni a tényleges helyzetet.
(Pl: le kell fixálni időpontot társasági eseményre, amit meg kell ígérnem, és ha nem tudok menni, előre látott vagy váratlan külső okok miatt, akkor jön a számonkérés-bizalomvesztés-szomorkodás)
Szóval itt mi az, ami még az "engedd el élj a mostban üresítsd ki az elméd" elhangzása után is beválik amit mondhatok?
PL: Te engedd el? :) Engedjük el? Bízzuk az univerzumra? Várjuk ki a megfelelő alkalmat, ami mindenkinek jó, és amit meg fogunk érezni? Majd alakul? Ne ragaszkodj hozzá és akkor sikerül? Vagy mégis mi.
Vagy ne haragudj szeretnék meditálni és felülemelkedni?
Véletlenül se te lennél az értetlen, a másik az egoista.
Ezt is nézd meg!
Mindig a másikat fikázom, de hogy én mekkora hülye vagyok, az le sem esik.
Persze lehet a másik hülye, de ez nem ilyen egyoldalas libikóka.
Nincs olyan, hogy a másik a hülye vagy csak én vagyok a hülye.
Ha mindkettőnk hülye, azt is látni kell.
Az a nehéz hogy én tudok valamit, érzem hogy lesz jó, be is szokott válni amit érzek, ahogy szerintem meg tudom oldani majd, de ezt nem tudom átadni.
És mások miatt ő gyanakvó, én meg nem tudok mit kezdeni azzal hogy mások mit miért csináltak régebben.
Igazából biztos kommunikációs tanfolyamra kellene mennem :) Majd keresek valamit online.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!