Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van élet a halál után?

Van élet a halál után?

Figyelt kérdés

Már régóta foglalkoztat ez a kérdés...

És én hinni szeretnék benne

Csak nem igazán tudom

Szerintetek?

2022. júl. 20. 22:54
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem ha meghal valaki, attól még mások tovább élik az életüket!

Persze a szeretteiben is meghal valami ha úgy vesszük!

2022. júl. 20. 23:07
 2/31 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem nincs. Ha az agyműködésed leáll akkor te nem létezel többt. Nincs egy lélek nevű szerved, ami kipárolog belőled és képes látni, hallani, beszélni, érezni, tehát önállóan funkcionálni.

Maximum azt tudom elképzelni, hogy ha esetleg más agyának a felépítése és a működése a tiedhez hasonlít a jövőben, akkor maximum annak a testnek a szemszögéből élsz tovább és mivel egy agy nem tud visszaemlékezni arra amit meg se élt, így nem fogsz erre az életedre emlékezni. De ez sem egy lélekvádorlás vagy ilyesmi, csak működésbe lép egy azonos agy. De még ez is csak spekuláció.

2022. júl. 20. 23:08
 3/31 anonim válasza:
75%
Szerintem van, de ezt egy picit távolabbról kell nézni. Annyit elmondhatok, hogy a semmiből nem lesz valami. A létezés már önmagában egy élőlény és, mint minden élőlény a létezés is elképzelhető, hogy tud szaporodni, illetve mutálódni. Szerintem mi emberek már eleve a létezésnek egy mutáció vagyunk, nem tudhatjuk, hogy a világunkon kívül van-e még másik világ(Világ = a létezés egy mutált formája).
2022. júl. 21. 00:02
 4/31 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, ezt jóktól kérdezed. Nem haltunk meg.
2022. júl. 21. 01:53
 5/31 anonim ***** válasza:
15%
Természetesen nincs.
2022. júl. 21. 06:39
 6/31 anonim ***** válasza:
66%

Inkább az a kérdés, hogy mi van a halál után. A ma elterjedt materialista monizmus szerint semmi, mert a lélek, az ego képzete stb. mind anyagi eredetűek.

A srirituális nézetek szerint viszont az anyagi világ is szellemi eredetű, ezért szükségszerű, hogy legyen valami a halál után.

Nincs döntő bizonyíték egyik magyarázat igazságára sem. Az viszont biztos, hogy az életnek a korlátozottság ad egy időbeli keretet, és ez jó esetben arra sarkallja az embert, hogy ne a halál utáni, ismeretlen és megváltoztathatatlan ügyekkel foglalkozzon, hanem a belátható létezésének adjon értelmet.

2022. júl. 21. 08:20
 7/31 anonim ***** válasza:
70%

Igen, amíg nincs bizonyíték, addig nem feltételezünk semmit.

A tudomány meg pontosan nem állírja abszolútan, hogy nincs semmi a halál után, mert nem tudják megvizsgálni.

Jah és még valami.

That can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence.

2022. júl. 21. 09:29
 8/31 anonim ***** válasza:
19%

#7 Nem látok ellentmondást. A monista materializmus felfogása szerint nem lehetséges semmi a test halála után, mert a tudatot a test hozza létre. Egy nem működő test nem hozhat létre tudatot. Nincs és nem is volt odabent semmilyen, a testtől függetlenül létező, aki/ami tapasztalhatna bármit a halál után.

Valóban igaz, hogy "nem tudjuk", "nincs rá bizonyíték", de a materialista monizmus is logikus felépítmény, ezért teljesen világos az alaptátelből jövő következtetés. Az alaptétel pedig az, hogy "csak anyag van." Az élet jelensége így az anyag egy sajátos működése, amit részben értünk, részben még nem. Az élet létrehoz mindenféle kémiai folyamatokon alapuló biológiai struktúrákat, köztük annyira bonyolultakat is, amik képesek az én-élmény átélésére, érzelmekre stb. Ezek szűnnek meg a halállal. (#6 voltam)

2022. júl. 21. 10:15
 9/31 anonim ***** válasza:
40%

Nem kell ahhoz feltételezni hogy csak anyag van, ha nincs rá bizonyíték, addig nem tudunk vele mit kezdeni / nem tudhatjuk biztosra.

Nem kell túlbonyolítani. Nem kell materializmus ehhez.

2022. júl. 21. 10:31
 10/31 anonim ***** válasza:
23%
És megkérdezik, ötmilliónégyszáznyolcadszorra is. XD
2022. júl. 21. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!