Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Értelmes vagy ostoba emberből...

Értelmes vagy ostoba emberből van több?

Figyelt kérdés
Szeretném azt hinni, hogy értelmes ember több van, mint ostoba, és talán csak azért tűnik magasabbnak az idióták száma, mert ők a "hangosak". Ebben lehet valami igazság, vagy valóban több a buta ember?
2021. szept. 15. 11:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
butább ember sokkal több van mint értelmes. sokkal.
2021. szept. 15. 11:14
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Sokkal több az ostoba.
2021. szept. 15. 11:16
 3/13 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
38%

Mondd már el nekem, ki az okos, ki az értelmes?

Az értelmes, aki 60 milliós házban él, évi 2x megy külföldre nyaralni hetekre, diplomás, de szívja a fogát a xar rendszer miatt, akik miatt jócskán megy el az adó miatt a pénze, és a vállalkozását nagyban elnyomják, de nem tesz semmit, és csak püffög, csak morcong, vagy az a robogószerelő ostoba, aki heti 2 robogó ellopásából gazdagszik meg 3 év alatt, és sosem kapják el, és fusiban dolgozik?

Vagy az az értelmes, aki egész nap dolgozik, közepesen intelligens, de xarul bánik a pénzzel, ezért albérletben tengődik, sosem jut el sehová, közben pedig részt vesz politikai forrongásokban, csak hogy a gyerekének szebb holnapot biztosítson? Vagy az az egyszerű idős parasztbácsi az ostoba, aki egyszerűen él a kis nyugdíjából, és "csak" 8 általánosa van, de boldog megmaradt éveiben a kis egyszerű életével?

Értelmes-e az, akinek van 3 diplomája, de xarik a gyerekére, és ostoba az, aki a gyárból hazamegy, bevág 2 sört, de a hétvégén viszi a családot ide oda-, mert abban hisz, a gyerekkel foglakozni kell, de közben meg azt sem tudja, ki az ellenzék?

Szóval?

2021. szept. 15. 11:16
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Hülyének könnyebb lenni. Kevesebb energia.
2021. szept. 15. 11:35
 5/13 anonim ***** válasza:

Hol húzod meg a határt?

Ha a 100-as IQ-nál, akkor fele-fele, de azt gyanítom, hogy ez neked kevés.

Ha pedig magasabban, akkor több az ostoba.

2021. szept. 15. 11:48
 6/13 anonim ***** válasza:
Primitív iskolázatlan alja és sunyi sokkal több van . Minden minősegi dologbol kevesebb van , gagyit könnyebb előállitani , érett gyümölcshöz iskolazas tudas idő kell . A buták készen vannak . Feltalaló hasznos úttörő is kevesebb letezik . Tömegesen a szerencsetlen kiszolgaltatott fogyaszto a több mint a fejlődő is tenni akaró hasznot hozó .
2021. szept. 15. 11:59
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Sztem egyforma mert hogy hol vagy az ostobaság és az értelem, határa az szubjektív de vhol félúton
2021. szept. 15. 12:06
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
A tisztánlátást nehezíti, hogy gyakran az értelmesek alulértékelik magukat, az ostobák pedig túlértékelik.
2021. szept. 15. 12:28
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
7es # ennek fussál neki újra , 8as # ? Az lényegtelen hogy magaról ki mit állít képzel , objektiv külső szemlélőnek ez egyértelmű .....
2021. szept. 15. 12:31
 10/13 anonim ***** válasza:
87%

Az alapvető intelligencia több dologból tevődik össze, semmi köze ahhoz, hogy kinek mennyi pénze és milyen végzettsége van. Egy kőműves is lehet egy érzékeny, intelligens és gondolkodó ember és egy diplomás is lehet egy utolsó suttyó, logikátlan és megvezethető alak. Én tartózkodnék attól, hogy az intelligens embert csupán az IQ száma alapján határoznánk meg.

"Csak a lúzerek, az örök vesztesek hivalkodnak az IQ-jukkal."

-Stephen Hawking

Az intelligencia főbb pontjai szerintem ezek:

-érzelmi intelligencia

-logika, IQ

-verbalitás, kifejező készség

Ezenfelül pedig van még rengeteg olyan dolog ami hozzáad egy emberhez. pl.: mennyire művelt, olvasott, milyen a humora, mennyire tájékozott stb.

Én szerintem sokkal kevesebb az "értelmes" ember, mivel sokan nem aknázzák ki a bennük rejlő potenciált, de legtöbbekben nincs is meg a képesség.

2021. szept. 15. 12:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!