Égetés után mi marad az emberből?
Indiában ha jól tudom, égetni szokták a halottakat. Lehet hogy a hamvasztás a jó szó, de szerintem ott nem történik hamvasztás. Fával körbe rakják őket, majd meggyújtják. Nem hiszem, hogy porrá égnének. A csontok megmaradnak. Vagy nem? Utána a maradványokkal mi lesz? Még eltemetik azokat? Vagy csak kidobják valahova?
Mely országokban szokás az ilyen égetés? Mindenhol ugyan az a procedúra? Filmben láttam olyat, hogy a tengerre tutajon kilökve égetté el a halottat. Ilyen van a valóságban is?
Nem tudom Indiában hogy van. De ha kellő mennyiségű j száraz fával aláraknak, azaz van elég hő, akkor minden elég. Elszenesedik a test, majd elég a szén. A csontok nagy része is szerves anyag. Magas hőn az is kiég. A szervetlen kalcium-oxid marad vissza, ami elporlik. Tehát lényegében mindegy hogy fával, gázzal, vagy elektromosan közlik a hőt. Ha jó a technológia, ugyanaz lesz a végeredmény.
Hogy az indiai kultúrában mit csinálnak a hamvakkal, azt végképp nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!